برای نخستین بار فردی در آمریکا آلوده به باکتریای شده که در برابر آنتیبیوتیکهای موجود مقاوم است.
به گزارش آسوشیتدپرس، مسئولان بهداشت آمریکا نگران هستند که این مقاومت به دیگر باکتریها نیز انتقال یابد و این کشور با «ابرباکتریهایی» مواجه شود که در برابر همه آنتیبیوتیکهای شناختهشده مقاوم هستند.
دکتر تام فریدن مدیر مراکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، میگوید «اگر ما فوراً اقدام نکنیم این پایان راه آنتیبیوتیکها خواهد بود».
مشابه این مورد در کشورهای دیگر نیز اتفاق افتاده است. اما این نخستین مورد گزارش شده در آمریکا است.
این زن ۴۹ ساله ماه گذشته به یک کلینیک نظامی در پنسیلوانیا رفته بود تا عفونت مجاری ادراریاش را معالجه کند. آزمایشهای اولیه حاکی از عفونت به وسیله باکتری «اشریشیا کلی» (E. coli)بود.
اما آزمایشها نشان داد این باکتری در برابر آنتیبیوتیکهایی که به طور معمول در گام اول برای اینگونه عفونتها تجویز میشوند، مقاوم بود. این زن با نوع دیگری آنتیبیوتیک درمان شد. اگرچه این بیمار به ظاهر بهبود یافته بود، اما آزمایشهای تکمیلی ثابت کرد باکتری «اشریشیا کلی» حامل ژنی بوده که مقاومت در برابر داروی «کولیستین» (colistin) ایجاد کرده است.
«کولیستین» یک آنتیبیوتیک قدیمی است و از دهه ۱۹۷۰ به بعد، اغلب پزشکان به دلیل عوارض جانبی شدید این دارو، از تجویز آن تا حدامکان خودداری میکردند. اما با کم اثر شدن دیگر آنتیبیوتیکها، کولیستین دوباره رواج یافته است.
کولیستین برای درمان بیماریهای سخت که در برابر آخرین مرحله درمان با آنتیبیوتیکهایی موسوم به «کارباپنمها» مقاومت میکنند، بهکار میرود. اگر این باکتری حامل ژن مقاوم به کولیستین باشند، پزشکان ممکن است دیگر راهی برای درمان نداشته باشند.
مراکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا در حال بررسی هستند تا بفهمند چگونه این باکتری به این زن منتقل شده است. مسئولان میگویند این زن اخیراً به خارج از کشور مسافرت نکرده است.
باکتری مقاوم به کولیستین در میان حیوانات و انسانها در چین، اروپا، و کانادا مشاهده شده است. به گفتهمسئولان، اشریشیا کلی مقاوم به کولیستین در یک خوک در آمریکا نیز دیده شده است، اما هیچ ارتباطی به مورد دیده شده در پنسیلوانیا ندارد.