لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۵

گرمای بی‌سابقه، آب و برق را به آستانه جیره‌بندی برد


روزنامه تهران امروز در تیتر یک شماره شنبه خبر داده است که در پی گرمای کم‌سابقه، «آب و برق پایتخت در آستانه جیره‌بندی» قرار دارد. در همین روز، روزنامه شرق هم ضمن انتشار گفت‌وگویی با عباسعلی کدخدایی، از قول سخنگوی شورای نگهبان نوشته است: «تأیید صلاحیت حسن روحانی و محمدرضا عارف با وساطت احمد جنتی انجام شده است».
روزنامه قانون ضمن انتشار گزارشی درباره «معمای پیغام مخفیانه به واشنگتن»، نوشته است که «سفیر جمهوری اسلامی در عراق خبر ارائه پیامی ‌از سوی ایران به آمریکا توسط نوری مالکی برای مذاکره مستقیم» را رد کرده است. روزنامه‌های قانون و آرمان اما همزمان متن نامه حبیب‌الله عسگراولادی به رئیس‌جمهور آمریکا درباره ضرورت مذاکره مستقیم را چاپ کرده‌اند.
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در شماره پنجم مرداد ماه از قول چند نماینده اصولگرای مجلس نهم هشدار داد که گزارش حمله ۲۲ بهمن گروه‌های فشار به سخنرانی علی لاریجانی در قم «نباید با ذکر اسامی» مهاجمان در مجلس قرائت شود چرا که می‌تواند «اسباب رنجش رهبر جمهوری اسلامی» را فراهم کند.
روزنامه اعتماد نیز از قول حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیته تحقیق حوادث قم نوشته است: «حتماً این گزارش، منافع عده‌‌ای را به خطر می‌اندازد و گروهی متضرر می‌شوند و رفتار و چهره پشت پرده آنها افشا می‌شود.»
خبر درگذشت محمود استادمحمد نمایشنامه‌نویس، بازیگر و کارگردان تئاتر بازتاب گسترده‌ای در روزنامه‌های جهان صنعت، شرق، بهار، آرمان، قانون و برخی دیگر از روزنامه‌ها داشته است. روزنامه قانون با تیتر «پایان محمود استادمحمد، خبر از برگزاری مراسم تشییع او در صبح شنبه» داده است. روزنامه شرق نیز عکس یک شماره شنبه را به این هنرمند برجسته تئاتر ایران اختصاص داده است.
روزنامه جهان صنعت علاوه بر عکس یک شماره چهارشنبه، یادداشت‌هایی از پری صابری، بهزاد فراهانی، هادی مرزبان، اکبر زنجان‌پور، ایرج راد و شماری دیگر از چهره‌های فرهنگی و هنری را به مناسبت درگذشت محمود استادمحمد منتشر کرده است.
آب و برق در آستانه جیره‌بندی
روزنامه تهران امروز در تیتر یک شماره شنبه خبر داده است که «آب و برق پایتخت در آستانه جیره‌بندی» قرار دارد.
این روزنامه با اشاره به «افزایش کم‌‌سابقه دمای هوا» نوشته مصرف آب و برق چنان افزایش یافته است که «مدیران وزارت نیرو نسبت به کاهش جد مصرف به مردم هشدار دادند، و در شرکت آب و فاضلاب تهران نیز وضعیت فوق‌العاده اعلام شده است.
به نوشته روزنامه تهران امروز، «وزارت نیرو معتقد است کاهش پنج تا ۱۰ درصدی مصرف توسط شهروندان و کاهش گرما به زیر ۴۰ درجه» راهکار عبور از کم‌آبی پایتخت است، اما «قطع برنامه‌ریزی شده برق در مناطق مختلف و همچنین کاهش فشار آب برای جلوگیری از قطع آن، از جمله برنامه‌هایی است که وزارت نیرو» از اجرای آن خبر داده است.
این روزنامه از «افزایش ۲۴ درصدی مصرف آب نسبت به مدت مشابه سال ۹۱ و همچنین افزایش ۶ تا ۱۰ درصدی پیک مصرف برق» خبر داده و نوشته است: «مصرف آب تهران از دو میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر در روز، به سه میلیون و ۳۵۰ هزار لیتر افزایش یافته و شرکت آب و فاضلاب منطقه تهران برای جلوگیری از قطع آب، فشار آب در مناطق مختلف شهر را کاهش داده است»، اما با این وجود طی روزهای پنجشنبه و جمعه در «برخی از مناطق شهر تهران قطعی آب مشاهده شده است».
