حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور اعلام کرد ۳ میلیون و ۸۸ هزار و ۳۰۰ نفر در انتخابات جمعه پیشرو، رأی اولی هستند.
در کل کشور ۵۴ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۲۴ نفر در کل کشور واجد شرایط رای دادن در این انتخابات هستند.
محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین گفته به عقیده او «بعضی از عزیزانی که در لیست انتخاباتی ائتلاف اصولگرایان نیستند، از کسانی که هم اکنون در این فهرست سی نفر قرار دارند، بیشتر واجد شرایط بودند»، و «بعضی از نامزدها به ویژه در شهرستانها نذر کردهاند وارد مجلس شوند و آنچنان برایشان تفاوتی ندارد که اصلاحطلبان از آنها حمایت کنند یا اصولگرایان».
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین همچنین درباره اهمیت مجلس خبرگان رهبری نیز گفته:«این مجلس همچون یک پایگاه آتشنشانی است که شاید دهها سال بیکار باشد، اما در یک شب تصمیمی مهم بگیرد و به همین دلیل است که شأن مجلس خبرگان بحثهای جناحی نیست».
محمدرضا مدرسی یزدی، عضو شورای نگهبان و کاندیدای خبرگان رهبری با بیان اینکه «شرمآور است دولت پرسابقه در تزویر و جنایت انگلیس بیاید مردم ایران را هدایت کند»، گفته: «چرا اینچنین است که بعضی خواب هستند؟ بعضی چرا هیچ حرکتی و هیچ بیانی روشنگرانه و جدی از خودشان نشان نمیدهند؟! چرا در طرحهایی که دشمن برای ملت آماده میکند، عامل میشوند و خلأهای پازل دشمن را پر میکنند؟! رسماً اعلام کنید! بر دهان انگلیس و بنگاههای تبلیغاتی انگلیس بزنید! تبری بجویید از اینها».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مدرسی یزدی گفته «عدهای هم نشستهاند و حرفی نمیزنند. محکوم کنید! بزنید بر دهان آنها! رسوا کنید آنها را. مردم را بیدار کنید».
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران گفته «ما باید متحد باشیم و نگوییم در انتخابات عده ای انگلیسی هستند. نباید اجازه بدهیم دشمن اتحاد ما را به هم بزند».
او در برنامه "نگاه یک" تلویزیون ایران افزوده: "گفتمان ما در داخل نباید به گونه ای باشد که اینطور القاء شود عده ای موافق انگلیس هستند و عده ای مخالف".
رحمانی فضلی همچنین خبر داده که وزارت کشور « برای هر شعبه رای، یک بازرس در نظر گرفته است».
فائزه هاشمی رفسنجانی، نماینده اصلاحطلب ادوار مجلس در واکنش به تخریبهای اخیر علیه اکبر هاشمی رفسنجانی، پدرش و سایر اعضای خانوادهاش گفته: تخریبها به دلیل نگرانی از شکست و رایی است که آقای هاشمی دارد.
او به خبرگزاری ایلنا، گفته «تندروها میدانند رای ندارند بنابراین با توسل به این روشهای ایذایی و خلاف دین و خلاف اخلاق و... میخواهند کمبود آرا را جبران کنند و رای مردم را به سمت خود جلب کنند. فکر میکنم این مسائل تاثیر چندانی نداشته باشد».
فائزه هاشمی تاکید کرده: «باید وارد صحنه شد و این حرکتهای خلاف قانون، بر هم زدن سخنرانیها، دستگیریها، بازجوییها و غیره را خنثی کرد».
آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در خصوص قرار گرفتن نامش در لیست «یاران اعتدال» به سرلیستی اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی، به وبسایت «آرمان کرمان» گفته: «از من سؤالی نکردهاند و خودشان گذاشتند».
تا چند روز دیگر دهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود و روند گسترده رد صلاحیتها از هماکنون این سؤال را پیش رو میگذارد که شرکت یا عدم شرکت در این انتخابات چه پیامدهایی دارد.
کیوان حسینی از رادیو فردا این پرسشها را با دکتر نورالدین پیرموذن، جراح و نماینده مردم اردبیل در دوره ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی که هم اکنون در آمریکا ساکن است، در میان گذاشته است.
خبرگزاری ایلنا گزارش کرد «گروههای خودسر برنامه سخنرانی علی مطهری را در دانشگاه آزاد پرند لغو کردند».
یکی از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه پرندگفته با اینکه «مصوبه هیات مرکزی و نماینده ولی فقیه برای این برنامه گرفته شده بود، اما عدهای بدون توجه به این مصوبه، در نبود رییس دانشگاه، مصوبه را کنسل کردند و گفتند اجازه نمیدهیم علی مطهری پایش را به این دانشگاه بگذارد».
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته: «کسانی که دستشان از بهانههای تخریبی و اهانت خالی است، این روزها از روی درماندگی و ضعف استدلال و منطق، جاهلانه شخصیتهای مبارز، سابقهدار و حتی مورد تأیید شورای نگهبان را با انتساب تعابیری همچون انگلیسی و نفوذی یاد میکنند ولی مردم خوب میدانند این تعابیر بر چه کسانی صدق میکند».
به گزارش وبسایت خبرآنلاین، این کاندیدای خبرگان رهبری «عوامل نفوذی واقعی» را کسانی معرفی کرده که «با امکانات بیتالمال سعی در تخریب چهرههای انقلابی دارند»
او افزوده: «آن جماعتی که با همهی هزینههای تبلیغاتی از رسانهها و روزنامههای ملی و بیتالمال، از مردم شکست خوردند، این روزها میخواهند انتقام شکست خود از مردم را با توهین به دولت و شخص رئیسجمهور بگیرند».
دستورالعمل فعالیت تبلیغی انتخابات در فضای مجازی تدوین و ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، این دستورالعمل مطابق نظر ستاد انتخابات کشور و با اعمال پیشنهادهای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات در ۱۴ ماده و یک تبصره تهیه و ابلاغ شده است.
مطابق یکی از مواد آن، نامزدهای انتخابات مکلفند در صورت استفاده از وبگاه و شبکههای پیام رسان اجتماعی (داخلی و خارجی) در امرتبلیغات انتخابات، قبلاً عنوان شبکه و نشانی مربوطه را به هیأت اجرایی مرکز حوزه انتخابیه و هیأت نظارت مربوطه اعلام کنند.
همچنین در ماده ۵ آمده است: «تولید محتوا توسط شخص نامزد در رسانههای معاند و ضد انقلاب و همچنین بازنشر مطالب درج شده در رسانههای مذکور توسط نامزدهای انتخابات و هر شخص دیگر در تارنمای رسمی نامزد ممنوع است».