روزنامه اطلاعات در شماره یکشنبه خود ده ماه پس از اظهارات سخنگوی قوه قضاییه درباره ممنوعیت انتشار تصویر و سخنان محمد خاتمی در رسانههای ایران، اقدام به انتشار «گپ و گفت سردبیر السفیر با محمد خاتمی» کرده است.
محمد خاتمی در این گفتوگو با ابراز نگرانی از وضعیت منطقه، درباره مشکلات داخلی در ایران گفته است: «مشکلات داخلی جز از طریق گفتوگو و احترام به اصول دموکراسی قابل حل نیست.»
روزنامه شرق از قول منصوره شریفیصدر مدیرکل حقوق بشر وزارت خارجه، از «دیدار با احمد شهید» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران خبر داده است.
مدیرکل حقوقی وزارت خارجه ایران البته همچنان بر عدم پذیرش و مخالفت با سفر ورود احمد شهید به ایران سخن گفته و تاکید کرده است که «چون آقای احمد شهید از زمان شروع کارش موضع غیرحرفهای و مغرضانهای گرفت و رفتارهایی خارج از حدود وظایف گزارشگری انجام داد، پذیرش او بهعنوان یک گزارشگر حرفهای برایمان مقدور نبوده است.»
روزنامه کیهان در شماره یکشنبه خود با انتشار متنی با تیتر «رد پای استارت آپهای آمریکایی به کجا میرسد؟»، ضمن تکرار اتهامات پیشین خود علیه نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات، از «دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف» به عنوان یکی از «سه مرکز پیشرو و شناخته شده به عنوان شتابدهنده استارت آپها «و بخشی از «ساختار نفوذ» نامبرده و شماری از اساتید این دانشکده را با حروف اختصاری به زمینهسازی برای «نفوذ» آمریکا و «ترمیم ساختار اجتماعی فتنه» متهم کرده است.
«تورم تک رقمی» تیتر یک روزنامه اعتماد در شماره پانزدهم آذر ماه است و این روزنامه نوشته است: «خبر تورم تک رقمی در دی ماه را علی طیبنیا وزیر اقتصاد و دارایی روز شنبه تکرار کرد. تکرقمی شدن تورم قرار است در تورم نقطه به نقطه به زودی قابل دسترس شود و در ادامه هم تورم سالانه را تحت تاثیر خود به مرز تک رقمی برساند.»
مرتضی نبوی از چهرههای اصواگرا در گفتوگویی با روزنامه اعتماد گفته است: «نمیدانم وحدت اصولگرایان چقدر شدنی است.»
روزنامه آرمان در تیپتر یک خود نسبت به «خطر سونامی لیست اصلاحطلبان» هشدار داده و نوشته است: «لیستهای رنگارنگ، اسامی مشترک، لبخند رضایت بر لبهای افرادی که نامشان در لیستها هست و.... همه و همه هیچ کمکی به پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات مجلس نخواهد کرد و در عوض شاید درصدی بر احتمال شکست آنها بیفزاید.»
روزنامه آرمان همچنین در گزارشی با تیتر «نوبت معین شدم، نوشته است: «روز شنبه خبر رسید؛ برخی افراد تندرو با نصب بنر در دانشگاه اراک سعی دارند از سخنرانی مصطفی معین در این دانشگاه جلوگیری کنند.» این روزنامه نوشته است: «روزهای پیش سخنرانی موسوی لاری در قرچک، کمی پیشتر سخنرانی آذر منصوری در یاسوج و قبل آن سخنرانی دیگر اصلاحطلبان را در شهرهای مختلف برهم زده بودند و اینبار نوبت مصطفی معین وزیر اسبق علوم بود که تندروها، خود را برای لغو کردن سخنرانی او آماده کنند. تصور میشد برخی پس از شکست در انتخابات ریاستجمهوری ۹۲ یا شاید پس از موفقیتهای هستهای تیم مذاکرهکننده دولت یازدهم دست ازاین شیوه بردارند اما ظاهرا اینطور نیست و هر روز که میگذرد بر اینگونه رفتارها اصرار بیشتری میورزند.»