علیرضا نوذری‌پور، معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران، در گفت‌وگو با روزنامه تهران امروز هرگونه قطع آب در مناطقی از تهران را رد کرده و گفته است: «افزایش مصرف آب باعث شده تا برخی از نقاط تهران با کاهش فشار آب مواجه شوند» و ظرفیت ذخایر استراتژیک آب تهران هم کاهش پیدا کند، اما شرکت‌ آبفای استان تهران هیچ برنامه‌ای برای قطعی و نوبت‌بندی آب در تهران ندارد».
روزنامه تهران امروز همزمان از قول محمد پرورش، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خبر داده است که «روز جمعه مخزن یک میلیون و ۳۰۰ هزارمترمکعبی آب در تهران که برای روزهای ویژه نگه‌داری می‌شود به ۸۰۰ هزار متر مکعب کاهش یافته است».
محمد پرورش درعین حال از اعمال «شرایط ویژه آبرسانی به بخش‌های غیرمسکونی، سازمان‌ها، پارک‌ها و فضاهای سبز» خبر داد و گفته است: «در این بخش‌ها فشار آب کم شده است تا بتوانیم نیازهای بخش‌های مسکونی شهر را تأمین کنیم.»
روزنامه تهران امروز ضمن اشاره به افزایش قابل توجه مصرف برق نیز به دلیل استفاده از وسایل خنک‌کننده، خبر داده است که «در این رابطه مسئولان وزارت نیرو خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده و خاموشی‌های نوبتی در برخی از استان‌ها» را در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته اما تاکنون اعمال نشده است.
کدخدایی: تأیید صلاحیت روحانی و عارف با وساطت جنتی انجام شد
روزنامه شرق ضمن انتشار گفت‌وگویی با عباسعلی کدخدایی، از قول سخنگوی شورای نگهبان نوشته است که «تأیید صلاحیت حسن روحانی و محمدرضا عارف با وساطت احمد جنتی انجام شده است».
عباسعلی کدخدایی در گفت‌وگو با شرق درباره جزئیات رأی‌گیری در میان اعضای شورای نگهبان درباره رأی‌گیری در شورای نگهبان برای تأیید یا رد صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، گفته است که نمی‌دانم این را بگویم یا نه برخی نامزدها گاهی رأی‌شان به شش می‌رسد یک رأی دیگر می‌خواهند که صلاحیتشان احراز شود. برخی آقایان (عضو شورای نگهبان) دوباره درخواست می‌کنند یا با آقایان مشورت می‌کنند که اگر این مشکلات هست این حسن‌ها هم هست و در جهت حل مسئله رایزنی می‌کنند.»
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه با اشاره به اینکه نسبت به دو نفر که اگر اسم ببرم برای شما خیلی مهم است این کار با وساطت دبیر شورای نگهبان، انجام شد، اضافه کرد که «اگر بر همان روال سابق بود رأی لازم را نداشتند، اما دبیر شواری نگهبان گفت من هم شناخت دارم از اینها، می‌دانم که می‌توانند مفید باشند و با یکی، دو نفر صحبت کردند که رأی نداشتند، آنها هم آمدند رأی مثبت خودشان را اعلام کردند».
عباسعلی کدخدایی از حسن روحانی و محمدرضا عارف به عنوان دو کاندیدایی نامبرده است که به گفته وی «با وساطتت احمد جنتی» صلاحیت‌شان تأیید شده است.
سخنگوی شورای نگهبان به روزنامه شرق گفته است: «آقای روحانی ابتدا پنج رأی داشتند و بعد روی شش رأی ثابت ماندند، آقای جنتی رایزنی کردند و آقای دکتر عارف که پنج رأی داشتند. آقای جنتی گفتند من ایشان را می‌شناسم از قدیم، انسان متدینی هستند اگر تمایل دارید به ایشان رأی دهید».
به نوشته روزنامه شرق، عباسعلی کدخدایی همچنین تأیید کرده است که بعد از رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی، شورای نگهبان از طریق علی لاریجانی و حسن روحانی از او خواسته تا پیش از اعلام رد صلاحیت از کاندیداتوری «انصراف» دهد، اما هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پیغام شورای نگهبان، به علی لاریجانی گفته است: «اشکالی ندارد من می‌ایستم».
