لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۳۴

کاهش چشمگیر بهای نفت در بهار ۹۶؛ پیش‌بینی کاهش صادرات ایران


باوجود تمدید توافق کاهش تولید نفت به وسیله تولیدکنندگان عمده با هدف تثبیت قیمت‌ها، بهای نفت در بازارهای جهانی با بیشترین کاهش از سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۵ تاکنون مواجه شده است.

به گزارش فایننشال تایمز، قیمت نفت خام برنت در طول ماه جاری تاکنون ۵.۷ درصد کاهش داشته است؛ قیمت‌ها به طور کلی در طول شش ماه گذشته روند کاهشی داشته است.

بر مبنای این گزارش، هم‌اکنون شاخص نفت برنت طی سه ماه گذشته با افت ۱۰.۴ درصدی، بشکه ای ۴۷ دلار و ۳۵ سنت معامله می‌شود که بیشترین سقوط از سه ماهه چهارم ۲۰۱۵ تاکنون است،؛ در سال ۲۰۱۵ اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نتوانستند به تعهد خود مبنی بر کاهش تولید پایبند باشند و این امر باعث عرضه بیش از حد و اشباع بازار و کاهش طولانی مدت قیمت‌ها شد.

شاخص نفت آمریکا، وست تگزاس اینترمدیت، در سه ماهه جاری ۱۱.۲ درصد کاهش داشته و به ۴۴ دلار و ۹۵ سنت در هربشکه رسیده است و در مسیر سقوط به پایینترین قیمت از سه ماهه چهارم ۲۰۱۵ تاکنون قرار دارد.

افزایش فروش اخیر در بازارهای جهانی علیرغم تمدید برنامه کاهش تولید به وسیله اوپک، به رهبری عربستان، و برخی تولیدکنندگان غیرعضو، مانند روسیه، که در ژانویه سال گذشته انجام شد، اتفاق افتاده است. این توافق باعث ناامیدی در بازار شد زیرا انتظار کاهش بیشتر تولید را داشت. از آن زمان تاکنون، تجار نفت در توانایی اوپک برای باقی ماندن به تعهد کاهش تولید شک دارند.

افزایش حفاری‌ها برای تولید نفت شیل در آمریکا در پاسخ به افزایش قیمت‌ها در پی توافق اوپک و غیراوپک، در کنار افزایش مجدد تولید به وسیله لیبی و نیجریه، وضعیت در بازار نفت را نابسامان کرده است.

افت صادرات نفت ایران

خبرگزاری رویترز در گزارشی پیش‌بینی کرده است صادرات نفت ایران در ماه جولای نسبت به ماه جاری، که بالاترین حد در سه ماه گذشته بوده است، ۷ درصد کاهش یابد. طبق گفته یک فرد آگاه از برنامه بارگیری نفتکش‌های ایران، این کاهش عمدتا به دلیل کاهش صادرات به اروپا خواهد بود.

ایران، که یکی از اعضای اوپک است، تولید نفت خود را با هدف بازپس‌گیری سهم از دست رفته بازار به دلیل تحریم‌های غرب از رقبای منطقه‌ای، به‌ویژه عربستان سعودی، افزایش داده است. صادرات نفت ایران در ژوییه سال گذشته نیز کاهش مشابهی داشت اما از ماه اوت به بعد رشد چشمگیری نشان داد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، گفته است تولید نفت ایران در حال حاضر حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز است و تا مارس ۲۰۱۸ به ۴ میلیون بشکه خواهد رسید.

صادرات نفت ایران در ماه ژوییه ۱ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه د رروز خواهد بود که ۲ درصد بیشتر از سال گذشته است. از این میزان، ۱ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه به آسیا و ۵۸۰ هزار بشکه به اروپا فرستاده خواهد شد. میزان فروش به آسیا در ماه جاری ۱.۳ میلیون بشکه و به اروپا ۷۰۰ هزار بشکه بود.

چین، بزرگترین خریدار نفت ایران، قرار است در ماه ژوییه روزانه ۶۵۸ هزار بشکه نفت از ایران وارد کند که بیشترین مقدار از سپتامبر گذشته و ۳ درصد بیشتر از واردات در ماه جاری است.

XS
SM
MD
LG