نامزدهای ائتلاف اصولگرایان مدعی هستند که با وجود «۱۰ اقتصاددان» در فهرست خود در تهران، بیش از گروههای دیگر به مشکلات اقتصادی مردم فکر میکنند و برای آنها برنامه دارند. آنها در روزهای گذشته، دو نشست اقتصادی با عنوانهای «معیشت و پیشرفت، خاستگاه مجلس دهم»، و «رکود اقتصادی و مسکن» برگزار کردهاند. اما آیا مشکلات اقتصادی برای «اصولگرایان» مهم است؟
این موضوع را احمد علوی در یادداشتی برای رادیو فردا بررسی کرده است.
در آستانه انتخابات هفتم اسفند، رسانههای شهروندی از قبیل توئیتر و فیسبوک بار دیگر به صحنهای تضارب آرا میان رأیدهندگان یا تحریمیها، حامیان اصلاحطلبان یا اصولگرایان، و البته شهروندان خبرنگار و ناظران بدل شده است. شهروندانی که هر یک به سهم خود از این رسانههای برای بازتاب دادن دیدگاههای انتخاباتیشان استفاده کردهاند. برخی از این واکنشها را در گزارش رادیو فردا دنبال کنید.
رئیس ستاد انتخابات کشور، روز پنجشنبه گفته که با انصراف ۱۴۸۰ تن از نامزدهای تأیید صلاحیتشده، چهار هزار و ۸۴۴ تن در دهمین دوره انتخابات مجلس رقابت خواهند کرد. آخرین آمار اعلام شده از نامزدهای تأیید صلاحیت شده، شش هزار و ۳۳۳ تن بود.
محمدحسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد درخواست مهدی کروبی برای فراهم شدن شرایط رأی دادن از طریق حضور صندوق سیار، گفته است که «همه کسانی که امکان رأی دادن دارند و میخواهند رأی بدهند، در هر کجایی که باشند باید امکانات را فراهم کنیم که رأی خود را بدهند».
او همچنین خبر داده که در «مناطق کوهستانی صعبالعبور» سعی شده از هلیکوپتر استفاده شود و صندوقهای رأی در اختیار مردم قرار گیرد.
ستاد انتخابات کشور، در سیزدهمین اطلاعیه خود در آستانه انتخابات تأکید کرده که علاوه بر شناسنامه همراه داشتن شماره ملی نیز، برای شرکت در انتخابات ضروری است. این ستاد دلیل این موضوع را «سهولت فرایند ثبت نام رأی دهندگان» ذکر کرده است.
تنها ساعاتی به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در ایران باقی مانده است. از این فرصت استفاده کنید و نظرات خود را با رادیو فردا و دیگر شنوندگان در میان بگذارید.
برخی شنوندگان رادیو فردا، در تماس با ما دیدگاه خود در مورد انتخابات هفتم اسفند را در میان گذاشتهاند:
شما هم با ما تماس بگیرید و از نظرات خود در این مورد بگویید: ۰۰۴۲۰۲۲۱۱۲۲۱۱۲
نتایج دو نظرسنجی که در داخل و خارج از ایران انجام شده، از مشارکت ۶۰ تا ۷۵ درصدی مردم در انتخابات هفتم اسفند حکایت دارد.
گزارشی که موسسه آیپُز از نظرسنجی خود در روز چهارشنبه، پنج اسفند منتشر کرده عنوان میکند که ۷۵ درصد واجدین شرایط رای در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ۷۳ درصد نیز در انتخابات خبرگان شرکت میکنند.
در نظرسنجی دیگری که توسط مرکز پژوهش و سنجش افکار سازمان صدا و سیما انجام شده، بیش از ۶۰ درصد واجدین شرایط رأی دادن گفتهاند که در انتخابات هفتم اسفند شرکت میکنند.
دولت حسن روحانی در بیانیهای با تأکید بر پیمان خود در «ایجاد آرامش» و «اجتناب از تشنج و اختلاف در جامعه» و اظهارات برخی از نامزدهای انتخاباتی در تهران و قم علیه «دولت، مسئولان و منسوبان مقامات» را رد کرد، اما تصریح کرد که «روشنگری لازم و تفصیلی در خصوص ابعاد و انگیزههای این حملات» را به «زمان مناسبی پس از انتخابات» موکول میشود.
در این بیانیه یادآوری شده که چنین حملاتی در «رسانههایی که از بیتالمال استفاده میکنند» بازتاب داشته است.
خبرگزاری تسنیم در گزارشی میزان مشارکت در دورههای مختلف انتخابات مجلس را بررسی کرده که بر پایه آن، تهرانیها پایینترین میزان مشارکت را در مجالس هشتم (۳۰ درصد) و هفتم (۳۲.۵ درصد) داشتهاند، در دو انتخابات مجلس اول (۶۱ درصد) و دوم (۶۰ درصد) بیشترین میزان مشارکت را ثبت کردهاند.
این گزارش مدعی است که در سراسر کشور، بیشترین میزان مشارکت مربوط به انتخابات مجلس پنجم (۷۱ درصد) و کمترین آن مربوط به مجلس اول (۵۲ درصد) است.