مذاکره مستقیم با آمریکا؛ تکذیبیه سفیر، نامه عسگراولادی
روزنامه قانون ضمن انتشار گزارشی درباره «معمای پیغام مخفیانه به واشنگتن»، نوشته است: «سفیر جمهوری اسلامی در عراق خبر ارائه پیامی‌از سوی ایران به آمریکا توسط نوری مالکی برای مذاکره مستقیم» را رد کرده است. روزنامه‌های قانون و آرمان اما همزمان متن نامه حبیب‌الله عسگراولادی به رئیس‌جمهور آمریکا درباره ضرورت مذاکره مستقیم را چاپ کرده‌اند.
به گزارش روزنامه قانون حسن دانایی‌فر، سفیر جمهوری اسلامی در عراق، با تأکید براینکه «ما پیغامی به نوری مالکی ندادیم»، خبر روزنامه نیویورک‌تایمز درباره ارائه پیامی‌از سوی ایران به آمریکا توسط نوری مالکی مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرده است.
حسن دانایی‌فر در عین حال گفته است: «عراقی‌ها همیشه اعلام کرده‌اند که دوست دارند به عنوان همسایه ایران تسهیل‌کننده روابط ایران با کشورهای دیگر باشند اما درخصوص خبر روزنامه نیویورک‌تایمز این مطلب کاملاً نادرست است.»
روزنامه قانون همزمان خبر داده است که حبیب‌الله عسگراولادی از اعضای ارشد مؤتلفه اسلامی در نامه‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهور آمریکا «ضمن نقد رویکرد این کشور در قبال ایران‌، توصیه‌هایی را به‌عنوان پیش‌شرط مذاکره دو کشور مطرح کرده است».
روزنامه آرمان نیز ضمن انتشار متن نامه سرگشاده حبیب‌الله عسگراولادی به رئیس‌جمهور آمریکا، نوشته است: «مذاکره با آمریکا، موضوعی است که باز هم برای یک بار دیگر در ایران داغ شده، همانطور که در آمریکا هم بحث‌های زیادی پیرامون آن انجام می‌شود».
این روزنامه با تأکید براینکه «چند روزی است که برخی‌ها نگاهی مثبت‌تر به موضوع مذاکره ایران و آمریکا دارند»، نوشته است که «کنگره آمریکا از باراک اوباما خواسته که از فرصت حسن روحانی برای تعدیل تنش‌های دوطرفه استفاده کند و در ایران هم خیلی‌ها دست به کار شده‌اند تا بلکه روزنه امید در این خصوص گسترده‌تر شود».
به گزارش روزنامه آرمان، عسگراولادی در نامه سرگشاده خود به باراک اوباما، از رئیس‌جمهور آمریکا خواسته است تا «از فرصت بین‌المللی پدید آمده استفاده کند و نگذارد به تهدید تبدیل شود».
این روزنامه نوشته است که عسگراولادی در بخشی از این نامه به آسیب‌شناسی روابط دو کشور پرداخته است و از مواردی چون «تغذیه آمریکا از منابع اطلاعاتی ضدانقلاب، اخلال اسرائیل در روابط دو کشور، تشدید تهدیدها و تحریم‌ها و بهانه‌گیری برای مقابله با جمهوری اسلامی» به عنوان «عوامل اصلی شکست تلاش‌ها برای بهبود روابط دوجانبه» ایران و آمریکا نامبرده است.
جوان: قرائت اسامی مهاجمان به لاریجانی، اسباب رنجش خامنه‌ای می‌شود
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در شماره پنجم مرداد ماه از قول چند نماینده اصولگرای مجلس نهم هشدار داد که گزارش حمله ۲۲ بهمن گروه‌های فشار به سخنرانی علی لاریجانی در قم «نباید با ذکر اسامی» مهاجمان در مجلس قرائت شود چرا که می‌تواند «اسباب رنجش رهبر جمهوری اسلامی» را فراهم کند.
روزنامه اعتماد اما از قول حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیته تحقیق حوادث قم، نوشته است: «حتماً این گزارش، منافع عده‌‌ای را به خطر می‌اندازد و گروهی متضرر می‌شوند و رفتار و چهره پشت‌پرده آنها افشا می‌شود».
درحالی که قرائت گزارش کمیته تحقیق مجلس نهم از حمله گروه فشار در قم به سخنرانی ۲۲ بهمن علی لاریجانی، در دستور کار هفته جاری مجلس قرار دارد، روزنامه جوان نوشته است: «موضوع ذکر جزئیات و نام برخی افراد، چالش نمایندگان برای این دستور کار است، برخی نمایندگان اعلام ذکر اسامی افراد مطرح شده در گزارش را بر خلاف همه موازین می‌دانند و گروهی دیگر اعلام اسامی را حرکتی جهت جلوگیری از این نوع اقدامات اعلام می‌کنند».
