لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۲

«دلواپسان» در ریاضت اقتصادی چه میزان سهم داشتند؟


به گزارش ایلنا خبرگزاری کار ایران، گروهی که در ایران به عنوان دلواپسان شناخته می‌شود کمترین سهم را از ریاضت ملی داشته‌ است.

بررسی رقم بودجه نهادها و ارگان‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی که در اختیار «دلواپسان» است نشان می‌دهد، علی‌‌رغم تحریم‌های فزاینده در سال‌های اخیر، بودجه این نهادها از رشد قابل توجه و گاه چند صددرصدی برخوردار بوده است.

در واقع بودجه این نهادها مانند شرایط قبل از تحریم، حتی به رشد صعودی خود ادامه داده است. ایلنا می‌نویسد هواداران عدم توافق و گرسنگی کشیدن ملت باید به این پرسش پاسخ دهند که سهم خودشان از این ریاضت ملی چیست و این شعار چه نمودی در بودجه ارگان‌‌های تحت امرشان داشته است؟

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:55 0:00
لینک مستقیم

بر اساس این گزارش برخی نهادها جمعا حدود ۶۰۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه دریافت می‌کنند. این در حالی است که بودجه سازمان حفاظت از محیط زیست تنها ۱۷۴ میلیارد تومان است.

این دلواپسان در حالی بر بی‌‌اهمیت بودن لغو تحریم‌ها تاکید دارند که با توجه به اتفاقات رخ داده در هشت سال دولت گذشته بعید نیست از فردای توافق هسته‌‌ای در صف نخست سهم‌‌خواهی از منابع مالی آزاد شده، بایستند.

احسان مهرابی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل داخلی ایران ساکن آلمان ضمن آن که این فرضیه را بعید نمی‌داند در عین حال معتقد است:

«مواضع متناقض سابقه داشته از سوی گروه‌های دلواپس. نهادهایی که وابسته با این گروه‌ها هستند و یا بخش عمده‌ای از نهادهای زیر نظر رهبری که یا در حوزه‌های فرهنگی کار می‌کنند یا در حوزه‌های امنیتی، بودجه‌هایشان نه تنها هیچ کاهشی نداشته بلکه به مرور زمان همواره این بودجه‌ها افزایش پیدا کرده است... حتی در شرایط تحریمی هم حاضر نشدند بودجه‌هایشان را کاهش بدهند تا صرف امور عمرانی و اقتصادی بشود».

هرچند مقاله ایلنا عواقب سیاست‌های اقتصادی دو دولت احمدی‌نژاد را در ارتباط با دلواپسان مورد بررسی قرار می‌دهد ولی نگاهی به لوایح بودجه دولت حسن روحانی هم نشان می‌دهد در همچنان بر همان پاشنه قبلی چرخیده و تفاوتی در ماهیت پرداخت سهم‌های کلان به دلواپسان رخ نداده است.

ایرنا در گزارشی که ۲۷ بهمن ماه ۹۳ درباره کلیات لایحه بودجه ۹۴ منتشر کرد برخی معایب این لایحه را بی‌توجهی آن به کاهش نرخ تورم ، نادیده گرفتن مساله اشتغال جوانان و حقوق فرهنگیان، کمبود اعتبار برای احیا و نجات دریاچه ارومیه، عدم توجه به حقوق کارگران و بازنشستگان عنوان کرده و این در حالی‌ است که سهم اموری چون مسابقات قرآنی و دینی، ترویج و تشویق قرآن‌آموزی، حمایت از نشر معارف قرآنی ،حمایت ازمدارس و طلاب علوم حوزوی و کاروان راهیان نور در کنار بودجه‌ طرح‌های کلان سپاه پاسداران و بسیج مستضعفین به جای خود باقی‌ است.

XS
SM
MD
LG