روزنامه بهار در گزارشی با تیپتر «بزرگان در سیبل تندروها» نوشته است: دبیرکل جمعیت ایثارگران به اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی، حسن روحانی و محمد خاتمی به بهانه تأثیرگذاری در خبرگان حمله کرده است.
روزنامه شهروند خبر داده است که «تعداد قربانیان آنفلوآنزا در کرمان به ١۶ نفر رسیده است.» این روزنامه از قول نوذر نخعی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نوشته است: «در یکماه ونیم گذشته، حدود ١٠٠نفر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا به بیمارستانهای این استان مراجعه کرده و بستری شدهاند که ١۶نفر از آنها جانشان را از دست دادند.»
روزنامه شهروند همچنین از هجوم گروهی شکارچیان یه آشوراده گزارش داده و نوشته است: «صبح پنجشنبه، ١۶٠ قایق به همراه تعداد زیادی شکارچی به منطقه شکار ممنوع آشور در آشوراده هجوم آوردند و چلنگر، مرغابی و باکلان شکار کردند. شکارچیان که ابتدا وارد منطقه شکار آزاد در منطقه شده بودند، با ورود به منطقه شکار ممنوع جزیره، آرامش آشوراده را به هم زدند و جزیره را برای پرندگان ناامن کردند.»
روزنامه آفتاب یزد در سومین سالگرد آتشسوزی دبستان انقلاب اسلامی در روستای شین آباد، عکس یک خود را به «سیما شادکام» در کنار آرامگاه «ساریا رسولزاده» یکی از دختران دانش آموزی اختصاص داده است که در آن آتش سوزی جان خود را از دست دادند. سیما شادکام به روزنامه آفتاب یزد گفته است: «کاش آن روز به مدرسه نرفته بودم.»
این روزنامه همچنین نوشته است: «بعد از گذشت بیش از ۲ سال از حادثه شین آباد و محقق نشدن هیچ کدام از وعدههای دولت دهــم در نهایت با روی کار آمدن دولت یازدهم و پیگیریهای محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و دو وکیل دانش آموزان در نهایت به همه دانش آموزان آسیبدیده دیه کامل تعلق گرفت.»
بازگشت محمد خاتمی به مطبوعات
روزنامه اطلاعات در شماره یکشنبه خود «گپ و گفت سردبیر السفیر با محمد خاتمی را منتشر کرده که در آن رئیس جمهور دوره اصلاحات گفته است: «مشکلات داخلی جز از طریق گفتوگو و احترام به اصول دموکراسی قابل حل نیست.»
از بهمن ماه سال ۹۳ که غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه طی نشست خبری خود با اعلام اینکه رسانهها «حق ندارند» تصویر یا مطلبی از محمد خاتمی رییس جمهوری اسبق ایران، منتشر کنند و تهدید کرد که با رسانههای «متخلف» برخورد خواهد شد تاکنون روزنامههای ایران گفتوگویی با محمد خاتمی را منتشر نکرده بودند و حتی اغلب از ذکر نام او نیز خودداری میکردند و به این ترتیب گفتوگوی منتشر شده در روزنامه اطلاعات اولین گفتوگوی چاپ شده خاتمی در روزنامههای ایران پس از آغاز این ممنوعیت است.
به نوشته روزنامه اطلاعات «طلال سلمان، سردبیر معتبرترین روزنامه لبنان، السفیر، اخیرا برای انجام مصاحبههایی با مسئولان کشور به ایران سفر کرد و در نشستی از پیش برنامهریزی نشده با محمد خاتمی رئیسجمهوری اسبق ایران با او به گپ و گفتی پرداخت» و هرچند «این نشست، به منظور انجام مصاحبه ترتیب نیافته بود اما حاصل این گفتوگوی صمیمی در السفیر لبنان منتشر شده است.»
