لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۸

رسانه‌های اوکراین: هواپیمای ترابری ایرانی از شبه‌جزیره کریمه پرواز کرد


نقشه ترافیک هوایی منطقه و حرکت هواپیمای ایلوشین ۷۶ که رسانه‌های اوکراینی منتشر کرده‌اند
نقشه ترافیک هوایی منطقه و حرکت هواپیمای ایلوشین ۷۶ که رسانه‌های اوکراینی منتشر کرده‌اند

رسانه‌های اوکراین شامگاه پنج‌شنبه ۱۶ شهریور گزارش دادند که یک فروند هواپیمای ترابری ایلوشین ۷۶ متعلق به شرکت ایرانی «پویا» از فرودگاه شهر سیمفروپول در شبه‌جزیره کریمه که به اشغال روسیه درآمده است، به هوا برخاست. شرکت هواپیمایی پویا اما به شدت این خبر را تکذیب کرد.

وبسایت اوکراینی پراودا با استناد به داده‌های وبگاه سوئدی «فلایت رادار ۲۴» که ترافیک هوایی را رصد می‌کند نوشت که هواپیمای ایلوشین ۷۶ شرکت پویا دو ساعت پس از آن که در فرودگاه شهر سیمفروپول بر زمین نشست، در ساعت ۱۷:۰۹ غروب این فرودگاه را ترک کرد.

به نوشته این رسانه، هواپیمای مورد اشاره راهی جنوب شرق شد و از فراز دریای سیاه گذشت. پراودا نقشه ترافیک هوایی منطقه و حرکت هواپیمای ایلوشین ۷۶ را نیز به همراه گزارش خود منتشر کرده است.

این رسانه سپس یادآور شده که فرودگاه شهر سیمفروپول از زمان تهاجم نظامی تمام عیار روسیه به اوکراین طی ۱۸ ماه گذشته به روی پروازهای غیرنظامی بسته بوده است.

پیش از این ارتش اوکراین بارها عنوان کرده بود که نیروهای روسی در شبه‌جزیره کریمه از پایگاه آموزشی چاودا برای حملات پهپادی خود به خاک اوکراین استفاده می‌کنند و این پهپادها از نوع شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶، ساخت ایران هستند. پروادا می‌نویسد که اما در عین حال تاکنون هیچ مستنداتی مبنی بر حضور مربیان ایرانی برای کمک به نیروهای روسیه در انجام حملات پهپادی به دست نیامده است.

ایران همواره اتهام تامین پهپادهای روسیه برای جنگ در اوکراین را رد کرده و گفته که تنها شمار محدودی پهپاد پیش از جنگ به مسکو داده است.

شرکت هواپیمایی «پویا» نیز شامگاه پنج‌شنبه با صدور بیانیه‌ای گزارش‌ها درباره پرواز هواپیمای ایلوشین ۷۶ این شرکت در شبه‌جزیره کریمه را «خبرسازی» خواند و اتهام هر گونه کمک‌رسانی به نیروهای روسیه را رد کرد.

این شرکت در اطلاعیه خود عنوان کرده که اساسا هواپیمای مورد اشاره با شماره ثبت EP-PUS «طی ۴۸ ساعت گذشته در فرودگاه مهرآباد پارک بوده و پروازی نداشته» و اصلا انجام چنین پروازی «شدنی نیست».

شرکت هواپیمایی پویا همچنین تاکید داشته که گزارش‌های مورد اشاره به دنبال «هک» وبسایت «فلایت رادار ۲۴» منتشر شده و این شرکت موضوع را «از مسیر نهادهای تخصصی و امنیتی دنبال خواهد کرد».

اتحادیه اروپا و ایالات متحده تاکنون چندین بسته تحریمی علیه ایران به اتهام حمایت از روسیه در جنگ اوکراین تصویب کرده‌اند.

با استفاده از گزارش‌های پراودا و خبرگزاری ایرنا؛ س.ن/ک.ر
XS
SM
MD
LG