صندوق کودکان سازمان ملل، یونیسف، اعلام کرد، بیش از ۱۱ میلیون کودک در کشور جنگزده یمن نیاز فوری به کمکهای بشردوستانه دارند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، خیرت کاپلاره، مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای یونیسف، روز یکشنبه ۵ آذر در امان پایتخت اردن گفت: «امروز میتوانیم بگوییم که یمن یکی از بدترین مناطق روی زمین برای یک کودک است.»
وی تصریح کرد: «امروز در یمن دو میلیون کودک از سوءتغذیه وخیم رنج میبرند و تقریبا همه پسران و دختران یمنی» نیاز فوری به کمکهای بشردوستانه دارند.
مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای یونیسف گفت: «برآورد ما این است که در هر ۱۰ دقیقه یک کودک در یمن از بیماریهای قابل پیشگیری جان میدهد.»
مقامهای سازمان ملل هشدار دادهاند اگر محاصره همهجانبه یمن از سوی ائتلاف سعودی برداشته نشود، یمن احتمالا در معرض بزرگترین قحطی جهان در طول دهههای اخیر قرار میگیرد.
محاصره همهجانبه یمن پس از شلیک یک موشک به سوی فرودگاه ریاض از سوی حوثیها صورت گرفته است. بندر حدیده که تحت کنترل حوثیهای مورد حمایت ایران قرار دارد، یکی از بندرهای محاصره شدهای است که کانال اصلی کمکرسانی سازمان ملل به یمن بود.
در همین حال یک هواپیمای مسافربری سازمان ملل که حامل واکسن بود روز شنبه از سوی ائتلاف سعودی اجازه یافت که از امان به صنعا پرواز کند؛ صنعا پایتخت یمن تحت کنترل شیعیان حوثی است.
روز یکشنبه نیز با افزایش فشارهای بینالمللی بر ائتلاف سعودی، نخستین کشتی کمکرسانی، حامل پنج هزار و ۵۰۰ تن آرد در بندر صلیف پهلو گرفت.
مقامهای سازمان ملل اصرار دارند که بندر حدیده بر روی کشتیهای کمکرسانی گشوده شود.
خیرت کاپلاره مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای یونیسف در کنفرانس خبری خود گفت: «متاسفانه جنگ در یمن جنگ با کودکان است.»
وی افزود که از آغاز حملههای هوایی ائتلاف در سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۵۰۰۰ کودک در یمن کشته یا به شدت زخمی شدهاند.
مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای یونیسف گفت: «هزاران مدرسه و مرکز بهداشت و درمان آسیب دیده یا کاملا تخریب شدهاند.» وی از همه طرفهای درگیر خواست که در قابل وضعیت کنونی از خود مسئولیت نشان بدهند.
تاکنون نزدیک به ۸۶۰۰ نفر در جنگ یمن کشته شدهاند. ۲ هزار نفر هم بر اثر ابتلا به وبا جان خود را از دست دادهاند.
به گفته یونیسف هر ماه حدود ۲۰ هزار کودک زیر ۵ سال یمنی به جمع کودکانی اضافه میشوند که بهشدت دچار سوءتغذیهاند.