نرگس سرداری، همسر مهدی اعتمادسعید، بازداشت شد
در حالی که مهدی اعتمادسعید، تسهیلگر مهارتهای فردی، بازیگر و نمایشپرداز ساکن تهران، خود همچنان در بازداشت و بلاتکلیف است، رادیوفردا روز چهارشنبه مطلع شد که همسر او، نرگس سرداری، نیز بازداشت شده است.
خانم سرداری ۱۰ روز پیش در یک پست در شبکههای اجتماعی خبر داده بود که هشت هفته از بازداشت همسرش میگذرد و او همچنان بلاتکلیف است.
آقای اعتمادسعید، در تاریخ نوزدهم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. ماموران دو هفته پس از بازداشت اقدام به تفتیش منزل و محل کار این شهروند کرده و شماری از وسایل شخصی و مدارک وی و تلفن همراه همسر وی را ضبط کردند.
نرگس سرداری در روزی بازداشت شده است که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی دستکم هفت فعال حقوق زنان و دو هنرمند زن را نیز در استان گیلان و در تهران بازداشت کردند.
گزارشها از بازداشت شش شهروند کرد همزمان با نزدیک شدن سالگرد مهسا
گزارشها در رسانههای اجتماعی در روز چهارشنبه ۲۵ مرداد حاکی از آن است که در آستانه سالگرد آغاز اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، که با جانباختن مهسا(ژینا) امینی دربازداشت گشت ارشاد شروع شد، تعداد بازداشت و احضار افراد افزایش یافته و در همین راستا، شش نفر در شهرستانهای اشنویه و مهاباد بازداشت شدهاند.
بنا به گزارش «شبکه حقوق بشر کردستان»، شش شهروند به نامهای هیوا شباهنگ، ایوب میرازیی، شیروان خضری، هدایت خسته، شیرکو نصیری و اشکان رسولی از سوی نیروهای امنیتی در شهرستانهای اشنویه و مهاباد بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال یافتهاند.
همچنین مأموران امنیتی جمهوری اسلامی صبح امروز، ۹ فعال حقوق زنان را با نامهای متین یزدانی، فروغ سمیعنیا، یاسمین حشدری، جلوه جواهری، زهرا دادرس، زهره دادرس، نگین رضایی، شیوا شاهسیاه و واحده خوشسیرت را در شهرهای رشت، فومن، انزلی و لاهیجان بازداشت کردند.
در پی بازداشت این چند فعال حقوق زنان، منصوره شجاعی که خود فعال حقوق زنان است به رادیوفردا گفت که دلیل بازداشت این فعالان حقوق زن «نزدیک شدن به سالگرد کشته شدن مهسا امینی است».
او در ادامه افزود نهادهای زیر نظر جمهوری اسلامی «مدتهاست در این زمینه نقشه میکشند که برای سالگرد باید چه کارهایی بکنند و در مورد آن تصمیم گرفتهاند».
گزارشها از تعطیلی شرکت «الحاوی» و «بیکاری ۵۰۰ کارگر» این شرکت
به گزارش ایلنا، روز گذشته مدیرعامل شرکت داروسازی الحاوی در نامهای به رئیس سازمان غذا و دارو، از تعطیلی و تعدیل تمامی ۵۰۰ نفر پرسنل این شرکت خبر داد.
بر اساس این گزارش، اختلافات سازمان غذا و دارو با مدیریت شرکت سبب شد تا مدیریت این شرکت تصمیم به تعطیلی این شرکت بگیرد که در نهایت به بیکاری ۵۰۰ کارگر انجامیده است.
کارگران این شرکت نسبت به آینده شرکت و وضعیت شغلی خود ابراز نگرانی کرده و ابراز امیدواری کردهاند که «بیکاری»شان به درازا نکشد.
