آمریکا فروش سامانه موشکی پیکان ۳ توسط اسرائیل به آلمان را «تأیید کرد»
اسرائیل روز پنجشنبه اعلام کرد که دولت ایالات متحده با فروش سامانه دفاع موشکی بالیستیک پیکان ۳ توسط اسرائیل به آلمان موافقت کرده است.
خبرگزاری فرانسه ارزش این معامله تسلیحاتی را ۳.۵ میلیارد دلار و به نقل از وزیر دفاع اسرائیل «بزرگترین در تاریخ اسرائیل» توصیف کرده است.
سال گذشته خبرگزاری بلومبرگ از «قطعی» شدن تصمیم دولت آلمان برای خرید موشکهای بالیستیک تولیدی در اسرائیل با نام «پیکان ۳» یا «اَرو ۳» خبر داده بود.
موشک «پیکان» یا «آرو» مشترکا توسط آمریکا و اسرائیل، اما در کارخانههای صنایع نظامی رافائل در اسرائیل تولید میشود. این موشک برای مقابله با موشکهای بالیستیک تا خارج از جو زمین ساخته شده است.
پیکان ۳ قادر به ردیابی موشکهای بالیستیکی از فاصله ۲۴۰۰ کیلومتری است. این سامانه تاکنون توسط اسرائیل برای ردیابی موشکهای شلیک شده «از ایران و سوریه» استفاده شده است.
نیکاراگوئه داراییهای یک دانشگاه یسوعی را به اتهام «تروریسم» مصادره کرد
فعالیتهای دانشگاه آمریکای مرکزی نیکاراگوئه که توسط یسوعیان اداره میشود، روز چهارشنبه پس از صدور دستور مصادره اموال و داراییهایش به اتهام «تروریسم» از سوی دادگاهی در این کشور، تعلیق شد.
این دانشگاه روز چهارشنبه در یادداشتی با تأیید تعلیق فعالیتهایش، اتهام تروریسم علیه خود را «بیاساس» دانست.
دولت دانیل اورتگا در نیکاراگوئه، کلیسای کاتولیک را متهم میکند که از تظاهرکنندگان در سال ۲۰۱۸ که خواستار استعفای او بودند، حمایت کرده است. بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، سرکوب این تظاهرات بیش از سیصد کشته بر جای گذاشت.
دانشگاه آمریکای مرکزی نیکاراگوئه نوشت که در روز سهشنبه اطلاعیه رسمی در مورد توقیف اموالش به دستور دادگاهی در ماناگوا را دریافت کرد.
مقامات نیکاراگوئه هفته گذشته بدون اعلام هیچ اقدام دیگری، دستور مسدود کردن حسابهای بانکی این دانشگاه را صادر کردند.
دانشگاه آمریکای مرکزی نیکاراگوئه سال ۱۹۶۰ توسط کشیشان یسوعی تأسیس شد و پذیرای حدود پنج هزار دانشجو است.
چند ماه پیش نیز، دولت اورتگا دستور تعطیلی دانشگاه ژان پل دوم و دانشگاه مسیحی خودمختار نیکاراگوئه و ملی شدن اموال آنها را به دلیل «عدم رعایت تعهدات قانونی خود» صادر کرد.
پیشتر روابط واتیکان و نیکاراگوئه به دلیل اظهارات پاپ فرانسیس درباره دولت اورتگا پرتنش شده و واتیکان سفارت خود در نیکاراگوئه را تعطیل کرد.
هشدار درباره کمبود جدی دارو به دلیل توقف اختصاص ارز ترجیحی به شرکتهای دارویی
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی درباره «کمبود جدی دارو»، بهدلیل اختصاص تنها نیمی از ارز «ترجیحی» تخصیصدادهشده به شرکتها هشدار داد.
