لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۷

ده‌ها کشته و صدها زخمی در حمله به یک مجلس ترحیم در صنعا


حمله به یک مجلس ترحیم در صنعا، ده‌ها کشته و صدها زخمی برجا گذاشته است. حوثی‌ها عامل این حادثه را حمله هوایی ائتلاف عربی توصیف کرده‌اند اما رویترز در خبری فوری به نقل از منابع نزدیک به ائتلاف، اقدام به حمله هوایی در صنعا را رد کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس بعد از ظهر شنبه از صنعا خبر داد که «حمله هوایی ائتلاف به رهبری عربستان» به یک مجلس ترحیم در پایتخت یمن، ۸۲ کشته برجا گذاشته و آن طور که ناصر ارجالی، از مقام‌های ارشد وزارت بهداشت دولت وابسته به حوثی‌ها اعلام کرده ۵۳۴ تن نیز در این حادثه زخمی شده‌اند.

خبرگزاری فرانسه هم به نقل از سخنگوی وزارت بهداشت دولت حوثی‌ها، تعداد کشته‌شدگان را بیش از یکصد تن اعلام کرده، اما یادآور شده که منبع مستقلی برای تأیید شمار دقیق قربانیان این حادثه وجود ندارد.

بر اساس اعلام آسوشیتدپرس، این مجلس ترحیم برای بزرگذاشت شیخ علی الرویشان، پدر وزیر کشور دولت نوپای حوثی‌ها برگزار شده است.

کشته و زخمی‌شدگان در این حادثه، از جمله شامل نیروهای نظامی و امنیتی وابسته به شوراشیان حوثی و نیز افراد وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین این کشور می‌شوند، در شمار آنها سرلشکر عبدالقادر هلال، رئبس شورای محلی پایتخت، فهرست شده است.

در این زمینه محمد عبدالسلام، سخنگوی حوثی‌ها در صنعا، «حمله هوایی نیروهای ائتلاف» را به «نسل کشی» تعبیر کرده، و از سکوت سازمان ملل و جامعه بین‌المللی در این زمینه انتقاد کرده است.

این در حالی است که خبرگزاری رویترز در خبری فوری به نقل از منابعی از ائتلاف عربی نوشته است که این ائتلاف در روز شنبه مرتکب هیچ حمله در صنعا نشده است.

رویترز یادآوری کرده که یکی از این منابع در توضیحات خود در این زمینه به «تأیید فرماندهی هوایی ائتلاف» استناد کرده است.

او گفته است که «ائتلاف از گزارش‌ها در این زمینه آگاه است و احتمال وقوع بمب‌گذاری در این اجتماع باید در نظر گرفته شود».

این منبع که در گزارش رویترز به نام او اشاره نشده همچنین یادآوری کرده که ائتلاف عربی در گذشته هم از [حمله به] چنین اجتماعاتی خودداری کرده و چنین اجتماعاتی هرگز هدف قرار نگرفته‌اند.

ساعتی بعد خبرگزاری فرانسه نیز مشابه همین گفته‌ها را به نقل از بیانیه ائتلاف تحت رهبری عبرستان منتشر کرد.

حادثه خون‌بار صنعا با واکنش جمهوری اسلامی نیز روبه‌رو شده و ایران از زبان سخنگوی وزارت خارجه آنها را «هولناک و ضد بشری» توصیف کرده و با بازماندگان ابراز همدردی کرده است.

بهرام قاسمی همچنین با انتقاد از «سکوت مجامع بین‌المللی» در این زمینه، تأکید کرده که «برای پایان دادن به بحران ساختگی یمن راهی جز توقف خوی تجاوزگری متجاوزین ددمنش آل سعود و آغاز گفت‌وگوهای جدی با مشارکت همه طرف‌های یمنی متصور نیست».

یمن که فقیرترین کشور دنیای عرب به شمار می‌رود، از زمان تصرف صنعا توسط شورشیان حوثی، در جنگ داخلی به سر می‌برد و از فروردین سال ۹۴ نیز ائتلاف عربی به رهبری عربستان در حمایت از عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور این کشور وارد عمل شده است.

مذاکرات صلح یمن در کویت که به منظور پایان دادن به به ۱۸ ماه جنگ با نظارت سازمان ملل در جریان بود، ماه گذشته به بن‌بست رسید، و در پی شکست مذاکرات مخالفان دولت آقای هادی با تشکیل مجلس عالی سیاسی، به عنوان بدنه اجرایی اصلی برای اداره کشور، استاندار پیشین عدن را مأمور تشکیل دولت کردند.

دولت عبدربه منصور هادی که توسط جامعه بین‌المللی به عنوان دولت قانونی یمن به رسمیت شناخته می‌شود، اکنون ماه‌هاست که در عدن استقرار دارد.

XS
SM
MD
LG