لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۱

محکومیت‌های بین‌المللی آزمایش هسته‌ای کره شمالی


کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در حال بازدید از تاسیسات اتمی این کشور
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در حال بازدید از تاسیسات اتمی این کشور

آزمایش «بمب هیدروژنی» از سوی کره شمالی در روز یکشنبه ۱۲ شهریور، با واکنش‌ها و محکومیت‌های بین‌المللی مواجه شده است.

کره شمالی روز یکشنبه اعلام کرد یک بمب هیدروژنی با قابلیت نصب بر موشک‌‌های بالستیک قاره‌پیما را آزمایش کرده است. ساعاتی پیش از این اعلام، مراکز زلزله‌نگاری از وقوع یک زمین‌لرزه در کره شمالی خبر داده بودند.

هنوز کشورهای دیگر تایید نکرده‌اند که آیا این انفجار هسته‌ای از نوع بمب هیدروژنی بوده یا نه. در واکنش به این آزمایش هسته‌ای، چین به شدت آن را محکوم کرد و پیونگ‌یانگ را به‌خاطر نادیده گرفتن خواست جامعه جهانی مورد تقبیح قرار داد. چین دارای روابط سیاسی و تجاری با کره شمالی است و مهمترین حامی این کشور به شمار می رود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه چین با صدور بیانیه‌ای گفت کره شمالی، «مخالفت گسترده جامعه جهانی را نادیده گرفت و بار دیگر آزمایش هسته‌ای انجام داد. دولت چین با این اقدام به شدت مخالف است و آن را قویا محکوم می‌کند.»

مون جه-این، رئیس جمهوری کره جنوبی،‌ نیز گفت که سئول برای انزوای هرچه بیشتر کره شمالی تلاش خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز،‌ شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن،‌ روز یکشنبه به خبرنگاران گفت که آزمایش هسته‌ای کره شمالی غیر قابل قبول است و این موضوع تهدیدی جدی برای کشورش به شمار می رود.

در این ارتباط، ژاپن از اعمال تحریم‌های بیشتر و احتمالا تحریم سوخت کره شمالی سخن گفته است.

ششمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی برای نخستین بار از قدرت تخریبی دو بمبی که آمریکا بر دو شهر هیروشیما و ناکازاکی انداخت، فراتر رفته است.

در همین حال ژاپن اعلام کرد ژنرال مک مستر، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تماس گفت‌وگو با همتای ژاپنی خود، به توکیو تضمین داده که واشینگتن به دفاع از ژاپن متعهد است.

در پیمانی که میان ژاپن و آمریکا پس از جنگ جهانی دوم منعقد شد، واشینگتن متعهد به دفاع از این کشور است. برپایه این پیمان، ژاپن تحت حمایت اتمی آمریکا قرار می‌گیرد و حمله به ژاپن از سوی کشورهای دیگر ممکن است با پاسخ اتمی آمریکا مواجه شود.

همچنین در واکنش به آزمایش هسته‌ای کره شمالی، وزارت خارجه روسیه ضمن محکوم کردن این اقدام، خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌ها و جلوگیری از افزایش تنش شد.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود آورده است: «آخرین بی‌اعتنایی آشکار پیونگ‌یانگ به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و هنجارهای قوانیم بین‌المللی شایسته شدیدترین محکومیت است.»

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه که کشورش دارای کرسی ثابت در شورای امنیت است، نیز خواستار واکنش فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد به کره شمالی شد.

از سوی دیگر، آزانس بین المللی انرژی اتمی،‌ وابسته به سازمان ملل متحد، روز یکشنبه در بیانیه ای با ابراز تاسف از آخرین آزمایش هسته‌ای کره شمالی، اشاره کرد که اقدام پیونگ یانگ، خواسته‌های مکرر جامعه بین المللی برای خودداری از آزمایش‌های موشکی را نقض می کند.

XS
SM
MD
LG