بر اساس گزارش «ایلنا»، پس از این اتفاق سازمان غذا و دارو در اطلاعیهای اعلام کرد، به دنبال تشدید نظارتهای سازمان غذا و دارو بر شرکتهای تولیدی، وارداتی، پخش و داروخانهها، گرانفروشی شرکت داروسازی «الحاوی» محرز بوده است.
بر اساس همین گزارش، به دلیل ارائه نکردن هیچگونه دفاع و یا حتی حضور نیافتن نمایندگان شرکت مذکور در جلسات رسیدگی به پرونده، سازمان تعزیرات حکومتی شرکت متخلف را به پرداخت ۱۱۰۰ میلیارد تومان جریمه، معادل ۵ برابر ارزش ریالی تخلف و ممهور شدن پروانه واحد، محکوم کردهاست.
قطع یک درخت صدساله بهدلیل «حکاکی یک زن» روی آن
صالح نیکبخت: محروم سازی دختران بهدلیل حجاب، حرکت در راه طالبان است
صالح نیکبخت، وکیل دادگستری، در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس در خصوص اعمال محدودیتهای اداری، هویتی و خدماتی به دختران زیر ۱۸ سال به دلیل بیتوجهی به حجاب اجباری، در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «به عنوان یک حقوقدان متاسف میشوم که میشنوم مجلس به جای تصویب قوانین کاربردی و کارآمد که فاصله ایران را با حکومتهایی چون طالبان و... یادآور میسازد، دست به اقدامات و تصمیماتی میزند که دقیقا در مسیر راه همین گروههای تندرو است.»
آمار کشتهشدگان آتشسوزی هاوایی به دستکم ۱۱۰ نفر رسید
آمار کشتهشدگان آتشسوزی اخیر جزایر هاوایی که به ویژه منطقه توریستی لاهانیا در جزیره مائویی را تحت تاثیر قرار داد، به دستکم ۱۱۰ نفر افزایش یافت.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، در این آتشسوزی به حدود ۲۲۰۰ ساختمان آسیب وارد شد.
رئیس مدیریت اضطراری مائویی روز چهارشنبه از تصمیم سازمان خود برای به صدا در نیاوردن آژیرهای خطر در هاوایی هنگام این آتشسوزی دفاع کرد.
هرمان آندایا به خبرنگاران گفت که استفاده از این آژیرها برای سونامی پیشبینی شده و در هنگام آتشسوزی ممکن بود منجر به هجوم مردم به سمت خطر شود.
او افزود: «در صورت به صدا درآمدن آژیر، مردم آموزش دیدهاند که به مکانهای مرتفعتر بروند.»
نهضت سوادآموزی ایران با تصمیم مجلس «منحل» میشود
یک نماینده مجلس روز چهارشنبه ۲۵ مرداد اعلام کرد در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تصمیم گرفته شد که نهضت سوادآموزی ایران منحل شود و به شکل سابق ادامه کار ندهد.
احمد نادری، عضو این کمیسیون در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا بدون توضیح بیشتر، دلیل این تصمیم را «شرایط پستمدرن در کشور» خواند و گفت این نهاد دیگر «کارکردهای سابق» را ندارد.
او همچنین خبر داد که ماموریتهای نهضت سوادآموزی به معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش محول خواهد شد و اگر معلمی بخواهد به شکل سابق به فردی آموزش دهد، برای او «پاداش و اضافهکاری» محاسبه خواهد شد.
سازمان نهضت سوادآموزی ایران یک سازمان دولتی است که در سال ۱۳۵۸ به دستور روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، به منظور آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نیز کودکان «مناطق محروم» که به مدرسه دسترسی نداشتند، تاسیس شد.
محسن قرائتی در سال ۱۳۶۱ به عنوان نماینده رهبر جمهوری اسلامی در این نهضت معرفی شد و تا سال ۱۳۸۹ ریاست این سازمان را نیز برعهده داشت.
