در پی قطع برق اهواز به دلیل افزایش دما به بیش از ۵۰ درجه و آتش گرفتن یک پست انتقال، مدیرعامل شرکت برق اهواز اعلام کرد که مشکل «بهصورت موقت» حل شده، اما برق «بخش کوچکی» از شهر همچنان قطع است.
در همین حال گزارشهایی درباره قطع شدن برق برخی دیگراز شهرهای استان خوزستان از جمله آبادان و ایذه منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن کریمی مدیرعامل شرکت برق اهواز، روز یکشنبه ۲۸ خرداد، اعلام کرد که «مشکل اساسی برق مناطق اهواز بهصورت موقت حل شده است».
آقای کریمی در عین حال گفت که «تنها برق بخش کوچکی» از شهر همچنان قطع است.
او از شهروندان خواست که به جز دستگاههای خنککننده از دیگر لوازم برقی، استفاده نکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پس از افزایش دمای هوا به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد، در شامگاه روز شنبه ۲۷ خرداد و مصرف بیش از حد برق، یک پست انتقال برق اهواز آتش گرفته و بخشی دیگر از تجهیزات انتقال برق در این شهر آسیب دید.
در همین حال محمود روزبهانی معاون سازمان آتشنشانی اهواز، اعلام کرد که آتشسوزی پست برق سپیدار در این شهر، در شامگاه شنبه پس از چهار ساعت مهار شده است.
خبرگزاری تسنیم همچنین خبر داد که برق بخشهایی از آبادان نیز از بامداد روز یکشنبه قطع شده است. درباره وصل شدن برق دراین مناطق گزارشی منتشر نشده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، برق و آب شهرستان ایذه در روزهای گذشته چندین بار قطع شده است.
در حالی که خبرگزاریها و علی ساری نماینده اهوازدر مجلس، دمای هوا در این شهر را بیش از ۵۰ درجه اعلام کردهاند، سازمان مدیریت بحران استان خوزستان، دمای هوا در این شهر را ۴۹ درجه اعلام کرده است.
این سازمان همچنین اعلام کرد که بر اساس تصمیم استانداری، ساعات کار ادارات اهواز از روز یکشنبه تا چهارشنبه، تا ساعت ۱۲ خواهد بود.
بر اساس گزارشها، هفته گذشته نیز اعتراض گروهی از دختران دانشجوی دانشگاه شهید چمران شهر اهواز به خرابی سیستم خنککننده خوابگاهها با دخالت حراست دانشگاه به تنش کشیده شده بود.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان، اما خواستار برخورد با «عوامل» بیتوجهی به این خواسته دانشجویان شده است.
در هفته پایانی بهمن ماه ۹۵ نیز برق و آب اهواز و تعدادی از شهرهای استان خوزستان به دلیل طوفان گرد و غبار قطع شده بود و تعدادی از شهروندان اهوازی چندین بار در مقابل استانداری تجمع کردند.
در پی این اعتراضها، فرماندهی انتظامی خوزستان با صدور اطلاعیهای هرگونه تجمع در مقابل استانداری خوزستان را ممنوع اعلام کرد.
در آن زمان خبرگزاری دولتی ایرنا خبر داد که در پی این اتفاقات، هاشم بالدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری، و شهریار بذرکار مدیرکل منابع طبیعی خوزستان، برکنار شدهاند.
پس از این اتفاقات، معاون اول رئیسجمهور ایران، روز سوم اسفند ۹۵ مصوبه هیئت دولت مبنی بر اختصاص ۳۰ میلیارد تومان با هدف «تثبیت کانونهای بحرانی گردوغبار» در کوتاهمدت را به پنج وزارتخانه و سازمان ابلاغ کرد.
در کنار بحران ریزگردها موضوع مناسب نبودن آب آشامیدنی برخی از شهرهای خوزستان و طرح های انتقال آب از این استان به استانهای همجوار نیز در سالهای گذشته اعتراضهایی را به دنبال داشته است.