به گزارش «پالنا»، پایگاه خبری پزشکان و قانون، در روز پنجشنبه ۲۶ مرداد محمد عبدهزاده، رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی، اعلام کرد که «فقط نیمی از یکونیم میلیارد دلار ارز ترجیحی تخصیص دادهشده به دارو یعنی حدود ۶۰۰ میلیون دلار به دست شرکتها رسیده است.»
به گفته آقای عبدهزاده منابع ارزی به شرکتهای دارویی از طریق شرکت بازرگانی نفت ایران «نیکو» در اختیار داروسازان قرار میگرفت، اما پس از حذف این شرکت از برنامه تخصیص ارز و ارجاع شرکتها به سیستم بانکی، ارائه ارز به شرکتها متوقف و منجر به مشکلاتی در تولید شده است.
سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ۱۶ مرداد از تداوم بیتوجهی دولت و خودداری بانک مرکزی از تخصیص ارز دارو خبر داده و گفته بود که بیتوجهی دولت منجر به کمبود ۲۰۰ قلم دارو در کشور شده که پیامد آن، «افزایش مرگ و میر» بیماران است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی: برای آزادی یک پیرمرد کنهسال مابهازایی دریافت نکردیم
۹ ماه پس از آزادی باقر نمازی، زندانی ایرانی-آمریکایی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، بدون اشاره مستقیم به اسم او ، اعلام کرد که جمهوری اسلامی این زندانی دوتابعیتی را به دلیل کهولت سن آزاد کرد، «بدون اینکه مابهازایی برای آزادی آن پیرمرد دریافت» کند.
وحید جلالزاده روز پنجشنبه ۲۶ مرداد به خبرگزاری ایسنا گفت که آزادی آقای نمازی بر اساس درخواست آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، در جریان سفر ابراهیم رئیسی به نیویورک در جریان حضور در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر شهریور پارسال صورت گرفته بود.
آقای جلالزاده در ادامه افزوده است که آقای گوترش در جریان گفتوگو با رئیس جمهوری اسلامی ایران ضمن اذعان بر «مجرم» بودن باقر نمازی، خواستار آزادی او به دلیل کهولت سن شده بود.
این یکی از صریحترین اظهارنظرها درباره موضوعی است که از آن به عنوان «باجگیری» جمهوری اسلامی از دولتهای خارجی در ازای آزادی اتباع آنها یا ایرانیان دوتابعیتی یاد میشود.
باقر نمازی، شهروند دو تابعیتی، ۱۳ مهر پارسال در حالی که ۸۵ سال داشت پس از نزدیک به هفت سال که در ایران یا در زندان یا بیرون زندان گذرانده بود، اجازه پیدا کرد که از کشور خارج شود.
او که پیش از انقلاب سال ۱۳۵۷ استاندار خوزستان بود، اوایل سال ۲۰۱۶ میلادی برای کسب اطلاع از وضعیت پسرش، سیامک نمازی که زندانی شده بود، به ایران سفر کرد، اما خود نیز بازداشت و به اتهام «تبانی با دولت دشمن (آمریکا)» به ده سال زندان محکوم شد.
سیامک نمازی، چهار ماه پس از دستیابی ایران و قدرتهای جهانی به برجام در دولت حسن روحانی در سال ۲۰۱۵ در جریان سفر به ایران توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و اخیرا آزاد شد.
شورای امنیت سازمان ملل، «حمله» به شاهچراغ را شدیداً محکوم کرد
شورای امنیت سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای، حمله اخیر به شاهچراغ شیراز را «تروریستی، شنیع و بزدلانه» نامید و این اقدام علیه «مردم بیگناه و زائران» را با شدیدترین لحن محکوم کرد.
این بیانیه مطبوعاتی از سوی لیندا توماس-گرینفیلد دیپلمات آمریکایی و رئیس دورهای شورای امنیت در روز چهارشنبه، ۲۵ مرداد صادر شد.
در این بیانه، اعضای شورای امنیت «مراتب همدردی و تسلیت عمیق خود را به خانوادههای قربانیان و دولت ایران» ابراز و «بار دیگر تأکید کردند که تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن یکی از جدیترین تهدیدها برای صلح و امنیت بینالمللی است».
