علی مطهری، نماینده و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در واکنش به اظهارات امام جمعه موقت تهران عنوان کرد که نیازی نیست نظر خود را با نظرات رهبر جمهوری اسلامی تطبیق دهد.
وبسایت خبری «رویداد ۲۴» روز شنبه، ۶ آذر، به بهانه سخنان محمدعلی موحدی کرمانی در رابطه با رویداد اخیر مشهد و لغو سخنرانی علی مطهری در این شهر، گفتوگویی کوتاه با این نماینده مجلس انجام داده که در آن تاکید میکند باید آزاد بود در مخالفت با رهبر جمهوری اسلامی سخن گفت.
آقای مطهری گفت: «لازم نیست نظرات خود را با نظرات رهبری تطبیق دهیم. زیرا هیچ دو انسانی نیستند که نظرات کاملا یکسان داشته باشند. البته بحث تقلید در احکام دین که تقلید جاهل از عالم است مطلب دیگری است. بحث اطاعت از ولی فقیه در مقام عمل است، نه نظر.»
ماجرا به لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد به دستور دادستان این شهر بازمیگردد که محمدعلی موحدی کرمانی در دفاع از این اقدام مقام قضایی مشهد گفت که باید در برابر رهبر جمهوری اسلامی و «برای رضای خدا دهانها را ببندیم» و علی مطهری هم باید ابتدا نظراتش را با رهبر جمهوری اسلامی«تطبیق» دهد و پیش او برود و «بگوید که من قصد دارم این حرف را بزنم.»
اما آقای مطهری با اظهار تاسف از این سخنان، مدافعان چنین برداشتی را «دوستان نادان انقلاب» نامید.
وی اظهار داشت: «مقام رهبری هم چنین خواستهای ندارند و چند بار گفتهاند که ممکن است کسی نظری مخالف نظر من داشته باشد، او آزاد است که حرفش را بزند. نباید ولایت فقیه را مخالف آزادی بیان یا دموکراسی جلوه بدهیم، کاری که متاسفانه برخی دوستان نادان انقلاب انجام میدهند.»
پیش از این دادستان مشهد گفته بود که با هدف «پیشگیری از جرم» دستور به لغو سخنرانی آقای مطهری داده است.
علی مطهری از معدود چهرههای منتسب به اصولگرایان است که به طور علنی از تصمیم آیتالله علی خامنهای برای حصر خانگی رهبران جنبش سبز ایران، میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد، و مهدی کروبی، انتقاد میکند و این تصمیم را غیرقانونی میداند.
وی در رابطه با تصمیم جنجالبرانگیز مقامات قضایی استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد برای لغو تمامی کنسرتهای موسیقی در این شهر نیز موضعی مخالف آنها داشته و گفت که شاید اگر خود امام هشتم شیعیان هم بود «پای کنسرت مینشست».
آقای مطهری در گفتوگو با رویداد ۲۴ اطمینان داده که در بیان همه نظرات خود مصالح کشور را در نظر میگیرد، «منتها نباید مصلحت کشور با منفعت خود یا گروه خود اشتباه شود و منفعت خود یا دیگری را مصلحت کشور قلمداد کنیم.»
وی در نهایت گفته است: «گاهی هم چیزی که مفسده برای کشور است مصلحت جلوه داده میشود؛ مثلا سکوت در برابر نقض قانون اساسی را مصلحت مینامند... مهم این است که مصلحت را درست تشخیص بدهیم و سکوت ما به خاطر عافیتطلبی نباشد.»