سردبیر السفیر با اشاره به اینکه برخی محمد خاتمی را «لیبرال مینامند و علیه او حملات تبلیغاتی انجام دادهاند»، در این گفتوگو از رئیس جمهوری دوره اصلاحات پرسیده است که توافق برجام «چه تأثیری بر جامعه مدنی ایران دارد به ویژه آنکه جریانی وجود دارد که خواستار همسویی با غرب است.»
محمد خاتمی در پاسخ تاکید کرده است که «باید بپذیریم که تحریمها مشکلاتی ایجاد کرد و به هر حال، آنچه مهم است اینکه دولت سیاستها و برنامههای درستی برای پس از تحریم و پس از لغو آنها داشته باشد ولی من معتقدم پویایی و فعالیتها به میزان زیادی رونق خواهد گرفت و این پویایی به برنامههایی که دولت ارائه خواهد کرد بستگی دارد. ممکن است برخی مشکلات داخلی ایجاد شود ولی این مشکلات جز از طریق گفتوگو و احترام به اصول دموکراسی قابل حل نیست.»
محمد خاتمی با تاکید براینکه «ما مدتها با ناامنی و بیثباتی از طرف خارج مواجه بودیم و نمونههای آن را در جنگ با عراق و سپس جریانهای تکفیری مشاهده کردیم»، گفته است: «براساس قانون اساسی نباید آزادی را فدای امنیت کنیم و برعکس این نیز درست است. اگر مداخله خارجی نباشد، ما میتوانیم در داخل برای حل همه مشکلات گفتوگو کنیم.»
به نوشته روزنامه اطلاعات محمد خاتمی درپاسخ به این پرسش که «آیا نگران ایران پس از توافق هستهای نیستید؟»، گفته است: «نه، انشاءالله مسائل به شکلی مناسب حل خواهد شد ولی باید هوشیار باشیم. ممکن است طرفهای ما در مذاکرات دست به بازیهایی بزنند ولی اجرای این توافق، منافع همه را تضمین میکند و امیدوارم همه از نتایج آن راضی باشند و بهره ببرند.»
رئیس جمهور اسبق ایران همچنین گفته است: «از نظر من وضع منطقه خوب نیست، و البته اشتباهاتی از سوی همه طرفها رخ داده است. ولی فکر میکنیم بذرهای اختلافات در دوره رئیس جمهور سابق آمریکا جرج بوش در منطقه پاشیده شد و رشد کرد.»
محمد خاتمی به روزنامه السفیر گفته است: «زمانی که دو دشمن سرسخت مثل آمریکا و ایران میتوانند گفتوگو کنند و اختلافاتشان را حل کنند، چرا ما که ساکنان منطقه هستیم نمیتوانیم اختلافاتمان را حل کنیم؟!»
به نوشته روزنامه اطلاعات، محمد خاتمی که در این گفتوگو از اسرائیل به عنوان «رژیم صهیونیستی» نامبرده، گفته است: اسرائیل و «جریانهای تندرو که ریشه در دهههای قبل دارند از این موضوع بهره میبرند. من متأسفم که بهار عربی به پاییز تبدیل شد. همه، شکوفایی و دموکراسی و عدالت را میخواستند ولی به سرعت نیروها برضد آنها بسیج شدند. تنها کشوری که توانست از اوضاع کنونی بهره نسبی ببرد تونس بود.»
روزنامه اطلاعات همچنین از قول محمد خاتمی نوشته است: «من به عنوان انسانی مسلمان حق ندارم که بگویم جهان باید از من پیروی کند وگرنه با آن خواهیم جنگید، و این مسأله درباره دشمن من نیز صدق میکند. گفتوگوی تمدنها تلاشی برای یافتن راهحلی برای این مشکل بود.»
