تصاویر منتشر شده در سایت خبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در باره آزمایش موشک های شهاب سه با تردید رسانه ها و محافل سیاسی غرب روبرو شده است.
در حالی که خبرگزاری های جهان روز چهارشنبه تصاويری از شليک موفق چهار موشک دوربرد ايرانی را که بر روی سايت رسمی سپاه پاسداران قرار داشت، منتشر کردند، اين سايت يکی از تصاوير را با تصويری مشابه که اين بار تنها سه موشک شليک شده بود عوض کرد.
اين تغيير موج جديد خبری را در ميان رسانه هايی که اين عکس را منتشر کرده بودند ايجاد کرد.
روزنامه آمریکایی نيويورک تايمز در صفحه اول خود تصوير لحظه پرتاب چهار موشک را چاپ کرد و با علامت هايی نشان داد که يکی از اين چهار موشک در حقيقت کپی شده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مانوری با عنوان «پيامبر اعظم - سه» در خليج فارس، مدعی شد چندين موشک جديد دوربرد و زير سطحی را به گونه ای موفقيت آميز آزمايش کرده است.
پس از اين، رسانه های ديگر نيز موضوع دستکاری عکس ها را مطرح کردند و با مقايسه دو تصوير اول و دوم نشان دادند که عکس دوم در واقع همان عکس اول است و فقط با استفاده از نرم افزارهای تصويری، يک موشک به آن اضافه شده است.
مارک فيتزپاتريک، مدير مؤسسه مطالعات استراتژيک بين المللی در لندن، به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است: «ترديدی نيست که عکس دستکاری شده است.»
آقای فيتزپاتريک که پيش از اين کارمند وزارت امور خارجه بوده است اضافه مي کند: «اين عکس به اين دليل دستکاری شده که از چهار موشک موجود در تصوير يکی عمل نکرده و وب سايت سپاه ناچار شده اين نقيصه را پنهان کند.»
- «اين عکس به اين دليل دستکاری شده که از چهار موشک موجود در تصوير يکی عمل نکرده و وب سايت سپاه ناچار شده اين نقيصه را پنهان کند.»
رسانه های ديگر نيز به نقل از کارشناسان مستقل نتيجه گرفته اند که در مجموع آزمايش های اين رزمايش، از نه موشک دست کم پرتاب يک موشک با موفقيت همراه نبوده است.
اکنون هر دو عکس از صفحه اول وب سايت سپاه پاسداران به صفحات آرشيو رفته است. مقام های جمهوری اسلامی هنوز واکنشی به اين خبر نشان نداده اند.
«آزمايش موشک های تکراری»
تلويزيون دولتی ايران يک بار روز چهارشنبه و بار ديگر روز پنجشنبه خبر داد که موشک های دوربرد و ميان برد ساخت ايران، در رزمايش پيامبر اعظم سه با موفقيت آزمايش شده اند. اما خبرگزاری رويترز به نقل از منابعی در وزارت دفاع و سازمان های اطلاعاتی آمریکا مي گويد که اين دو آزمايش هر دو ظرف يک روز و فقط با فاصله چند ساعت از يکديگر انجام شده اند.
مقامات پنتاگون به رويترز گفته اند، در بين موشک های شليک شده فقط يک موشک از نوع شهاب سه بوده و البته از تصاوير هم آشکار نمي شود که آيا اين موشک همان شهاب سه قبلي است يا ارتقا يافته است.
در همین حال، محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امورخارجه ايران در واکنش به ابراز نگرانی جهانی در مورد مانور نظامی ايران در خليج فارس گفت:«گمانه زنی های يکسويه و برداشت های فرصت طلبانه نسبت به آمادگی های دفاعی نيروهای جمهوری اسلامی ايران نگرشی مغرضانه است که با هدف تبليغات به نفع رژيم صهيونيستی ( کشور اسرائيل) صورت می گيرد.»
آزمايش موشکی روز چهارشنبه ايران که چند هفته پس از مانور گسترده نظامی اسرائيل در ماه گذشته ميلادی انجام شد، با اعتراض آمريکا، ژاپن، فرانسه، ايتاليا و آلمان روبرو شد.
سحنگوی وزارت امور خارجه ايران، اعتراضات جهانی را «غلط و ناعادلانه» قلمداد کرد و گفت:« ناديده انگاشتن رفتارهای خصمانه و تهديدات گوناگون رژيم صهيونيستی از سوی مقامات آمريکايی و برخی از متحدين غربی آنها، نشانگر چشم پوشی عمدی و فاحش اين کشورها در برابر منابع اصلی تهديد و نگرانی ها نسبت به امنيت و ثبات منطقه است. »
وزير دفاع اسرائيل روز پنجشنبه هشدار داد که کشورش آماده است تا در صورت احساس تهديد از سوی ايران عليه اين کشور اقدام کند.