لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۵

ده مناقصه بین المللی در طرح های نفت و گاز ایران


سيف الله جشن ساز، مديرعامل شرکت ملی نفت ايران روز دوشنبه اعلام کرد:« ايران ده پروژه نفتی و گازی خود را تا پايان سال به مناقصه خواهد گذاشت.»

به گزارش پايگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ايران، مديرعامل شرکت ملی نفت ايران، در جمع خبرنگاران گفت:« امسال بيش از ۱۵بسته پروژه ای و صنعتی امسال به بازارهای مالی جهان ارايه می شود که از اين تعداد مناقصه ۱۰ ميدان نفتی و گازی انجام خواهد شد.»

وی با اشاره به اين که زمينه سرمايه گذاری های بسياری در صنعت نفت کشور مهيا شده است اظهارداشت:« تعدادی از اين بسته های سرمايه گذاری تا ۴۵ روز آينده به بازارهای داخلی و خارجی معرفی می شود.»


اين مناقصه ها زمانی اعلام می شود که روز اول اوت، شرکت نفتی استات اويل نيز از همکاری با ايران اعلام انصراف کرد. پيش از استات اويل، تصميم های مشابهی از سوی توتال فرانسه و رويال داچ شل در مورد ايران اتخاذ شده بود.


با اين همه آقای جشن ساز، استقبال شرکت های خارجی برای حضور در پروژه های صنعت نفت را «خوب» ارزيابی کرد و گفت:« شرکت های اروپايی و آسيايی مراجعات متعددی برای حضور در پروژه های صنعت نفت دارند.»


مدير عامل شرکت ملی نفت ايران بازار صنعت نفت و گاز ايران را رو به رشد دانست و گفت:« همه شرکت های معتبر دنيا بر اين امر واقف هستند.»


مديرعامل شرکت ملی نفت ايران با اشاره به اکتشاف های اخير توضيح داد:« در ۲ تا ۳ سال گذشته اکتشاف های خوبی در کشور صورت گرفته است و هم اکنون ميدان های نفتی و گازی بسياری برای توسعه وجود دارد که با تعيين منابع مالی، توسعه آنها در دستور کار قرار می گيرد.»

در همین حال، هلگه لوند، مدير شرکت نروژی استات اويل، چهارشنبه گذشته گفت: «در شرايط امروزی ايران هيچگونه سرمايه گذاری جديدی نخواهيم کرد.»


استات اويل که در فاز شش تا هشت پارس جنوبی در حال فعاليت است، از سوی ايالات متحده تحت فشار قرار داشت تا فعاليت های خود را در ايران گسترش ندهد.


ماه گذشته ميلادی، کريستوف دو مارژی، مدير توتال گفت که ريسک سياسی سرمايه گذاری در ايران بسيار بالا رفته است.


وزارت امورخارجه ايالات متحده در ماه گذشته اعلام کرد فعاليت های استات اويل در ايران را بازبينی خواهد کرد تا تخطی اين شرکت را از تحريم های واشنگتن مورد بررسی قرار دهد.


قانون تحريم ايران از سوی ايالات متحده در دهه ۱۹۹۰ و برای تنبيه شرکت هايی که بيش از ۲۰ ميليون دلار در بخش نفت وگاز ايران سرمايه گذاری کنند، وضع شده است.


شرکت های اروپايی نمی خواهند حضور در صنعت نفت و گاز ايران به رابطه آنها با آمريکا خدشه وارد کند. شرکت شل برای مثال هنوز هم در خليج فارس بر روی يک پروژه گاز مايع طبيعی کار می کند، اما توسعه سرمايه گذاری در ايران را به حال تعليق درآورده است.


هفته گذشته نيز شرکت ژاپنی اينپکس اعلام کرد که بر خلاف اظهارات وزير نفت ايران، اين شرکت به دنبال افزايش سهم خود در ميدان نفتی آزادگان، واقع در جنوب ايران نيست.


XS
SM
MD
LG