مدیرکل وزارت خارجه ایران خبر داد؛ «دیدار حقوق بشری با احمد شهید»
روزنامه شرق از قول منصوره شریفی صدر مدیرکل حقوقبشر وزارت خارجه، از «دیدار با احمد شهید» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران خبر داده است.
مدیرکل حقوقبشر وزارت خارجه طی گفتوگویی با روزنامه شرق به دیدار هیاتهایی از جمهوری اسلامی با احمد شهید اشاره کرده و گفته است: «هیأتهایی که برای شرکت در برنامههای شورای حقوقبشر میروند در حاشیه برنامهها با ایشان ملاقات میکنند یا بعضا نمایندگیهای ما در ژنو و نیویورک نیز با ایشان ملاقات میکنند و سعی در روشنگری ایشان دارند.»
روزنامه شرق با اشاره به اینکه «الگویی که احمد شهید از حقوق بشر دارد بیشتر یک الگوی اروپایی است و این با توجه به شرایط خاورمیانه و کشورهای همسایه ایران، میتواند الگویی آرمانی به نظر برسد»، اما مدیرکل حقوق وزارت خارجه دولت یازدهم درباره گزارشهای احمد شهید از نقش حقوق بشر در ایران گفته است که «بحث کاملا سیاسی است، اساسا الگوی آرمانی مطرح نیست. اگر ایشان شرایط حقوقبشر در ایران را با کشورهای دیگر بهطور منصفانه مقایسه کنند، نتیجه دیگری خواهند گرفت شاید اذعان کنند که کشور ما واقعا شایسته داشتن قطعنامه و تحت نظارت بودن نیست.»
منصوره شریفی صدر در پاسخ به این پرسش زینب اسماعیلی خبرنگار روزنامه شرق که «اگر موضوع حقوقبشر ایران به بحثی مثل مذاکرات هستهای تبدیل شود، اداره حقوقبشر وزارت خارجه چقدر آماده انجام چنین مذاکراتی است؟»، گفته است: «ما کاملا آماده هستیم. ما اهل گفتوگو هستیم و این در تمدن ما ریشه دارد. ما اهل اتهامزنی و نزاع نیستیم. البته در مقابل اتهاماتی که به ما زده میشود از خودمان دفاع میکنیم ولی اهل گفتوگو و تعامل هستیم و من خیلی امیدوار هستم روزی از نظارت بینالمللی که ناجوانمردانه برقرار شده است، خارج شویم.»
مدیرکل حقوقی وزارت خارجه ایران «درباره امکان سفر احمدشهید یا ناظران سازمانهای بینالمللی به ایران»، گفته است: «چون آقای احمد شهید از زمان شروع کارش موضع غیرحرفهای و مغرضانهای گرفت و رفتارهایی خارج از حدود وظایف گزارشگری انجام داد، پذیرش او بهعنوان یک گزارشگر حرفهای برایمان مقدور نبوده است»، اما گزارشگران سازمان ملل در حوزههای دیگر چون «حق آب آشامیدنی» اجازه سفر به ایران دریافت کردهاند و «امسال دعوتنامه برای گزارشگر حق غذا فرستادهایم که قرار است در سال ٢٠١۶ به تهران بیاید. احمدشهید اولین گزارشگری نیست که برای ایران تعیین شده است و قبلا هم گزارشگرانی بودند که به ایران میآمدند و از نزدیک اوضاع ایران را میدیدند و گزارشهایی هم که میدادند، گزارشهای بسیار مثبتی بود. ممکن بود توصیههایی هم بدهند.»
منصوره شریفیصدر درباره اینکه آیا درصورت تغییر گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران «ممکن است گزارشگر بعدی را راحتتر بپذیرید؟»، گفته است: «نمیدانم و هیچ پیشبینی نمیکنم. شاید تا آن موقع این نظارت ناجوانمردانه حذف شود.»
