بازداشت یک زن موتورسوار در تهران بعد از درگیری بر سر «تذکر حجاب»
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه ایران، از بازداشت زن موتورسواری خبر داد که بدون حجاب اجباری با فرد دیگری درگیر شده بود.
این خبرگزاری این زن را متهم کرده که «بدون رعایت حجاب شرعی» در یکی از خیابانهای تهران «اقدام به اهانت و فحاشی به مردم و تخریب خودروی یک شهروند» کرده بود.
بر اساس این گزارش، بعد از اقدام دادستانی تهران، این زن در «کمتر از ۱۰ ساعت» شناسایی و بازداشت شد.
وبسایت انتخاب نوشته این زن با فردی که به او «تذکر حجاب» داد، درگیر شده بود.
در هفتههای اخیر گزارشهای بسیاری از درگیری میان برخوردکنندگان با شهروندان بر سر حجاب اجباری که جمهوری اسلامی آنها را «آمر به معروف» میخواند، منتشر شده است.
در یکی از آخرین نمونهها، مردی به دلیل درگیری با یک زن «آمر به معروف» در نارنجستان شیراز به «تبعید، شلاق و جریمه» محکوم شد، در حالی که برخی رسانهها میگویند درگیری را زن طرفدار حجاب اجباری با تذکر و ضربه زدن به همسر این مرد آغاز کرده بود.
دونالد ترامپ در مناظره با رقبای خود در حزب جمهوریخواه شرکت نمیکند
دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا میگوید در مناظرههای پیش رو با رقبای خود در حزب جمهوریخواه شرکت نمیکند چرا که در نظرسنجیها پیش از همه نامزدهای حزبش قرار دارد.
نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب نامزد حزب جمهوریخواه در هفته جاری در ایالت ویسکانسین برگزار خواهد شد.
در تازهترین نظرسنجیِ شبکه سیبیاس آمریکا دربارهٔ نامزدهای حزب جمهوریخواه که روز یکشنبه منتشر شد، دونالد ترامپ در میان جمهوریخواهان با ۶۲ درصد، پیش بود.
آقای ترامپ با اتکا به این نظرسنجی، خود را شناختهشده و یک رئیسجمهور، باسابقهای موفق خوانده و گفت که نیازی ندارد در مناظرهای شرکت کند.
انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده یک سال و سه ماه دیگر، در نوامبر ۲۰۲۴ برگزار میشود.
هجوم مأموران امنیتی به خانه مادر فریدون محمودی برای بازداشت همسر معترض کشتهشده
مأموران امنیتی روز دوشنبه به خانه مادر فریدون محمودی که ۲۸ شهریور سال گذشته در جریان اعتراضات در شهر سقز کشته شد، هجوم بردهاند.
یک منبع نزدیک به خانواده فریدون محمودی به رادیو فردا گفت که مأموران امنیتی که سه مرد و یک زن بودند به مادر فریدون محمودی گفتهاند که برای بازداشت شرمین حبیبی، همسر فریدون آمدهاند.
به گفته همین منبع، مأموران امنیتی گفتهاند که حکم جلب شرمین حبیبی صادر شده است. این منبع توضیح داد که «یک پرونده در دست داشتند و گفتهاند که حکم جلبش را گرفتهایم، ضد حکومت حرف زده و سه چهار بار هم ابلاغیه فرستادهایم و نیامده است.»
شرمین حبیبی، همسر فریدون محمودی، به گفته منبع رادیو فردا باید خود را فردا، سهشنبه، به شعبه دوم دادسرای سقز معرفی کند.
شرمین حبیبی پیش از این در گفتوگو با رادیو فردا جزئیات تکاندهندهای از کشته شدن همسرش و فشارهای امنیتی بر خانواده او بیان کرده بود.
مژگان ایلانلو پس از بازداشت موقت آزاد شد
رادیوفردا مطلع شد که مژگان ایلانلو، مستند ساز و فعال حقوق زنان که روز یکشنبه پس از احضار به پلیس امنیت تهران به بازداشتگاه منتقل شد، آزاد شده است.
خانم ایلانلو صبح روز یکشنبه ۲۹ مرداد به دفتر پلیس اطلاعات و امنیت تهران احضار و پس از ساعت ها بازجویی متدوام با چندین بازجوی مختلف، به بازداشتگاه انفرادی وزرا منتقل شد. او به «فعالیت فیلمسازی و تبلیغ علیه نظام» متهم شده، اما به علت عدم وجود هیچگونه شواهد یا مدرکی دال بر این اتهام، روز دوشنبه آزاد شده است.
یک منبع نزدیک به خانم ایلانلو به رادیوفردا گفته است که این فعال مدنی بهرغم آزادی، مورد تهدید قرار گرفته و به او گفته شده «ما دائم در حال رصد شما هستیم». او همچنین به دلیل فعالیتهای خود در فضای مجازی «تذکر جدی» گرفته است.
وزیر دفاع دانمارک: اوکراین تنها اجازه استفاده از جنگندههای اف-۱۶ را در خاک خود دارد
وزیر دفاع دانمارک میگوید اوکراین تنها اجازه استفاده از جنگندههای اف-۱۶ را در داخل خاک خود دارد.
