لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۱

سعید جلیلی با مقامات روسی مذاکره می کند


به نظر می رسد که ديدار آقای جليلی در راستای مذاکره پیرامون پرونده هسته ای ايران و احتمال تصویب دور تازه ای از تحریم ها علیه ایران خواهد بود.
به نظر می رسد که ديدار آقای جليلی در راستای مذاکره پیرامون پرونده هسته ای ايران و احتمال تصویب دور تازه ای از تحریم ها علیه ایران خواهد بود.

سعيد جليلی، دبير شورای امنيت ملی جمهوری اسلامی و مذاکره کننده ارشد ایران در پرونده هسته ای در بازگشت از مذاکره با خاوير سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که روز دوشنبه به مسکو خواهد رفت.


سخنگوی وزارت امور خارجه ايران، هدف از اين سفر را ديدار با مقامات عالی رتبه روسی و گفت و گو پيرامون مسايل راهبردی ميان دو کشور خوانده است، اما به نظر می رسد که ديدار آقای جليلی در راستای مذاکره پیرامون پرونده هسته ای ايران و احتمال تصویب دور تازه ای از تحریم ها علیه ایران خواهد بود.


  • روند همکاری های آژانس نشان دهنده اهداف ايران در راستای برخورداری از انرژی هسته ای است، اما اگر به دنبال محروم سازی باشند، اعمال تحريم ها در صدور قطعنامه نمی تواند اثرگذار باشد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

روسیه به همراه چین از مخالفان اعمال تحریم های شدیدتر علیه جمهوری اسلامی ایران هستند و برخی گزارش ها نیز حاکی است که نماینده روسیه نتوانسته است روز شنبه در نشست نمایندگان سیاسی کشورهای گروه پنج به علاوه یک برای بحث درباره تحریم های تازه علیه تهران شرکت کند.


دیپلمات های اروپایی گفته اند که کشورهای شرکت کننده در نشست پاریس بر سر تدوین قطعنامه سوم تحریم به توافق رسیده اند ولی هنوز مشخص نیست که آیا در این زمینه همه اعضاء توافق کرده اند یا خیر.


محمد علی حسينی روز يکشنبه درباره نشست پاریس و گزارش خاویر سولانا درباره مسئله اتمی ایران گفت:«هنوز محتوای اين گزارش اعلام نشده است و با توجه به اين که جلسه روز گذشته پنج به علاوه يک بدون حضور نماينده روسيه به نتيجه نرسيد، بايد گفت که اگر آنها به دنبال شفاف سازی هستند، روند همکاری های آژانس نشان دهنده اهداف ايران در راستای برخورداری از انرژی هسته ای است، اما اگر به دنبال محروم سازی باشند، اعمال تحريم ها در صدور قطعنامه نمی تواند اثرگذار باشد.»


سعید جليلی هم پس از بازگشت از سفر لندن، در مورد واکنش جمهوری اسلامی به گزارش آتی سولانا که برخی منابع خبری از احتمال منفی بودن آن خبر می دهند، گفت:«رفتار ملت ايران و دفاع از حقوق خود و اقداماتی که انجام می دهند، بر مبنای گزارش ديگران نيست.»


دبير شورای امنيت ملی ادامه داد:«با توجه به گزارش مثبت البرادعی بايد فضا برای سولانا اميدوار کننده باشد. اما اگر بخواهند ما از حقوق خودمان دفاع نکنيم و فعاليت هايی که داشتيم را قبول نکرده و خواهان همکاری بيشتر از NTP باشند و بخواهند ما را از حقوق مان محروم کنند، بحث ديگری است.»


خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، روز جمعه نهم آذر ماه پس از مذاکره با سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ايران، نسبت به نتیجه این دیدار ابراز ناامیدی کرد.


خاویر سولانا درباره مذاکره خود با آقای جلیلی گفت:«باید بگویم که پس از پنج ساعت گفت وگو، انتظار نتيجه بيشتری داشتم، بنابراين نا اميد شدم.»



نامه متکی به رييس شورای امنيت سازمان ملل


در همین حال، منوچهر متکی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، با ارسال نامه ای به رييس شورای امنيت سازمان ملل، خواستار پايان بخشيدن به موضوع رسيدگی پرونده ايران در شورای امنيت شد.


پرونده هسته ای ايران از سوی شورای امنيت سازمان ملل متحد در دست بررسی است، اما ايران معتقد است که فعاليت های هسته ای اين کشور کاملا منطبق بر اساسنامه آژانس بين المللی انرژی اتمی بوده و صلح آمیز است.


وزیر امور خارجه ایران طی نامه ای به رییس شورای امنیت سازمان ملل خواستار پایان بخشیدن به رسیدگی پرونده هسته ای ایران شده است.

وزير امور خارجه جمهوری اسلامی در نامه خود به گزارش روز پانزدهم نوامبر مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی اشاره کرده که در پی توافقات اخير جمهوری اسلامی و آژانس برای حل و فصل مسايل باقی مانده ارايه شده و به گفته وی، بر پايه آن «مهمترين ابهام و موضوع باقی مانده ادعايی و بهانه چند کشور معدود برای گزارش غير قانونی موضوع هسته ای ايران به شورای امنيت» حل شده است.


در اين نامه آمده است:«گزارش موضوع فعاليت های صلح آميز هسته ای جمهوری اسلامی ايران به شورای امنيت از ابتدا و در اساس، در مغايرت روشن و اشکار با مفاد اساسنامه آژانس بين المللی انرژی اتمی و به ويژه بند سه از ماده ۱۲ آن صورت گرفته است.»


آقای متکی در اين نامه گفته است که «مدير کل آژانس بارها بر عدم انحراف فعاليت ها و مواد هسته ای اظهار شده در جمهوری اسلامی تاکيد کرده است و اذعان نموده است که آژانس قادر است عدم انحراف اين مواد و فعاليت ها را راستی آزمايی کند.»


در اين نامه از شورای امنيت خواسته شده است که ضمن پايان بخشيدن به رسيدگی پرونده هسته ای ايران، اجازه دهد که آژانس بين المللی انرژی اتمی در فضايی آرام و به دور از تنش ها و انگيزه های سياسی به کار خود ادامه دهد.


محمد البرادعی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش خود با اشاره به همکاری ایران برای در اختیار قرار دادن اسناد مربوط به سابقه فعالیت های اتمی ایران تاکید کرده که «آژانس نمی تواند صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران را ثابت کند و همکاری تهران با این نهاد، منفعلانه بوده است تا فعالانه.»


XS
SM
MD
LG