لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۱۷

سیف‌الاسلام قذافی، فرزند دیکتاتور سابق لیبی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شد


سیف‌الاسلام قذافی با ریش و لباس محلی لیبی در محل کمیسیون انتخابات لیبی
سیف‌الاسلام قذافی با ریش و لباس محلی لیبی در محل کمیسیون انتخابات لیبی

سیف‌الاسلام قذافی، فرزند دیکتاتور سابق لیبی، اعلام کرد که برای انتخابات ریاست‌جمهوری ماه آینده این کشور نامزد خواهد شد.

کمیسیون انتخابات لیبی روز یکشنبه ۲۳ آبان با اعلام این مطلب گفت که آقای قذافی به ساختمان این کمیسیون آمده و مدارک خود را برای نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری تحویل داده است.

ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیز سیف‌الاسلام قذافی را در حالی که با ریش و لباس محلی لیبی در حال امضای مدارک ثبت‌نام انتخابات است، نشان می‌دهند.

پدر سیف‌الاسلام، سرهنگ معمر قذافی، پس از کودتا علیه محمد ادریس سنوسی پادشاه وقت لیبی در سال ۱۹۶۹ تا انقلاب مردمی سال ۲۰۱۱ زمام کشور را در دست داشت و بعد از سقوط دولتش در حالی که فراری شده بود، به دست نیروهای انقلابی کشته شد.

فرزندش سیف‌الاسلام نیز بعد از انقلاب متواری شد، اما در نوامبر سال ۲۰۱۱ در حالی که سعی در فرار از کشور داشت، توسط گروه مسلحی در شهر زنتان، واقع در شمال غرب لیبی بازداشت شد.

او در سال ۲۰۱۵ از طرف دادگاهی در طرابلس به اتهام مشارکت در کشتار معترضان، به اعدام محکوم، اما سپس عفو و در سال ۲۰۱۷ آزاد شد.

سیف‌الاسلام قذافی همچنین به اتهام «جنایت علیه بشریت» مورد تعقیب دادگاه بین‌المللی قرار دارد، اما دولت لیبی از تحویل وی به دادگاه بین‌المللی اجتناب کرده است.

هنوز معلوم نیست وی در حالی که طی یک دهه گذشته سمت یا فعالیت سیاسی ملموسی در لیبی نداشته است، تا چه حد شانس پیروزی در انتخابات ماه دسامبر را خواهد داشت، اما گفته می‌شود که برخی از قبایل و مقامات سابق دولت لیبی در دوران دیکتاتوری معمر قذافی احتمالا از وی حمایت کنند.

برای مبارزات انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری که برای روز ۲۴ دسامبر برنامه‌ریزی شده است، ژنرال خلیفه حفتر رهبر شورشیان شرق لیبی، عبدالحميد محمد الدبيبه نخست‌وزیر و عقیله صالح عیسی رئیس پارلمان لیبی ثبت نام کرده‌اند.

انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری امیدها به پایان یک دهه جنگ داخلی و ویرانی در کشور از زمان سقوط دولت قذافی را افزایش داده است، اگرچه هنوز برخی از جناح‌ها پیرامون شرایط و قوانین رای‌گیری با هم اختلاف‌نظر دارند.

لیبی پارسال صحنه درگیری‌های شدیدی بین دولت مورد حمایت سازمان ملل و نیروهای ژنرال حفتر بود، اما این دو جناح طی ماه‌های گذشته تنش‌های نظامی را متوقف کرده و برای انتخابات زودهنگام آماده شده‌اند.

لیبی همچنین صحنه رقابت کشورهای خارجی برای نفوذ در این کشور است. در حالی که ترکیه از دولت مورد حمایت سازمان ملل در این کشور جانبداری می‌کند و به درخواست آن، نیروهای نظامی خود را وارد لیبی کرده است، روسیه همراه با مصر، امارات و فرانسه حامی نیروهای ژنرال حفتر هستند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری‌ها، شبکه الجزیره و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
XS
SM
MD
LG