بیانیه کانون فیلمسازان مستقل ایران: جریان سینمایی مستقل با آغاز اعتراضات قدرتمندتر شد
کانون فیلمسازان مستقل ایران، در بیانیهای اعلام کرد که با فرارسیدن سالگرد اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، جمهوری اسلامی با «پروندهسازی امنیتی علیه سینماگران، درصدد سرکوب بیشتر آنان برآمده است».
در این بیانیه که در حساب اینستاگرام این کانون منتشر شده، آمده که «حکومت در تمام چهار دهه پس از انقلاب اسلامی، تلاش کرد تا با انحصار و تمامیتخواهی در سینما، از آن ابزاری برای پروپاگاندای خود بسازد و هر نوع صدای معترض و منتقد را خاموش کند.»
این بیانیه افزوده که «اما با وجود سانسور، جریان مستقل در سینما ابتدا به شکل آشکار و در ادامه بهخاطر خفقان و بازداشت سینماگران به صورت زیرزمینی شکل گرفت و در برابر سینمای حکومتی مقاومت کرد.»
کانون فیلمسازان مستقل که خود نیز بعد از اعتراضات اخیر شکل گرفت، اضافه کرده که جریان سینمایی مستقل در ایران بعد از «جنبش زن، زندگی، آزادی جدیتر و قدرتمندتر شد. در طول یک سال گذشته شاهد خلق آثار تازه و متفاوتی بودیم که از پذیرش حجاب و سانسور حکومتی سر باز زدند و تلاش کردند تصویری واقعی از نسل جوان، زنان و جامعه نشان دهند.»
کانون فیلمسازان مستقل ایران نوشته که جمهوری اسلامی «دههها با اتکا به سرمایههای غارتشده از مردم ایران تلاش کرده تا سینمای ایدئولوژیک مطلوب خود را عرضه کند، اما حاصل آن، چیزی جز تولید فیلمهای بیارزش، مبتذل و غیرواقعی نیست که به طور همزمان از سوی سینماگران، مخاطبان و جشنوارههای جهانی پس زده میشوند.»
این کانون طرح اتهامها علیه خود مبنی بر ایستادن مقابل سینمای داخل ایران را «توطئههای حکومتی» در عرصه سینما و در آستانه سالگرد مرگ مهسا امینی، و «در راستای بر هم زدن اتحاد سینماگران داخل و خارج و مشغول کردن آنها به اختلافات صنفی» عنوان کرده است.
ابراز بیاطلاعی مدیر آبجوسازی کارلزبرگ از سرنوشت این کارخانه در روسیه
در پی اعلام مصادره آبجوسازی دانمارکی کارلزبرگ در روسیه، مدیرکل این کارخانه معروف، گفت که از این اتفاق «شوکه» شده، و از سرنوشت این آبجوسازی در روسیه بیخبر است.
روز چهارشنبه خبر رسید که دولت روسیه کارخانه آبجوسازی کارلزبرگ، یکی از معروفترین آبجوهای جهان، را مصادره کرده است. آن طور که خبرگزاری رویترز گزارش کرده، این اتفاق به طور رسمی ماه گذشته میلادی افتاده است.
در همین روز سیس هارت، مدیرکل کارلزبرگ در دانمارک، خبر داد که این اتفاق مدت کوتاهی پس از آن افتاده است که گروه کارلزبرگ یک خریدار خصوصی برای هشت کارخانهاش در روسیه پیدا کرده است.
به گفته آقای هارت، اقدام حکومت ولادیمیر پوتین «ملیسازی نیست، اما این که چه اتفاقی خواهد افتاد برای ما هم مشخص نیست».
در پی تهاجم روسیه به خاک اوکراین و موج تحریمی که علیه کرملین به راه افتاد، بسیاری از کارخانهها و کمپانیهای بزرگ غربی روسیه را ترک کردند و کارلزبرگ هم از ماه مارس سال گذشته اعلام کرده بود که در پی فروش و ترک خاک روسیه است.
روز چهارشنبه در پی انتشار خبر مصادره سهام کارلزبرگ ۲.۸ درصد سقوط کرد.