اعضای شورای امنیت همچنین بر «لزوم پاسخگو کردن عاملان، سازماندهندگان، تامینکنندگان مالی و حامیان این اقدامات مذموم تروریستی و محاکمه آنها» تأکید کردند.
آنها از همه کشورها خواستند که «بر اساس تعهدات خود بر اساس قوانین بینالمللی و قطعنامههای مربوطه شورای امنیت، با دولت جمهوری اسلامی ایران و سایر مقامات ذیربط در این زمینه همکاری فعال داشته باشند».
در جریان تیراندازی اخیر در زیارتگاه شاهچراغ که دومین حمله مشابه در این مکان طی ماههای گذشته به شمار میرود، دو ایرانی کشته شدند.
یک روز پس از این حادثه، خبرگزاری میزان به نقل از رئیس کل دادگستری استان فارس خبر داد که تا کنون «هشت مظنون» در این ارتباط دستگیر شدهاند و همه بازداشتشدگان «اتباع خارجی» هستند.
شهناز قنبری در سلول انفرادی و آرش قنبری ممنوعالملاقات است
شهناز قنبری، شهروند بازداشتشده در اصفهان، به سلول انفرادی در زندان دولتآباد این شهر منتقل و برادر بازداشتشده او، آرش قنبری نیز در زندان دستگرد «ممنوعالملاقات» و «ممنوعالتماس» شده است.
آقای قنبری پیشتر با اتهام «سبالنبی» در زندان دستگرد اصفهان زندانی بود.
سایت حقوق بشری هرانا، روز چهارشنبه ۲۵ مرداد به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که «پرونده آقای قنبری جهت رسیدگی به شعبه یک بازپرسی شهرضا ارسال شده و برای خواهر او نیز دو پرونده مجزا تشکیل شده است.»
آرش قنبری پیشتر دهم مرداد پس از مراجعه به اداره اطلاعات شهرستان شهرضا و خواهر او ۱۵ مرداد بازداشت شدند.
از اتهامات جدید آرش قنبری و دلایل بازداشت خواهرش اطلاعاتی در دست نیست.
انتصاب زاکانی به عنوان دستیار رئیسی، با وجود انتقادها از شهردار تهران
دولت جمهوری اسلامی از انتصاب علیرضا زاکانی، با حفظ سمتش به عنوان شهردار تهران، به دستیاری ابراهیم رئیسی خبر داد.
پایگاه اطلاعرسانی دولت ایران روز چهارشنبه ۲۵ مرداد نوشت که پیشنهاد این انتصاب در جلسه هیئت وزیران در روز ۱۱ مرداد به تصویب رسید.
به این ترتیب، زاکانی طی زمان تصدی شهرداری تهران به عنوان دستیار ویژه رئیسجمهور در امور مدیریت آسیبهای اجتماعی در شهر تهران خواهد بود.
این انتصاب در حالی است که در هفتههای اخیر و در پی اتفاقاتی چون آتشسوزی و ریزش ساختمانها در تهران، نوع مدیریت شهری علیرضا زاکانی انتقادها و اعتراضهای بسیاری را برانگیخته و مردم از وجود نابسامانیها شکایت دارند.
همچنین به تازگی ۹ عضو شورای شهر تهران در تذکری حسین حیدری، داماد علیرضا زاکانی، را به «مداخله» در امور پایتخت متهم کردند.
پیشتر نیز یک سفر زاکانی به اروپا با واکنشهای منفی گسترده مواجه شد.
