صدها روزنامه نگار در حسينيه ارشاد تهران گرد آمدند تا به بقای «انجمن صنفی روزنامه نگاران» رای دهند. اما به دليل به حد نصاب نرسيدن تعداد حاضران، انتخابات انجمن صنفی برگزار نشد.
مجمع عمومی فوق العاده انجمن صنفی روزنامه نگاران برای تصويب اساسنامه جديد اين انجمن روز پنجشنبه هفدهم مرداد ماه، همزمان با روز خبرنگار در ايران در حسينيه ارشاد تهران برگزار شد.
در اين نشست، ۷۶۴ روزنامه نگار حضور داشتند، اما با توجه به عضويت ۴۰۰۰ روزنامه نگار در انجمن صنفی، حضور دست کم ۱۰۸۰ نفر، برای برگزاری انتخابات ضروری بود.
عبدالرضا تاجيک، روزنامه نگار در تهران، به راديو فردا گفت: «علی رغم حضور ۷۶۴ روزنامه نگار، وزارت کار و امور اجتماعی از فرستادن بازرس خود برای تهيه گزارش از روند رای گيری خوددداری کرده بود.»
آقای تاجيک اين عمل وزارت کار و امور اجتماعی را «غير قانونی» دانست و گفت: «مشخص است که اراده ای فرا قانونی قصد دارد به هر شکل ممکن، انجمن صنفی روزنامه نگاران را منحل و انجمنی موازی با آن را تاسيس کند.»
- «علی رغم حضور ۷۶۴ روزنامه نگار، وزارت کار و امور اجتماعی از فرستادن بازرس خود برای تهيه گزارش از روند رای گيری خوددداری کرده بود.»
وزارت کار و امور اجتماعی در روز چهارم تيرماه گذشته در نامه ای با استناد به رای ديوان عدالت اداری، انجمن صنفی روزنامه نگاران را واجد شرايط انحلال اعلام کرد.
اين وزارتخانه علت اين اقدام را پايان دوره عضويت اعضای هيات مديره انجمن صنفی در ۱۶ مهر ماه سال ۱۳۸۵ و تجديد نشدن انتخابات قانونی آن انجمن اعلام کرد.
اين اقدام وزارت کار و امور اجتماعی از پشتيبانی رسانه های هوادار دولت محمود احمدی نژاد برخوردار شد و آنها در گزارش هايی به نقل از روزنامه نگاران متعلق به جناح محافظه کار، همچون حسين شريعتمداری، مدير مسئول و سردبير روزنامه کيهان، اعلام کردند که انجمن صنفی روزنامه نگاران منحل شده است و موجوديت قانونی ندارد.
با اين وجود، انجمن صنفی روزنامه نگاران ايران تاکيد دارد که رای ديوان عدالت اداری، رای به غير قانونی بودن انجمن نبوده است.
به گفته عبدالرضا تاجيک، «بر اساس اساسنامه انجمن، ۱۵ روز بعد از مجمع عمومی اول، مجمع دوم برگزار می شود که در اين حالت با حضور يک سوم اعضا نيز انتخابات برگزار خواهد شد.»
به گفته برخی از روزنامه نگاران، در مجمع عمومی روز پنجشنبه انجمن صنفی روزنامه نگاران، روزنامه نگاران وابسته به جناح محافظه کار حضور نداشتند. اين در حالی بود که روزنامه نگارانی از شهرستان های کرمانشاه و تبريز برای شرکت در اين نشست به تهران آمده بودند.
هفدهم مرداد ماه، به مناسبت سالروز کشته شدن محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در مزار شريف افغانستان، در ایران به عنوان روز خبرنگار ناميده شده است.
در ۱۷ مرداد ماه سال ۱۳۷۷ محمود صارمی به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ايران در مزار شريف، توسط نيروهای طالبان کشته شدند.