لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۵

بازگشت رکوردهای رضازاده و صعود هاشمی به رده چهارم جهان


آلکسی لوفچف
آلکسی لوفچف

فدراسیون جهانی وزنه برداری آزمایش دوپینگ ۱۷ وزنه بردار را مثبت اعلام کرده است. مشهورترینشان آلکسی لوفچف از روسیه قهرمان فوق سنگین دنیاست که موفق به شکستن رکوردهای حسین رضازاده شده بود.

به این ترتیب،تالاکادزه وزنه بردار ۲۲ ساله گرجستانی با حد نصاب ۴۵۴ کیلوگرم به عنوان قهرمان جهان معرفی خواهد شد. مارت سیم از استونی در رده دوم می‌ایستد. گور میناسیان وزنه‌ بردار ۲۱ ساله و آینده دار ارمنستانی هم با مدال برنز جهان، پا به روی تخته‌های المپیک ریو خواهد گذاشت.

لوفچف در مسابقات جهانی ۲۰۱۵ به میزبانی آمریکا، رکورد دوضرب و مجموع دنیا را شکست اما حالا در صورتی که فرجام خواهی‌اش به نتیجه نرسد، رکوردهای جهانی بار دیگر به نام حسین رضازاده درج خواهد شد.

اتفاق جالب توجه دیگری هم برای ایران رخ داد. علی هاشمی که به عنوان هشتم دسته ۹۴ کیلوگرم رسیده بود، تا رتبه چهارم جهان بالا رفت، زیرا نتایج تست چهار نفر در این وزن که رکوردهای بهتری نسبت به او درج کرده بودند، مثبت اعلام شده.

حالا آدریان زلینسکی از لهستان که پنجم شده بود، خود را نایب قهرمان جهان می‌بیند. دیمیترو چوماک اوکراینی از رتبه ششم، به روی سکوی سوم صعود می‌کند. چه بسا اگر سرمربی تیم ملی ایران، هاشمی را در انتخاب وزنه‌ها با دقت بیشتری به روی تخته می‌فرستاد، او هم حالا سهمی از مدال‌های جهانی داشت.

بیشترین صعود رتبه به لیسمان پاره‌دس در دسته ۹۴ کیلوگرم اختصاص دارد که پنج نفر از بالای سر او محروم شدند تا این وزنه بردار کلمبیایی از رتبه دهم به جایگاه پنجم برسد!

آلکسی لوفچف وزنه بردار دسته فوق سنگین روسیه در نخستین اظهار نظر با رد هرگونه تخلف، خبر دوپینگ خود را دسیسه‌ای سیاسی دانست. وزیر ورزش روسیه هم تاکید کرده است که کشورش تیمی پاک را روانه آمریکا کرده بود. ویتالی موتکو در عین حال یادآور شد مسئولیت رفتار ورزشکاران به عهده فدراسیون وزنه برداری روسیه است.

بهدا سلیمی درباره مثبت اعلام شدن دوپینگ رقیب خود گفت: خوشحالم نام ایران به جدول رکورد‌ها بازگشت اما از اینکه رقیبی را که دوست داشتم با او رقابت کنم محروم می‌شود، ناراحتم. اگر این رکورد باقی می‌ماند تلاش ما هم برای ثبت رکوردها بیشتر می‌شد.

دارنده مدال طلای المپیک که دوران نقاهت را سپری می‌کند، به خبرگزاری فارس گفت: خوشحالم مجدداً نام رضازاده به عنوان یک ایرانی به جدول رکوردداران بازگشت.از چند وقت دیگر بدون عصا راه خواهم رفت. از ۴۵ روز دیگر هم تمریناتم را آغاز می‌کنم.

حسین رضازاده نیز به خبرگزاری فارس گفت: «به خاطر مردم ایران خوشحالم که باز در جدول رکورد‌ها نام یک ایرانی را می‌بینند. من در هر مسابقه‌ای که رفتم رکورد زدم اما این وزنه‌بردار در یک مسابقه این رکورد را ثبت کرد که شک برانگیز بود. اگر من این موضوع را مطرح می‌کردم همه می‌گفتند حسادت می‌کند، در حالی که برای ثبت این رکورد‌ها سال‌ها زحمت کشیده بودم.»