پورخاقان: پرونده هواپیمای اوکراینی به دیوان عالی ارسال شده است
احمدرضا پورخاقان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، روز پنجشنبه در سفر به استان هرمزگان، با اشارهای کوتاه به پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی خبر داد که این پرونده به دلیل «اعتراض اولیای دم و برخی متهمان» به دیوان عالی کشور ارسال شده است.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز ۲۷ فروردین اعلام کرد که برای متهم ردیف اول این پرونده ۱۳ سال حبس صادر کرده و ۹ پرسنل نظامی دیگر نیز به یک تا دو سال زندان محکوم شدهاند. در گزارش قوه قضائیه نام این افراد نیامده و هنوز حتی عکسی هم از این افراد منتشر نشده است.
درحالی که شاکیان این پرونده خواهان محاکمه مقامات ارشد جمهوری اسلامی و همچنین تحقیقات شفاف پیرامون این حادثه هستند، یک روز بعد یک مقام جمهوری اسلامی مدعی شد که «افراد دخیل» در این پرونده «همین ۱۰ نفر بودند» و «افرادی که منع تعقیب خوردند تقصیری نداشتهاند».
انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز پیاس۷۵۲ در کانادا در همان زمان یادآوری کرد که بیش از ۷۰ نفر از اعضای خانوادههای کشتهشدگان پرواز پیاس۷۵۲ «در مراحل مختلف این دادگاه از شکایت خود انصراف دادند و پیش از صدور رای صلاحیت این دادگاه را به رسمیت نشناختند».
وزیر خارجه ایران امروز پنجشنبه به عربستان سعودی سفر میکند
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، امروز، روز پنجشنبه به ریاض، پایتخت عربستان سعودی، سفر میکند.
خبرگزاری رویترز این خبر را به نقل از تلویزیون حکومتی ایران صبح روز پنجشنبه اعلام کرد. هنوز جزئیات دیگری از این سفر منتشر نشده است.
ایران و عربستان با میانجیگری چین در روز ۱۹ اسفند پارسال بر سر احیای روابط دیپلماتیک بین دو کشور توافق کردند. به دنبال این توافق، سفارت جمهوری اسلامی ایران روز ۱۶ خرداد پس از هفت سال در ریاض بازگشایی شد.
وزیر خارجه عربستان سعودی برای اولین بار پس از هفت سال قطعی روابط با جمهوری اسلامی اواخر خردادماه گذشته به تهران سفر کرد و پس از استقبال رسمی و دیدار و گفتوگو با حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود به خبرنگاران گفت که این دو «مذاکرات صریح و شفافی» داشتند.
ابراز بیاطلاعی مدیر آبجوسازی کارلزبرگ از سرنوشت این کارخانه در روسیه
در پی اعلام مصادره آبجوسازی دانمارکی کارلزبرگ در روسیه، مدیرکل این کارخانه معروف، گفت که از این اتفاق «شوکه» شده، و از سرنوشت این آبجوسازی در روسیه بیخبر است.
روز چهارشنبه خبر رسید که دولت روسیه کارخانه آبجوسازی کارلزبرگ، یکی از معروفترین آبجوهای جهان، را مصادره کرده است. آن طور که خبرگزاری رویترز گزارش کرده، این اتفاق به طور رسمی ماه گذشته میلادی افتاده است.
در همین روز سیس هارت، مدیرکل کارلزبرگ در دانمارک، خبر داد که این اتفاق مدت کوتاهی پس از آن افتاده است که گروه کارلزبرگ یک خریدار خصوصی برای هشت کارخانهاش در روسیه پیدا کرده است.
به گفته آقای هارت، اقدام حکومت ولادیمیر پوتین «ملیسازی نیست، اما این که چه اتفاقی خواهد افتاد برای ما هم مشخص نیست».
در پی تهاجم روسیه به خاک اوکراین و موج تحریمی که علیه کرملین به راه افتاد، بسیاری از کارخانهها و کمپانیهای بزرگ غربی روسیه را ترک کردند و کارلزبرگ هم از ماه مارس سال گذشته اعلام کرده بود که در پی فروش و ترک خاک روسیه است.
روز چهارشنبه در پی انتشار خبر مصادره سهام کارلزبرگ ۲.۸ درصد سقوط کرد.