این مقام وزارات خارجه ایران همچنین گفته است که «قانون اساسی ما در بحث حقوقبشر خیلی مترقی است و از نظر قانونی ما مشکل خاصی نداریم و اگر وضعیت حقوقبشر ما را با بعضی کشورها مقایسه کنید خیلی پیشرفته است» و منشور حقوق شهروندی که «معاونت حقوقی رئیسجمهور مسئول تدوین آن بوده است، از اقدامات بسیار شایسته دولت است و ما هم همکاریهای نزدیکی با آن حوزه داشتیم. ما قوانین مربوط به حقوق شهروندی برخی کشورها را از طریق نمایندگیهایمان اخذ کردیم و در اختیار این معاونت قرار دادیم و متخصصان آن حوزه مطالعات تطبیقی کشورها را هم در تدوین منشور داشتند.»
منصوره شریفی صدر البته درباره «بررسی دورهای جهانی» حقوقبشر در سازمان ملل به روزنامه شرق گفته است که «جمهوری اسلامی ایران دوبار یعنی در سالهای ٢٠١٠ و ٢٠١۴ گزارش دورهای خود را به شورای حقوقبشر ارائه داده و از ٢٩١ توصیه حدود ۶۵درصد را پذیرفته است.»
مدیرکل حقوقبشر وزارت خارجه بعضی درباره «توصیههای» اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل در بررسی دورهای پرونده نقض حقوق بشر در ایران، گفته است: «در کشور ما ممکن است بعضی از این توصیهها، مغایر با قانون اساسی یا اصول شرع ما باشد که ما این توصیهها را رد میکنیم و بقیه را میپذیریم. این مکانیسم بسیار عادلانه و سازنده است، چون بدون استثنا همه کشورها را بررسی میکند و بقیه کشورها هم در ارائه پیشنهادهای خود آزاد هستند.»
به نوشته روزنامه شرق، منصوره شریفیصدر با تاکید براینکه «هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند در حوزه حقوقبشر، کشور ایدهآل و کاملی است. حقوقبشر در همه کشورها، نسبی است»، گفته است: «یکسری مسائلی هست که از منظر غرب، نقض حقوقبشر است و فقط بحث احمدشهید نیست، ولی آن موارد بخشی از فرهنگ ماست که نمیشود نادیده گرفت و جزء حوزههایی هست که اگر به ما توصیه شود، هم ما آن را رد میکنیم. مثلا بحث همجنسگرایی بحثی است که اگر در بعضی کشورها قانونی شمرده نشود، تحت عنوان نقض حقوقبشر تلقی میشود. اما نه در شرع ما و نه در فرهنگ جامعه ما بههیچوجه این موضوع پذیرفتنی نیست. بنابراین ما در مقابل آن محکم میایستیم. مسائلی از این دست کم نیستند که واقعا با باورها و ارزشهای جامعه ما مغایر هستند و طبیعی است که ما در مقابل آن بایستیم. ولی هیچ کشوری ادعای عالیبودن ندارد.»
منصور شریفیصدر با تایید وجود مواردی از موارد نقض حقوق بشر در ایران گفته است: «مهم، رویکرد کشورهاست و مسلما رویکرد کشور ما حمایت از حقوقبشر و ارتقای آن است، ولی ممکن است در حوزههایی مثلا یک کارمند اشتباهی کند و هزینه آن را کشور بپردازد.»
خبرنگار روزنامه شرق با اشاره به اینکه «با قطعنامه حقوقبشری کانادا بار دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل موافقت شد و قرار است یکماه دیگر هم به رأی گذاشته شود»، از مدیرکل حقوقی وزارت خارجه ایران پرسیده است: «در این مورد قرار است چه کار کنید؟»، و منصور شریفیصدر در پاسه گفته است: «پیشنویس قطعنامه آنها طبق روال سالهای قبل ارائه شده است. ما پیشنویس را دیدهایم که سعی کردهاند در لحن آن کمی نرمش به خرج دهند، ولی بههرحال یک قطعنامه است و ما جمهوری اسلامی ایران را واقعا مستحق داشتن قطعنامه حقوقبشری نمیدانیم. همانطور که گفتم رویکرد ما این است که در محافل بینالمللی روشنگری کنیم و در عین حال از طریق توسعه گفتوگوهای حقوقبشری و تعاملات بینالمللی در مسیر حذف قطعنامه گام برداریم و در آینده همکاریهای حقوقبشریمان را تقویت کنیم.»
