لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۷

آلمان تهدید تجاری آمریکا در مورد سیاست اروپا در قبال ایران را تایید کرد


 آنگرت کرامپ - کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان
آنگرت کرامپ - کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان

وزیر دفاع آلمان تایید کرد که دولت آمریکا با تهدید به وضع تعرفه‌های ۲۵ درصدی برای خودروهای صادراتی اروپا کشورهای اروپایی را تحت فشار قرار داده تا روند حل اختلاف موسوم به مکانیسم ماشه را در مورد توافق هسته‌ای به جریان بیاندازند.

به گزارش روزنامه گاردین خانم آنگرت کرامپ - کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان روز پنجشنبه ۲۶ دی در یک نشست خبری در لندن گفت: «این اظهار نظر و یا تهدید، هر طور که می‌خواهید آن را تلقی کنید، وجود دارد.»

در روزهای اخیر روزنامه واشنگتن پست در گزارشی ادعا کرد که دونالد ترامپ به شکل پنهانی فرانسه، آلمان و بریتانیا را تهدید کرده که در صورت به جریان نینداختن روند حل اختلاف یا مکانیسم ماشه در برجام خودروهای وارداتی از اروپا را مشمول ۲۵ درصد تعرفه گمرکی خواهد کرد.

سخنان وزیر دفاع آلمان در روزی عنوان شد که وزرای خارجه پنج کشور خارجی که اتباع آنها در سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین کشته شده‌اند برای هماهنگ کردن موضع‌گیری خود در قبال نحوه مدیریت این حادثه توسط ایران و ادعای غرامت دیدار کردند.

روزنامه گاردین یادآوری می‌کند که تهدید دونالد ترامپ به وضع تعرفه بر خودروهای اروپایی اخیرا مطرح شده و دیپلمات‌های اروپایی تاکید می‌کنند که این کشورها از مدتی پیش به دلیل توقف ایران در اجرای تعهدات خود در قبال برجام در مورد به جریان انداختن روند حل اختلاف در اصول به توافق رسیده بودند و فقط به دلیل درخواست چین اجرای آن را به تاخیر انداخته بودند.

با این حال محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، به شدت از موضع اروپا در این زمینه انتقاد کرد و روز پنج‌شنبه در توییتر نوشت: «سه کشور اروپایی باقی‌مانده برجام را فروختند تا از تعرفه‌های جدید ترامپ رهایی پیدا کنند. اگر می‌خواهید شرافت خودتان را بفروشید، به همین مسیر ادامه بدهید ولی برای خودتان موضع برتر اخلاقی و حقوقی قائل نباشید.»

آقای ظریف همچنین در دیدار با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اقدام اروپا در مورد راه اندازی مکانیسم ماشه را «یک اشتباه استراتژیک » توصیف کرد.

دونالد ترامپ در اردیبهشت سال گذشته آمریکا را از برجام خارج کرد. او می گوید این توافق نگرانی‌ها در مورد حمایت ایران از گروه‌های مسلح در سطح منطقه و برنامه‌های موشکی ایران را حل نمی‌کند.

ایران که تا تابستان ۲۰۱۹ به تبعیت از برجام ادامه داده بود به طور علنی برخی از تعهدات خود در زمينه غلظت و میزان تولید اورانیوم را زیرپا گذاشت و گفت اگر طرف‌های دیگر به تعهدات خود عمل نکنند آن کشور نیز ملزم به اجرای آن نخواهد بود.

در پی کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در حمله آمریکا در روز جمعه ۱۳ دی، حکومت ایران اعلام کرد همه محدودیت‌های تعیین شده در برجام را رها خواهد کرد.

«آلمان سیاست فشار حداکثری بر ایران را نمی‌پذیرد»

به گزارش دویچه وله، وزیر دفاع آلمان در دیدار با بن والاس همتای بریتانیایی خود در مورد توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی نیز مذاکره کرد. بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا اخیرا عنوان کرده که سه کشور اروپایی به جای تلاش برای حفظ برجام بهتر است طرح آمریکا برای یک توافق هسته‌ای جدید با ایران را بپذیرند.

وزیر دفاع آلمان در لندن گفت دولت آلمان سیاست «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران را نخواهد پذیرفت.

توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران که در سال ۲۰۱۵ امضا شد اکنون به یک تار مو بسته است. از یک سو با خروج آمریکا این توافق به خطر افتاده و از سوی دیگر لغو تعهدات ایران در قبال این توافق موضوعیت آنرا زیر سئوال برده است. با این همه ایران از سه کشور اروپایی خواسته است که اگر در مورد حفظ این توافق جدی هستند در برابر فشارهای آمریکا ایستادگی کنند.

وزیر دفاع آلمان در عین حال اظهار امیدواری کرد که بریتانیا حتی پس از خروج از اتحادیه اروپا به همکاری‌های خود با فرانسه و آلمان در چارچوب ناتو و گروه سه کشور اروپایی ادامه دهد.

با استفاده از گزارش‌های گاردین، دویچه وله و رادیو فردا؛ ش.ر/س.ن
XS
SM
MD
LG