لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۷

تشکیل «شورای ملی پایان دادن به اشغالگری ایران» در لبنان


حمل پرچم‌های ایران و حزب‌الله در مراسمی حکومتی که به مناسب کشته‌شدن عماد مغنیه، از رهبران این گروه در ایران برگزار شده بود
حمل پرچم‌های ایران و حزب‌الله در مراسمی حکومتی که به مناسب کشته‌شدن عماد مغنیه، از رهبران این گروه در ایران برگزار شده بود

همزمان با راه‌اندازی «شورای ملی پایان دادن به اشغالگری ایران» در لبنان، فارس سعید، نماینده پیشین پارلمان، دلیل اصلی وضعیت بحرانی امروز لبنان را «اشغال» این کشور از سوی جمهوری اسلامی معرفی کرد.

فارس سعید که هماهنگ‌کننده نیروهای جنبش مردمی ۱۴ مارس است، به روزنامه الشرق الاوسط گفته که بیش از ۲۰۰ شخصیت لبنانی، «شورای ملی پایان دادن به اشغالگری ایران در لبنان» را راه‌اندازی کرده‌اند تا راه‌حلی برای بحران «ناشی از اشغال لبنان توسط ایران» بیابند.

ائتلاف ۱۴ مارس را سعد حریری، فرزند رفیق حریری، نخست وزیر پیشین این کشور، یک ماه پس از ترور پدرش و در مخالفت با حضور نظامی سوریه در لبنان تشکیل داد.

فارس سعید، نماینده پیشین پارلمان، به صراحت گفته است: «ما فکر می‌کنیم که بحران ملی که لبنان بر اثر آن از نظر اقتصادی، سیاسی، معیشتی، مالی و دیپلماتیک در حال فروپاشی است، به دلیل اشغال این کشور توسط ایران» است.

وی در عین حال در توییت‌هایی جمهوری اسلامی را به اخلال در روند دولت‌سازی در لبنان از طریق گروه مسلح حزب‌الله لبنان متهم کرده و گفته است جمهوری اسلامی به واسطه این گروه، نهادهایی را که مسئول حل مشکلات مردم لبنان بوده‌اند تضعیف و سعی کرده مشکلات داخلی این کشور را به شیوه‌های «سنتی» رفع و رجوع کند.

در بیانیه فارس سعید، وی وجود «فساد و سوء مدیریت» در لبنان را انکار نکرده، اما گفته باید با شهامت، اعتراف کرد که «میهن ما در اشغال ایران است» و «اولویت‌ها در حال حاضر رهایی دولت از چنگال ایران و توافق همه گروه‌های سیاسی برای رفع اشغالگری ایران است.»

در یکی از بندهای سندی که «شورای ملی پایان دادن به اشغالگری ایران» منتشر شده، بر خلع سلاح حزب‌الله لبنان تاکید شده است.

حزب‌الله لبنان، گروه شبه نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی است که همواره نقش مهمی در شرایط سیاسی لبنان داشته و به صورت خودمختار، بدون توجه به دولت مرکزی این کشور عمل کرده است.

این گروه که در جریان جنگ داخلی این کشور در سال ۱۹۸۲ و به عنوان جنبش مقاومت در برابر اسرائیل تشکیل شد، در حال حاضر یک گروه بسیار پرنفوذ در صحنه سیاسی این کشور محسوب می‌شود.

از جمله در ماه‌های اخیر ایران با وجود مخالفت چهره‌های سیاسی و نخست‌وزیر لبنان با واردات سوخت از ایران توسط حزب‌الله، جمهوری اسلامی دست‌کم سه محموله سوخت برای این گروه ارسال کرد.

این اتفاق پس از آن رخ داد که به دلیل سقوط ارزش پولی ملی و از بین رفتن ذخایر ارزی لبنان، اعلام شد که این کشور قادر نیست سوخت مورد نیاز خود را بخرد.

حزب‌الله لبنان اعلام کرده است که بخشی از سوخت دریافتی از ایران، شامل بنزین، مازوت و گازوئیل را تحویل نهادهای همگانی خواهد داد و بقیه سوخت را به بخش خصوصی با «قیمت ارزان» خواهد فروخت.

سعد حریری، رهبر حزب «المستقبل» هم وارد کردن سوخت برای لبنان از ایران را وابسته کردن لبنان به کشوری عنوان کرده که زیر تحریم‌های سنگین آمریکا و بخشی از جامعه جهانی قرار دارد و افزوده «این امر برای لبنان نیز مصیبت ایجاد خواهد کرد همان گونه که تحریم علیه ونزوئلا را تشدید کرد.»

وی همچنین این پرسش را مطرح کرده که «آیا لبنان استانی از ایران شده است؟»

حزب‌الله لبنان در فهرست تروریستی آمریکا، آلمان و بریتانیا قرار دارد.

با استفاده از گزارش‌های توییتر، الشرق‌الاوسط و رادیو فردا؛ ب.ب / پ.پ
XS
SM
MD
LG