پاسخ روحانی:
مسلماً نیاز به نیروی جوانتر داریم. در دولت یازدهم ما شرایط ویژهای داشتیم و لازم بود از همه تجربه مدیریتی کشور استفاده کنیم. الان شرایط تغییر کرده و من معتقدم که سن مدیریت ما باید کاهش پیدا کند.
از سازمان مدیریت خواستهام طرحی را برای کاهش پنج ساله متوسط سن مدیران آماده کند.
روی به کارگیری جوانان و بانوان تأکید کردهام تا دولتی کارآمدتر و پرشتابتر و کماشتباهتر داشته باشیم.
سؤال خبرنگار شبکه خبر:
«در فرایند انتخابات، ابراز امیدواری کردید که دولت دوازدهم کارآمدتر باشد. چه برنامهای در این مورد دارید؟»
پاسخ روحانی:
در مورد مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی نظرات یکسانی در کشور نیست. برخی مسائل جزو اصول و فرهنگ و قانون اساسی ماست و همه قبول دارند. اما در مورد بقیه مسائل انتخابات برای آن است که همه بیایند راه چهار سال آینده را انتخاب کنند.
همین طور که من رئیسجمهور همه هستم، همه مردم هم این راه را پذیرفتهاند و باید بر پایه رأی اکثریت جامعه اداره شود.
پرسش خبرنگار افه از اسپانیا:
«در مورد دور اول ریاست جمهوری گفتید بعضی اجازه ندادند به وعدهها عمل کنید. در دور دوم چگونه به وعدهها عمل میکنید؟»
پاسخ روحانی:
در مورد بقیه تحریمها گفتم که اگر همه ملت این را بخواهند و اگر به اجماع ملی برسیم و مقام رهبری بخواهد، قدم به قدم میتوانیم تحریمها را برداریم. تحریم غلط، ظالمانه و نادرست است و ما همیشه آمادهایم در مقابل عمل نادرست ایستادگی کنیم.
پرسش خبرنگار هفت صبح:
«در مورد رفع تحریمهای غیر هستهای وعده دادید. چه برنامهای دارید؟»
پاسخ روحانی:
سلاح ایران و موشک ایران برای صلح است و اگر ایران سلاح نداشته باشد، عدهای دچار اشتباه محاسبات میشوند و قبلاً هم با همین اشتباه منطقه را به آتش کشیدند.
هر زمان ما از لحاظ فنی نیاز به آزمایش موشک داشته باشیم، منتظر اجازه آمریکا نخواهیم بود. وزیر خارجه آمریکا را در این مورد به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ارجاع میدهم.
پرسش خبرنگار صدا و سیما:
«پاسخ شما به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا چیست؟»
پاسخ روحانی:
عربستان سعودی پیشتر هم حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در جنگ هشت ساله به صدام داد، و نتیجهاش را دید. الان هم ۱۰۰ میلیارد دلار از پول مردم کشورش به جیب آمریکا میریزد. ما نیازی به خرید سلاح نداریم و سلاح میسازیم. عربستان از خریدی که داشت نمیتواند استفاده کند و ناچار است از مستشاران آمریکایی استفاده کند.
مردم عربستان دوست و همسایه ما هستند و امیدواریم دولت عربستان هم راه صحیح را انتخاب کند. راه قدرت خرید سلاح از دیگران و حتی درست کردن سلاح نیست. اساس قدرت، قدرت ملی است که با انتخابات و حضور مردم پای صندوق رأی ایجاد میشود.
آقای ترامپ در زمانی به منطقه آمدند که حضور ۴۵ میلیونی ایرانیان را پای صندوق دیدند و به کشوری رفتند که تصوری از صندوق رأی ندارد. امیدوارم در عربستان هم روزی برای تعیین حاکمان انتخابات برگزار شود.
پرسش خبرنگار سیبیاس:
«در پاسخ به قرارداد تسلیحاتی چند ده میلیارددلاری آمریکا و عربستان، چه اقدامی میکنید؟»