معاون سازمان هواپیمایی ایران اظهارات یک نماینده مجلس در مورد چک دادن خلبانان به شرکت هواپیمایی آسمان و اجبار آنها به پرواز را رد کرد.
محمد دامادی نماینده ساری و عضو کمیسیون عمران مجلس روز چهارشنبه دوم اسفند، با انتقاد از شیوه مدیریت پروازهای تجاری در ایران گفت، چند شکایت از خلبانان شرکت آسمان به کمیسیون عمران ارجاع شده بود و شماری از خلبانان گفتهاند که این شرکت با اخذ چک از خلبانان، آنها را مجبور به پرواز میکند.
هواپیمای مسافربری «ایتیآر ۷۲» شرکت هواپیمایی آسمان که از تهران به یاسوج پرواز میکرد روز ۲۹ بهمن از صفحه رادار ناپدید و سپس اعلام شد در کوه دنا در نزدیکی شهر سمیرم اصفهان سقوط کرده است.
بنابر گزارشها، هواپیما حامل ۶۰ مسافر، دو مهماندار، دو خلبان و دو تن از مأموران امنیت پرواز بود. شرکت هواپیمایی آسمان در همان روز اول اعلام کرد که تمام سرنشینان این هواپیما جان باختهاند.
آقای دامادی با انتقاد از نحوه مدیریت شرکت آسمان گفت: «شکایتهای بسیاری از سوی خلبانان آسمان به کمیسیون عمران ارسال شده است و بیش از ۳۰ نفر از خلبانان خوب و توانمند آسمان در ماههای قبل به دلیل سوء مدیریت استعفا دادهاند. متاسفانه تعدادی از خلبانان اعلام کردهاند که این شرکت با دریافت چک از خلبانان، آنها را مجبور به پرواز میکند».
وی تصریح کرد: «حقوق خلبانان شرکت آسمان از بقیه ایرلاینها کمتر است و علاوه بر این، رفتارهایی مانند گرفتن چک و مجبورسازی آنها به پرواز و ... امنیت روانی خلبانان این شرکت را به شدت تحتالشعاع قرار داده است».
به گفته این نماینده مجلس از بیش از دو سال پیش، مشکلات شرکت آسمان به مقامهای مسئول گوشزد شده و در جلسهای با حضور علی ربیعی وزیر کار، یکی از خلبانان نسبت به وقوع سوانح هوایی در این شرکت هشدار داده بود.
این عضو کمیسیون عمران مجلس میافزاید که وزیر کار «به تذکرات کارشناسانه» آن خلبان توجهی نکرد.
وزیر کار و عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، روز چهارشنبه برای بررسی علل سقوط هواپیمای آسمان به کمیسیون عمران مجلس دعوت شده بودند. آقای ربیعی در این نشست حضور پیدا نکرد. شرکت هواپیمایی آسمان به مدیریت حسین علایی، زیر نظر صندوق بازنشستگی کل کشور است که متعلق به وزارت کار است.
محمد دامادی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: «اگر از خطای انسانی حرف میزنیم، نباید فقط خلبان را در نظر گرفت بلکه خطاهای مدیریتی بسیار فاجعهبارتر هستند».
در واکنش به این اظهارات، مرتضی دهقان، معاون سازمان هواپیمایی ایران، اتهامات مطرح شده را رد کرده و گفته است: «تمام این اظهارات رد میشود. خلبان این پرواز از نیروهای قدیمی شرکت آسمان بوده و از وی هم هیچ چکی گرفته نشده است».
در همین زمینه محمدرضا رضایی، رئیس کمیسون عمران مجلس، نیز اظهار داشت «ابهامات بسیاری در مورد دلیل برخورد هواپیما با کوه وجود دارد»که مهمترین آن به گفته او «دلیل اجازه پرواز هواپیما علیرغم وضعیت جوی نامناسب و بدی آب و هوا است.»