یک روز پس از احضار دوباره محمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، به دادسرا به دلیل انتشار اخبار محمد خاتمی، اکبر هاشمی رفسنجانی برخورد با او را «نشان از عصبانیت» و بدون «پشتوانه عقلانی، قانونی و آیندهنگری» توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، اکبر هاشمی رفسنجانی روز دوشنبه ۲۳ آذر، با اشاره به فعالیتهای محمود دعایی علیه رژیم شاهنشاهی در ایران افزود: «برخورد با کسی که همه عمر چه قبل و بعد از انقلاب اسلامی، در خدمت نظام بوده، نشان از عصبانیتی است که هیچ پشتوانه عقلانی، قانونی و آیندهنگری ندارد».
وی اضافه کرد: «نگرانیم، چون عواقب این گونه رفتارها به هیچ وجه به نفع نظام نیست».
یک روز پیش از گفتههای آقای هاشمی رفسنجانی، غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، خبر داده بود که دادسرای ویژه روحانیت، روز یکشنبه ۲۲ آذر، آقای دعایی را به دلیل انتشار اخبار محمد خاتمی برای دومین احضار کرده و او پس از «تحقیق و بازجویی» با «قرار تأمین» آزاد شده است.
او تأکید کرده بود که ممنوعالتصویر شدن محمد خاتمی، رئیسجمهور سابق ایران، «دستور مستقیم دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نیست» اما دستور دادستانی براساس «مصداق»های اعلامشده از سوی شورای عالی امنیت ملی صادر شده است.
با این حال سخنگوی وزارت ارشاد روز دوشنبه گفت که شورای عالی امنیت ملی مصوبهای مبنی بر ممنوعالتصویری آقای خاتمی نداشته است.
حسین نوشآبادی یادآور شد که مصوبات این شورا نیز زمانی لازمالاجراست که به تأیید آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، برسد.
به گفته آقای نوشآبادی وزارت ارشاد معتقد است که نمیتوان فراتر از قانون مطبوعات با رسانهها برخورد کرد اما «نظر قوه قضائیه این است که میتواند در حوزه خود این مسئله را پیگیری کند».
مقامات دولت حسن روحانی پیش از این بارها تأکید کردهاند که شورای عالی امنیت ملی مصوبهای مبنی بر ممنوعالتصویر شدن محمد خاتمی نداشته است.
در همین حال محمود دعایی روز شنبه اعلام کرده بود که پس از اعتراض یکی از اعضای دفتر رهبر جمهوری اسلامی به انتشار اخبار محمد خاتمی در روزنامه اطلاعات، نامهای خصوصی به آیتالله علی خامنهای نوشته و ضمن بیان «انگیزه وفاداریاش» به آقای خاتمی، برای «ادامه این همراهی» از او اجازه خواسته است.
به گفته آقای دعایی، رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به این نامه نوشته است که «من هم مثل تو فکر میکنم، اما نه به نرمی دلِ تو!»
روز یکشنبه گروهی از کاربران شبکههای اجتماعی اعلام کرده بودند که در حمایت از تصمیم روزنامه اطلاعات برای انتشار اخبار محمد خاتمی، این روزنامه را خریداری کردهاند.
درهمین حال روزنامه اطلاعات خبر داد که با وجود افزایش تیراژ، شمارگان این روزنامه در روز یکشنبه «در كوتاه زمانی» به فروش رفته است.
واکنش به «بیاخلاقیهای مخالفان» کاندیداتوری حسن خمینی
آقای هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به «واکنشهای تند و بیاخلاقیهای مخالفان» کاندیداتوری حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت که اعلام نامزدی شخصیتی چون او «کمترین حق» خانواده آیتالله خمینی و حتی یک شهروند عادی است.
وی با تأکید دوباره بر اهمیت انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری «سرگیجههای سیاسی و توهینها و بیاخلاقیهای افراطیون و تندروها» را «قابل پیشبینی» دانست و گفت که آنان از «رویکرد مردم جامعه به تفکرات اعتدالی ناراحت هستند».
در روزهای گذشته اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی و همچنین محمد موسوی بجنوردی، پدر همسر او و از شاگردان آیتالله خمینی، برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعلام کاندیداتوری کردهاند.
اعلام کاندیداتوری حسن خمینی برای انتخابات خبرگان، واکنشهایی را به دنبال داشت و از جمله محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، در واکنش به کاندیداتوری حسن خمینی گفته است که «وی نباید اجازه دهد روزنامههای زنجیرهای با نام او بازی کنند و نفاق جدید برای استتار بازی خود در انتخابات از این نام بهره ببرند».
در مقابل اما ابراهیم امینی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، روز یکشنبه گفته بود که با حضور حسن خمینی درمجلس خبرگان رهبری «وزن مجلس خبرگان افزایش پیدا میکند».