مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد، بیش از سه میلیون نفر در جمهوری دموکراتیک کنگو در معرض گرسنگی قرار دارند.
دیوید بیسلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، هشدار داد صدها هزار کودک در منطقه کاسای واقع در جمهوری دموکراتیک کنکو در چند ماه آینده در صورت ارسال نشدن کمکهای فوری جان خود را از دست خواهند داد.
در اثر جنگ داخلی میان گروه کاماوینا انساپو و نیروهای دولتی، در طول یک سال گذشته در منطقه کاسای واقع در شرق کنگو، بیش از ۱.۴ میلیون نفر آواره شدهاند. در این خشونتها بیش از ۳۳۰۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا به الجزیره گفت: «اگر ما کمک مالی، غذا و دسترسی فوری پیدا کنیم، صدها هزار کودک در چند ماه آینده جان خود را از دست خواهند داد.»
دیوید بیسلی در گفتوگو با شبکه جهانی بیبیسی هم وضعیت منطقه کاسای را «فاجعهبار» خواند و گفت: «گروههای ما در منطقه شاهد خانهها و سرپناههای سوخته و کودکان مبتلا به سوءتغذیه وخیم هستند. آنطور که پیداست بسیاری از کودکان تاکنون جان خود را از دست دادهاند.»
نهادهای وابسته به سازمان ملل در ماه اوت امسال نسبت به وقوع قحطی گسترده در جمهوری دموکراتیک کنگو هشدار دادند.
به گزارش رویترز، حمله نوعی آفت گیاهی به مزارع کشاورزی و همچنین ناآرامی سیاسی در این کشور ۷.۷ میلیون نفر در کنگو را با گرسنگی مبتلا کرده و این کشور را در آستانه قحطی قرار داده است.
بنا بر اعلام سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) و برنامه جهانی غذا، دو نهاد وابسته به سازمان ملل، در ۱۰ سال گذشته این برای نخستین بار است که کنگو در آستانه قحطی قرار گرفته است.
الکسیس پونته، نماینده فائو در جمهوری دموکراتیک کنگو، این وضع را «به سونامی انسانی خاموش» تشبیه کرد که بحرانهای دیگر در سودان جنوبی، سومالی، نیجریه و یمن آن را تحتالشعاع قرار داده است.
پس از آنکه جوزف کابیلا با پایان گرفتن دوره ریاست جمهوریاش در دسامبر سال ۲۰۱۶ از کنارهگیری خودداری کرد، ناآرامیها در این کشور حاصلخیر و غنی از معادن شدت گرفت. با کشته شدن شدن رهبر محلی کاسای به دست نیروهای دولتی، که به دولت کابیلا تمکین نمیکرد دور تازهای از خشونتها در شرق کنگو آغاز شد.
خشونتها در استانهای تانگانیکا و کیوو نیز باعث آواره شدن صدها هزار نفر دیگر شده است.
مطابق با برآورد سازمان ملل نزدیک به چهار میلیون نفر در کنگو به خاطر ناآرامیها آواره شدهاند.
افزون بر اینها نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر از کشورهای بوروندی، رواندا، سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی به علت مناقشات داخلی به کنگو پناه آوردهاند.