کیهان: استارت آپهای باید با متوقف شوند
روزنامه کیهان در شماره یکشنبه خود با انتشار متنی با تیتر «رد پای استارت آپهای آمریکایی به کجا میرسد؟»، ضمن تکرار اتهامات پیشین خود علیه نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات، از «دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف» به عنوان یکی از «سه مرکز پیشرو و شناخته شده به عنوان شتاب دهنده استارت آپها «و بخشی از «ساختار نفوذ» نامبرده و شماری از اساتید این دانشکده را با حروف اختصاری به زمینه سازی برای «نفوذ» آمریکا و «ترمیم ساختار اجتماعی فتنه» متهم کرده است.
این روزنامه با تاکید براینکه «نفوذ در ارکان حاکمیتی یک کشور از جمله شبکهسازی در محیط خصوصی اقتصاد و جامعه حریف، به طور معمول بدون وادادگی، همکاری یا خیانت احتمالی برخی عوامل تکیه زده بر کرسیهای قدرت، میسر نیستم»، نوشته است: «هر سه کانون شتابدهنده مذکور از منظر ساختاری به صورت غیررسمی توسط یک لابی قدرتمند نفوذی در داخل یکی از مراکز عالی تحقیقاتی نظام حمایت میشوند» و «اما اوضاع زمانی جالبتر میشود که بدانید رئیس هیئت امناء کانون کارآفرینی ایران، کسی نیست جز ح-م وزیر بدسابقه و پروندهدار دولت هاشمی رفسنجانی که احتمالا به واسطه برخی روابط خاص توفیق راهاندازی مهمترین مرکز شتاب دهنده استارت آپ ویکند آمریکایی در ایران را یافته است»
ک
یهان نوشته است: «اهمیت ماجرا در این است که برخی از مدعیترین اساتید در حوزه کارآفرینی و اشتغال بومی، از پس طراحی و راهاندازی یک دوره عملیاتی چرخه دانشگاه و صنعت پس از سالها ارتباط ساختاری با دانشگاههای آمریکایی و کانادایی و انگلیسی برنیامدند و سرانجام حلقه مذکور را دربست به آمریکاییها واگذار کردند.»
این روزنامه با انتشار اسامی اختصاری برخی از فعالان در برگزاری استار آپ در ایران و طرح اتهاماتی از «رابطه با آمریکا» تا «برگزاری پارتی شبانه» به آنها، همچنین نام بردن از سیامک نمازی یک ایرانی-آمریکایی بازداشت شده در تهران و شماری دیگر از شهروندان ایرانی-آمریکایی، نوشته است: «اشکال ساختاری مهم شتابدهندههای آمریکایی انتقال سهم مالکیت ایدههای ایرانی فعال و موفق در بازار ایران به سهامداران مستقر در ایالات متحده است. به این ترتیب با وجود اینکه ساختار مذکور در ایران و بدست برخی نخبگان ایرانی در ظاهر اداره میشود مدیریت و حاکمیت اقتصاد حتی در جزئیترین بخشها از دست خواهد رفت.»
کیهان که تحت نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی منتشر میشود با تاکید براینکه «استارت آپهای آمریکایی باید با عجله زیاد متوقف شوند»، نوشته است: «این موضوعی نیست که الزام آن لزوما برآمده از دغدغههای امنیتی باشد. پروسه شکار نخبگان ایرانی، پروژه زاد و ولد نسلی نظام سرمایه داری، مهندسی حوزه اشتغال و عملیات برای تغییر سیاسی- اقتصادی جامعه مستقل ایرانیان موضوعی نیست که رعایت شانیت، سطح مقام و منزلت شبکه نفوذ منجر به تحمل پذیری آن شود.»