این روزنامه از قول فاطمه آلیا، نماینده اصولگرای مجلس نهم، درباره قرائت متن کامل و همراه با اسامی سازمان‌دهندگان و مهاجمان به سخنرانی ۲۲ بهمن علی لاریجانی در قم، نوشته است: «آرامش خوبی در جامعه ایجاد شده است» و نباید با قرائت این گزارش «درجامعه تنش ایجاد شود» و علاوه براین «نباید اسبابی را فراهم بیاوریم که موجب رنجش مردم و مقام رهبری شویم».
این روزنامه از قول علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم، نیز نوشته است: «منطق حکم می‌کند که از ذکر اسامی در قرائت گزارش حادثه قم خودداری شود و هیچ منطقی بر این اقدام حاکم نیست که اگر افرادی خطایی را مرتکب شده‌اند، اسامی این افراد به اطلاع همه افکار عمومی برسد».
محمدحسن آصفری، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم، علاوه بر مخالفت با ذکر اسامی مهاجمان به سخنرانی علی لاریجانی در قم، گفته است: «عدم قرائت اسامی در گزارش حادثه قم به گسترش آرامش در کشور کمک می‌کند».
احمد نجابت، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران، از گروه‌های اصولگرا نیز به روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران گفته است: «قرائت گزارش قم را درشرایط فعلی به دو دلیل به صلاح نیست نمی‌دانم، دلیل اول برگزاری مراسم تحلیف در مجلس و دلیل دوم راهپیمایی روز جهانی قدس است».
روزنامه جوان همچنین از قول عبدالرضا مصری، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، نوشته است: «گزارش حادثه ۲۲ بهمن قم بدون ذکر اسامی قرائت می‌شود».
همزمان روزنامه اعتماد از قول حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیته تحقیق حوادث قم، نوشته است: «حتماً این گزارش، منافع عده‌‌ای را به خطر می‌اندازد و گروهی متضرر می‌شوند و رفتار و چهره پشت پرده آنها افشا می‌شود؛ بنابراین، آنها ساکت نمی‌نشینند؛ با نماینده مجلس و وزیر ملاقات می‌کنند، به سراغ علما و مراجع می‌روند و سعی دارند خود را پشت برخی شعارها پنهان سازند».
حسین نقوی حسینی همچنین گفته است: «عده‌ای می‌گویند گزارش تحقیق از حمله گروه فشار به سخنرانی ۲۲ بهمن علی لاریجانی در قم، سپاه را تضعیف کرده و پشت تابلوی سپاه پنهان می‌شوند؛ می‌گویند این گزارش دفتر آیت‌الله مصباح را تضعیف کرده و پشت تابلوی دفتر آیت‌الله مصباح پنهان می‌شوند؛ می‌گویند این گزارش نیروی انتظامی را تضعیف کرده و پشت تابلوی نیروی انتظامی پنهان می‌شوند».
به نوشته روزنامه اعتماد، این سخنان حسین نقوی حسینی پاسخی است به اظهارات جواد کریمی قدوسی، دیگر عضو مجلس نهم، که گفته بود «گزارش کمیسیون جفا به سپاه و نهادهای انقلابی است».
این روزنامه اما از قول حسین نقوی حسینی نوشته است: «این جوسازی که یک عده در مجلس درست می‌کنند، به این دلیل است که می‌خواهند مجلس این گزارش را تأیید نکند تا به قوه قضائیه ارسال نشود. آقایان می‌دانند اگر این گزارش به قوه قضائیه برسد، پای آنها گیر است و نگران همین مسائل هستند».
روزنامه اعتماد نوشته است: «جبهه‌گیری وسیع اعضای جبهه پایداری در مقابل گزارش حوادث ۲۲ بهمن قم، اگرچه نتوانست گزارش را غیرقانونی یا غیرواقعی جلوه دهد، اما این فایده را داشت که سرانجام مجلس پذیرفت در قرائت گزارش، نامی از افراد برده نشود».
روزنامه تهران امروز نیز از قول عوض حیدرپور، نماینده مجلس نوشته است: «بحث فعلی این است که در گزارش به تعدادی از افراد و صاحب منصبان اشاره شده و تأکید شده است که این افراد در ایجاد حادثه قم تقصیر داشته‌اند از همین‌رو افرادی در مجلس برانگیخته شده‌اند تا با حاشیه‌سازی مانع از بیان حقیقت شوند».
XS
SM
MD
LG