فهرست محرومین به لوفچف محدود نمی‌شود. روسیه بیش از هر کشور دیگری گرفتار محرومیت شده. این کشور به تازگی به خاطر تقلب در اعلام دوپینگ در رشته دوومیدانی، تا مرز ممنوعیت از حضور در دوومیدانی المپیک ۲۰۱۶ پیش رفته. حالا وزنه برداری‌اش هم ممکن است با خطر تعلیق مواجه شود.

پیشتر،بلغارستان به دلیل مثبت شدن تست دوپینگ یازده ورزنه بردار از حضور در المپیک ۲۰۱۶ محروم شد و ۵۰۰ هزار دلار هم باید جریمه بپردازد. با شکایت این کشور به دادگاه عالی ورزش، این دادگاه در نخستین ماه از سال جدید میلادی به بررسی پرونده خواهد پرداخت.

از جمع مدال آورانی که باید عنوان خود را پس بدهند، الماس یوتشف ‏از قزاقستان که در ۹۴ کیلوگرم دوم شده بود، نامش از جمع مدال آوران خط خواهد خورد. خاسولان حیدربایف هم که در همین وزن برنز گرفت، مثل هموطنش باید مدالش را پس بدهد.

به این ترتیب علی هاشمی از ایران که به عنوان هشتم رسیده بود، تا رتبه چهارم جهان بالا خواهد رفت، زیرا تست دوپینگ ونکسل از بلاروس که چهارم شد نیز مثبت بوده.

قزاقستان دوپینگی دیگری هم در ۸۵ کیلوگرم دارد با نام یرمک امیترای که عنوانی به دست نیاورده بود.داداش بایلی در دسته ۱۰۵ کیلوگرم از جمهوری آذربایجان که در مسابقات جهانی هیوستون حضور داشت، یکی دیگر از محرومین است.‏انتقام زایروف در دسته ۹۴ کیلوگرم نیز جزو دوپینگی‌هاست.

فریدون قلی‌یف در دسته ۶۹ کیلوگرم به مقام ششم دنیا رسید و در ۲۱ سالگی، از امیدهای وزنه برداری کشورش برای آینده بود اما او نیز از مواد نیروزای غیر مجاز استفاده کرده تا تعداد دوپینگی‌های آذربایجان به سه نفر افزایش یابد.

خانم ‏ناستازیا نوویکووا نفر چهارم ۵۸ کیلوگرم از بلاروس همراه با الکساندر ونسکل نفر چهارم ۹۴ کیلوگرم از همین کشور نیز دوپینگی هستند. ‏

‏افتیچیا آنانیادو در فوق سنگین زنان از یونان موفق به کسب عنوان نشد اما نامش در فهرست دوپینگی‌ها درج شده.

یوری بولات و آرتیوم پیپا از مولداوی به اتفاقهوی اون ریو نفر پنجم ۶۹ کیلوگرم از کره شمالی در جمع متخلفین قرار دارند. ‏ مدال نقره سونگ کوانگ کیم از کره شمالی در دسته ۷۷ کیلوگرم نیز پس گرفته خواهد شد. ‏

‏از روسیه، غیر از الکسی لوفچف، نام ‏اولگا آفاناسیه‌وا نفر چهارم ۶۹ کیلوگرم، آلکسی کوسوف نفر هفتم هفتم ۹۴ کیلو و ‏اولگا زوبووا برنده مدال برنز ۷۵ کیلوگرم زنان نیز دیده می‌شود.

روسیه با چهار دوپینگی، بیش از سایر تیم‌ها در این دوره از مسابقات جهانی مرتکب تخلف شده. قزاقستان، مولداوی، کره شمالی، بلاروس و جمهوری آذربایجان نیز بیش از یک دوپینگی دارند که می‌تواند عواقب سنگینی برایشان در پی داشته باشد.

محرومیت احتمالی تعدادی از کشورهای متخلف، می‌تواند تیم ایران را به درخشش بیشتر در المپیک امیدوار کند. خصوصاً که در جمع محرومین، نام هیچکدام از ورزشکاران ایرانی دیده نمی‌شود.

نکته جالب توجه، عدم درج نام حتی یک وزنه بردار از تیم قهرمان مسابقات جهانی است. چینی‌ها موفق شدند ۱۸ طلا، ۱۲ نقره و دو مدال برنز را نصیب خود کنند.

XS
SM
MD
LG