«هجوم غافلگیرانه شکارچیان با ۱۶۰ قایق به آشوراده»
روزنامه شهروند از هجوم گروهی شکارچیان یه آشوراده گزارش داده و نوشته است: «صبح پنجشنبه، ١۶٠ قایق به همراه تعداد زیادی شکارچی به منطقه شکار ممنوع آشور در آشوراده هجوم آوردند و چلنگر، مرغابی و باکلان شکار کردند. شکارچیان که ابتدا وارد منطقه شکار آزاد در منطقه شده بودند، با ورود به منطقه شکار ممنوع جزیره، آرامش آشوراده را به هم زدند و جزیره را برای پرندگان ناامن کردند.»
این روزنامه از قول حر منصوری عبدالملکی مدیر دیدهبان میانکاله نوشته است: ««شکارچیان ابتدا وارد منطقه شکار آزاد در نزدیکی منطقه شکار ممنوع آشور در شمالشرقی جزیره شدند و شروع به تیراندازی کردند. با آغاز تیراندازی، پرندگان به غرب فرار کردند و شکارچیان با تعقیب آنها وارد منطقه شکار ممنوع شدند. ورود آنها به منطقه شکار ممنوع آشور، محیطبانان حاضر در منطقه را غافلگیر کرد، زیرا تعداد محیطبانان بسیار کم بود و آنها درمقابل تعداد بالای شکارچیان غافلگیر شدند.»
حر منصوری عبدالملکی به روزنامه شهروند گفته است: «تعداد شکارچیان بسیار زیاد بود، به نظر میرسید که شکارچیان بومی نبودند و از شهرهای مختلف مازندران به این منطقه آمده بودند. این درحالی بود که محیطبانان تنها ۶نفر بودند و با این هجوم و تعداد زیاد شکارچیان غافلگیر شدند اما با وجود اینکه منطقه به میدان تیر شکارچیان تبدیل شده بود وارد عمل شده و جلوی ادامه شکار را گرفتند» اما محیطبانان با وجود کمبودن تعدادشان در مقابل شکارچیان «موفق به دستگیری ۲۲نفر شکارچی غیرمجازی شدند که وارد منطقه شکار ممنوع آشور شده بود. پرونده تخلف این شکارچیان در منطقه به مراجع قضائی ارسال شده است.»
روزنامه شهروند با اشاره به اینکه «در پایگاه اطلاعرسانی محیطزیست گلستان و مازندران از این هجوم گسترده و غافلگیرانه خبری نیست»، گزارش داده است که «از ١۶٠ قایقی هم که گفته میشود، اجارهای بودند هم خبری نیست و تنها خبر، دستگیری ٢٢ شکارچی متخلف در جزیره است که میلاد بهرامی سرپرست اداره روابط عمومی حفاظت محیطزیست مازندران» آن را تائید کرده است.
به نوشته این روزنامه، هرچند که محیطبانان «اقدام به موقعی برای جلوگیری از شکار انجام دادند و توانستند جلوی شکار گسترده پرندگان توسط صدها شکارچی که با ١۶٠ قایق وارد منطقه شده بودند را بگیرند» اما محیطبانان برای رویارویی با شکارچیان «حتی از داشتن قایق هم محروم بودند و این درشرایطی بود که حراست دریا که حضور پرشمار قایقهای آن در بسیاری موقعیتها خودنمایی میکند، کوچکترین اقدام و کمکی در این حادثه نکرده است. موضوعی که بیش ازپیش بر ضرورت الزام نهادهای گوناگون به محیطزیست صحه میگذارد چراکه مطابق اصل ۱۵۰ قانون اساسی همه نهادها در حفظ محیط زیست مسئولند و درصورت عدم انجام وظیفه باید مجازات شوند.»