لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۴

تولید اسپرم خارج از بدن انسان


دانشمندان مرکز پژوهشی کالیستم فرانسه اعلام کرده‌اند که موفق به تولید اسپرم انسان در خارج از بدن شده‌اند؛ پیشرفتی که می‌تواند نقطه عطفی در درمان ناباروری باشد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه این دانشمندان اسپرم انسان را از ﺳﻠﻮﻝ ﺑﻨﻴﺎﺩی ﺍﺳﭙﺮﻣﺎﺗﻮﮔﻮنی نابالغ که در همه مردان، حتی پسران نابالغ وجود دارد توسعه داده و به اسپرماتوزوئید بالغ تبدیل کرده‌اند.

قبلا ساخت اسپرم مصنوعی موش و میمون توسط دانشمندان انجام شده و نحوه عمل آن نیز مورد بررسی قرار گرفته بود، اما این برای اولین بار است که ساخت اسپرم مصنوعی انسان در خارج از بدن آغاز شده که می‌تواند به درمان انواع بیماری‌ها، خصوصا ایجاد قدرت باروری در مردان عقیم مورد استفاده قرار گیرد.

فیلیپ دوران رئیس گروه پژوهشی کالیستم می‌گوید که علت آغاز این تحقیقات این بود که باروری مردان در حال کاهش است و این موضوع می‌تواند به عوامل محیطی مربوط باشد.

این گروه پژوهشی معتقد است که این یافته جدید می‌تواند امید باروری ۱۵ هزار جوان سرطانی و ۱۲۰ هزار مرد عقیم را در سراسر جهان که مشکل ناباروری آنها به هیچ روشی قابل درمان نیست حل کند.

به‌گفته وی، مشکل اساسی، آزمایش تولید اسپرم داخل بیضه مردان بود؛ به همین خاطر تصمیم گرفته شد که به‌خاطر تکرارپذیری آسان، این آزمایش‌ها در شرایط آزمایشگاهی انجام شود.

دانشمندان یک رآکتور زیستی از مایعات چسبناک جداره قارچ‌ها یا جانداران سخت‌پوست ساختند تا شرایط درون بدن را بازسازی کنند.

این یافته، همچنین به جوانانی که به‌خاطر ابتلا به سرطان شیمی درمانی شده‌اند، امید باروری مجدد می‌دهد، چرا که بخش عمده‌ای از آنها بعد از شیمی درمانی قدرت تولید اسپرم را از دست می‌دهند.

چالش اصلی، بازتولید فرآیند رشد فیزیولوژیکی پیچیده از یک سلول نابالغ به اسپرم در شرایط آزمایشگاهی است؛ فرآیندی که به‌طور معمول درون بدن انسان ۷۲ روز طول می‌کشد.

فیلیپ دوران می‌گوید اسپرم‌های مصنوعی‌‌ همان روندی را طی می‌کنند که در بیضه مردان طی می‌شود.

ماری هلن پرارد از مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه که بنیانگذار موسسه کالیستم است می‌گوید اسپرم مصنوعی می‌تواند امید جوانان سرطانی به باروری را به واقعیت تبدیل کند، چرا که با این روش می‌توان یک سلول نابالغ آنها را به یک اسپرم بالغ تبدیل کرد.

این گروه پژوهشی معتقد است که این یافته جدید می‌تواند امید باروری ۱۵ هزار جوان سرطانی و ۱۲۰ هزار مرد عقیم را در سراسر جهان که مشکل ناباروری آنها به هیچ روشی قابل درمان نیست حل کند.

این گزارش بر اساس تحقیقات موسسه «مایو» می‌نویسد که ۱۵ درصد از زوج‌ها مشکل ناباروری دارند که در مردان و زنان به‌طور مجزا این نسبت ۳۰ درصد است.

XS
SM
MD
LG