لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۵

روسیه خواستار تشکیل گروه تماس سوریه با حضور ایران شد


سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه خواستار تشکیل گروه تماس در باره سوریه با حضور ایران شد. این در حالی است که آمریکا پیشتر با این پیشنهاد مخالفت کرده بود.

لاوروف همچنین تاکید کرد که کشورش با هرگونه دخالت نظامی خارجی در سوریه با پوشش سازمان ملل متحد، مخالفت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر امور خارجه روسیه شنبه ۲۰ خراد در سخنانی که از تلویزیون دولتی این کشور پخش کرد، تصریح کرد که مسکو، با هرگونه در خواستی که در شورای امنیت سازمان ملل متحد، برای مداخله نظامی در سوریه مطرح شود، مخالفت خواهد کرد.

روسیه و چین پیشتر دو بار قطعنامه محکومیت خشونت‌های دولت سوریه را که در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شده بود، وتو کرده بودند.

سخنان لاوروف در حالی مطرح می‌شود که کوفی عنان فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب برای حل و فصل بحران سوریه، خواستار فشار بیشتر جامعه جهانی بر دولت بشار اسد رئیس جمهور این کشور شده است. این درخواست پس از دو کشتار در سوریه به فاصله حدود دو هفته از هم مطرح می‌شود.

شماری از دیپلمات‌های سازمان ملل متحد جمعه گفتند که آمریکا، بریتانیا و فرانسه، در حال تهیه پیش نویس قطعنامه‌ای برای مطرح کردن در شورای امنیت هستند که برپایه آن بتوان تحریم‌های بیشتری علیه نظام بشار اسد اعمال کرد.

اما وزیر امور خارجه روسیه که کشورش تلاش دارد کنفرانسی بین المللی درباره سوریه با مشارکت ایران با وجود مخالفت آمریکا ترتیب دهد، گفت: «محروم کردن ایران از ایفای نقشی در مذاکرات به منظور حل و فصل بحران سوریه، بی‌فکری است.»

ایران همپیمان نظام بشار اسد است و بار‌ها حمایت خود را از آن اعلام کرده است. غرب و معترضان سوری، ایران را متهم به کمک به دولت سوریه در سرکوب اعتراض‌های این کشور می‌کنند.

لاوروف تاکید کرد: «می‌خواهیم این کنفرانس ثمر بخش باشد.» او افزود: «مطرح کردن این سخنان که ایران جایگاهی در حل و فصل مسائل سوریه ندارد با این عنوان که بخشی از بحران این کشور است، دستکم از دیدگاه دیپلماتیک، بی‌فکری است.»

سوزان رایس سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد جمعه ایران را «بخشی از بحران سوریه» دانست که نیروهای دولتی این کشور را برای سرکوب معترضان مسلح می‌کند.

لاوروف با تاکید بر اینکه باید اختلاف‌های ایدئولوژیک را برای حل و فصل بحران سوریه کنار گذاشت، به طور تلویحی گفت که آمریکا باید بدین منظور از اختلاف‌های ایدئولوژیک خود عبور کند.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: «آمریکایی‌ها پراگماتیک هستند و هنگامی که می‌خواهند، اهمیتی به اختلاف‌های ایدئولوژیک نمی‌دهند. پراگماتیسم در سیاست خارجی یک ضرورت است. ما از نجات جان مردم سخن می‌گوییم.»

سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود شمار کشته‌شدگان در سوریه از زمان آغاز اعتراض‌ها در این کشور را، بیش از ۱۳هزار نفر اعلام کرده است.

لاوروف همچنین بر ضرورت حمایت از طرح صلح کوفی عنان تاکید کرد و گفت که جایگزینی برای این طرح وجود ندارد.

عنان طرح صلحی شش ماده‌ای به منظور حل و فصل بحران سوریه ارائه داده است. آتش بس میان دولت و مخالفان مسلح که دو طرف آن را پذیرفته‌اند، بند اول این طرح است. با این وجود اما خشونت‌ها در سوریه ادامه یافته است.

از سوی دیگر وزیر امور خارجه روسیه مخالفان بشار اسد را به ترور هواداران نظام و جنگ مذهبی متهم کرد.

اکثر ساکنان سوریه سنی مذهب هستند. عمده معرضان هم وابسته به این مذهب هستند. بشار اسد اما از اقلیت علوی مذهب سوریه است.

گلوله باران درعا

از سوی دیگر، دیده‌بان حقوق بشر سوریه شنبه اعلام کرد که ۱۸ نفر از جمله ۱۲ زن و کودک در حملات توپخانه‌ای ارتش سوریه به شهر درعا آغازگر اعتراض‌های سوریه بامداد شنبه کشته شدند.

یکی از ساکنان درعا به خبرگزاری رویترز گفته است: «تمام شب را به دلیل شدت انفجار‌ها نتوانستیم بخوابیم.»

بنا بر این گزارش، درگیری‌هایی هم در دمشق، حمص و دیگر شهرهای سوریه میان مخالفان و نیروهای دولتی درگرفت که در نتیجه آن مجموع کشته شدگان در سوریه به دستکم ۳۳ نفر رسید.
XS
SM
MD
LG