لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۴

ساختمانی در تهران با «سه اتاق متحرک»


معماران ايرانی ساختمانی هفت طبقه را در تهران طراحی کرده‌اند که دارای سه اتاق «متحرک» است.

روزنامه «ديلی ميل» در گزارشی مصور از ساختمان «شريفی‌ها» در تهران نوشت: «به نظر می‌رسد که آينده دنيای خانه‌‌های مسکونی را يافته‌ايم و اين آينده در ايران است».

به نوشته ديلی ميل، ساختمان شريفی‌ها از بسياری جهات با يک ساختمان معمولی تفاوت دارد و فهرست ويژگی‌های اين اثر مدرن معماری به اتاق‌های متحرکش ختم نمی‌شود.

ساختمان «شريفی‌‌ها» يک باشگاه داخلی، يک استخر و دو آشپزخانه، چند فضای باز «تراس» داشته و به نسبت مساحت زمين زيربنای مفيد زيادی دارد.

با فشار يک دکمه سه اتاق بيرونی - يعنی اتاق صبحانه، اتاق ميهمانان و اتاق کار شروع به چرخيدن می‌کنند و رو به خيابان سه فضای جديد «تراس» می‌آفرينند که اين عملکرد علاوه بر افزايش نورگيریِ فضای درونی - بسته به کاربری اتاق - موارد استفاده زيادی دارد.

هر يک از اين سه اتاق - که از بيرون جعبه‌هايی چوبی را می‌مانند - بر روی پايه‌ای چرخان استوار هستند. در طول زمستان‌های سرد می‌شود اتاق‌ها را بست و از هدر رفتن حرارت جلوگيری کرد و در طول ماه‌های گرم تابستان هم گشودن اتاق‌های فوق به تهويه هوای محيط کمک کرده و فضا را از هوای تازه پر می‌کند.

اين خانه دو زيرزمين دارد که باشگاه ورزشی داخلی و ديگر تسهيلات رفاهی ساختمان، از جمله ميز بيليارد، را در خود جای داده است. طبقه همکف محل پارک خودرو‌ها و نيز برای سکونت سرايدار پيش‌بينی شده است. طبقات اول و دوم فضاهای مسکونی اصلی ساختمان است و آشپزخانه، اتاق نشيمن و حتی فضای مخصوص پيانو را در اين بخش می‌توان ديد، در دو طبقه بالايی اتاق‌ خواب‌ها، حمام‌ها، يکی از آشپزخانه‌ها و فضای زندگی اضافه پيش بينی شده است.

ساختمان شريفی‌ها محصول گروه معماران شرکت ايرانی «نکست آفيس» است. يک سخنگوی اين شرکت به تازگی گفت: «بسته به نياز‌های کاربران اين ساختمان خود را هماهنگ می‌کند.»

به گفته او، «بسته به اينکه مهمان داشته باشيد يا نه، اتاق مهمانان در طبقه دوم را می‌شود برای مقاصد مختلف چيد و تغيير داد.»

به همين ترتيب اتاق‌ کار و اتاق صبحانه نيز بسته به خواست ساکنان تغيير می‌کند.

در بخش ديگری از توضيحات سخنگوی «نکست آفيس» آماده است که «خانه سنتی ايرانی» منبع اصلی ايده اين پروژه بود، چرا که در خانه‌های سنتی ايرانی دو اتاق اصلی وجود داشت، يکی برای فصول گرم و ديگری برای فصول سرد.

گجت‌نیوز، وبسایتی فارسی که رخدادهای علمی و تکنولوژیک را بازتاب می‌دهد، هم گفت‌وگویی با طراحان این ساختمان کرده که با مجموعه‌ای از عکس‌های خانه شریفی‌ها همراه شده است.

در بخشی از این گزارش به نقل از یکی از طراحان خانه شریفی‌ها آمده است: «ما با ایده انعطاف‌پذیری شروع کردیم و به این فکر کردیم که ساختمان‌ها نماهای متغیری داشته باشند؛ ایده ساختمانی که هم درونگرا باشد و هم برونگرا.همچنین مطالعه اقلیم تابستانی شمال تهران (معتدل) و اقلیم زمستانی آن (سرد)،ما را به سمت و سوی آن سوق داد که چگونه می‌شود در زمستان حجمی بسته، بدون تراس با پنجره‌هایی کوچک داشته باشیم و در تابستان حجمی شفاف و باز با تراس‌هایی عمیق و وسیع و پنجره هایی بزرگ.»

وی می‌افزاید: «طرح مکعب گردان با تغییری در حجم و فضای خانه، نوعی معماری غیرقطعی به وجود می‌آورد که به خواسته های ما در زمستان و تابستان جواب مناسبی می‌داد.»

خانه شریفی‌ها در منطقه ۳ تهران، محله دروس طراحی شده است. روزنامه دیلی میل می‌نویسد که این ساختمان در بخش طراحی خانه در جشنواره معماری جهان در فهرست نامزدهای دريافت جايزه قرار گرفته است.

این روزنامه در نهایت يادآوری می‌کند که «اين همه موجب شد تا ايران ديگر با خانه‌های آينده‌نگر بيگانه نباشد و [در جشنواره معماری جهان] بعد از استراليا با چهار نامزد دريافت جايزه در مقام دوم بايستد.»

XS
SM
MD
LG