یاکوب اِلِمان- یِنسِن به رسانههای کشورش گفته است که این شرطِ دادنِ جنگندههای پیشرفته توسط دانمارک و هلند، به اوکراین خواهد بود.
دانمارک قرار است ۱۹ جنگنده اف-۱۶ و هلند نیز ۴۲ فروند از این نوع جنگنده را به اوکراین تحویل دهند.
تحویل این جنگندهها به اوکراین با چراغ سبز ایالات متحده ممکن شد. یک مقام دفاعی اوکراین هفته گذشته گفته بود که کییف تا پایان پاییز یا زمستان نخواهد توانست استفاده از جنگنده اف-۱۶ را عملیاتی کند.
خودکشی در ایران طی یک دهه گذشته «۴۰ درصد» افزایش داشته است
سایت «اعتمادآنلاین» به نقل از «آمارهای رسمی» در ایران گزارش داده که میزان خودکشی در ایران طی یک دهه گذشته، بیش از ۴۰ درصد رشد داشته و از حدود سه هزار و ۵۰۰ مورد در سال، به بیش از «پنجهزار مورد» افزایش یافته است.
اعتماد آنلاین روز دوشنبه نوشت که بر اساس آمار نیروی انتظامی که به نظر میرسد «عددهایی کمتر» از پزشکی قانونی را نشان میدهد، روزانه ۱۳ نفر در ایران خودکشی میکنند که بیشتر خودکشیها در میان افراد بین «۱۵ تا ۳۵ ساله» روی میدهد.
آمار خودکشی از جمله آمارهایی است که نهادهای جمهوری اسلامی با دید امنیتی به آن مینگرند و چند سالی است که اعلام آن از سوی پزشکی قانونی بهدلیل فراگیری یأس و ناامیدی در میان جامعه، متوقف شده است.
پیش از این نیز رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در بهمنماه سال ۱۳۹۹ اعلام کرده بود که آمار خودکشی در ایران طی هفت سال گذشته سالانه چهار الی پنج درصد افزایش یافته است.
در این گزارش «اعتماد آنلاین» آمده که در یک دهه گذشته بیش از ۴۰ هزار مورد خودکشی از سوی نیروی انتظامی ثبت شده که این آمار بیش از دو برابر آمار قتل عمد در این بازة زمانی است.
«اعتماد آنلاین» با اشاره به اینکه آمار خودکشی در استانهای کرمانشاه، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد بیش از استانهای دیگر است، نوشت: «نرخ خودکشی در استانهای غربی کشور اختلاف بیشتری با مناطق مرکزی، شمال و جنوب و شرق ایران دارد.»
آمارهای پزشکی قانونی میگوید در سال ۱۳۹۹، روزانه بهطور میانگین ۱۵ نفر در ایران بر اثر خودکشی جانباختهاند.
رتبههای برتر کنکور و دغدغۀ مهاجرت
خبرگزاری رکنا در ایران ویدئویی منتشر کرده که در آن از جوانان دارای رتبههای برتر کنکور ۱۴۰۲ درباره تمایل به مهاجرت پرسیده میشود و جوانان میگویند که به مهاجرت فکر میکنند.
کشتی باری «بادبانی» راهکاری برای استفاده از انرژی پاک
یک کشتی باری کارگیل (Cargill) اولین سفر خود را با نصب بادبانهایی ویژه آغاز کرده است.
شایان چارانی و امیرمحمد جعفری از متهمان «پروندۀ عجمیان» آزاد شدند
شبکه شرق، بخش آنلاین روزنامه شرق، خبر داد که شایان چارانی و امیرمحمد جعفری از متهمان پروندۀ کشته شدن روحالله عجمیان، روز دوشنبه از زندان آزاد شدند.
بر اساس این گزارش، دیوان عالی کشور در آخرین رأی خود در پروندۀ عجمیان، این دو فرد را که متهم «ردیف دهم و یازدهم» خوانده شدهاند، «مشمول عفو» دانسته است.
شایان چارانی و امیرمحمد جعفری که زیر ۱۸ سال است، پیشتر به سه سال زندان محکوم شده بودند.
روحالله عجمیان، از نیرویهای بسیج، روز ۱۲ آبان ۱۴۰۱ در جریان سرکوب خشونتبار اعتراضات مردمی در مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج کشته شد.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی مدعی شد که ۱۵ نفر در جریان کشته شدن این نیروی عضو بسیج نقش داشتهاند و محمدمهدی کرمی و محمد حسینی را به ترتیب به عنوان متهم ردیف اول و دوم این حادثه اعلام و آنها را به «افساد فیالارض» محکوم کرد.
این دو جوان معترض بامداد ۱۷ دیماه پارسال در حالی اعدام شدند که اتهامات منتسب به خود را رد کرده و از شکنجه شدید خود در دوران بازداشت خبر داده بودند. به گزارش منابع حقوق بشری، هر دو معترض اعدامشده در طول دوره بازداشت و محاکمه از حق دسترسی به وکیل انتخابی و دادرسی عادلانه محروم ماندند.