اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز دوشنبه ۲۳ بهمن گفت شرکتهای تسلیحاتی و دفاعی میتوانند روی سیاست دولت او برای افزایش بودجه نظامی حساب کنند و این کشور متعهد است که دو درصد از تولید ناخالص ملی، حد نصاب تعیینشده از سوی ناتو، را به امور دفاعی اختصاص دهد.
تعهد صدراعظم آلمان به افزایش هزینههای دفاعی دو روز پس از آن اعلام شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا، گفت ایالات متحده ممکن است از کشورهای عضو ناتو که بودجه نظامی آنها در حد تعیین شده نیست در برابر حمله احتمالی روسیه دفاع نکند.
سخنان آقای ترامپ با انتقاد شدید کاخ سفید و متحدان آمریکا روبرو شد.
دونالد ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود به طور علنی از کشورهایی که حد نصاب تعیینشده از سوی ناتو، دو درصد تولید ناخالص ملی، را به هزینههای نظامی اختصاص نمیدهند انتقاد کرده بود.
اولاف شولتس روز دوشنبه گفت صنایع دفاعی آلمان و اروپا باید به سوی تولید انبوه مهمات و تسلیحات جهتگیری کنند، چون جنگ اوکراین ناتوانی این صنایع در تولید مهمات مورد نیاز را برملا کرده است.
او در بازدید از کارخانه در حال احداث شرکت تسلیحاتی «راین متال» در نواحی مرکزی آلمان افزود: «ما باید از سطح تولید عادی به سوی تولید انبوه تسلیحات حرکت کنیم. نه فقط آمریکا بلکه تمامی کشورهای اروپایی باید کمک به اوکراین را افزایش دهند. کمکهایی که وعده داده شده کافی نیست. توان آلمان به تنهایی کافی نیست.»
آقای شولتس گفت ارتش و صنایع نظامی آلمان میتوانند روی تعهد دولت او به اختصاص دو درصد از تولید ناخالص ملی به هزینههای دفاعی حساب کنند.
او افزود: «این یک ضرورت فوری است. چون واقعیت ناخوشایند این است که ما دیگر در دوران صلح زندگی نمیکنیم.»
صدراعظم آلمان خاطر نشان کرد که برای کمک به برنامهریزی و تعهد طولانیمدت صنایع دفاعی، کشورهای اروپایی باید سفارشهای تسلیحاتی خود را روی هم جمع کنند.
او افزود: «کسی که به فکر خرید یک خودرو جدید است اگر سه تا شش ماه قبل سفارش دهد اطمینان خواهد داشت که خودرو او به موقع آماده خواهد بود. ولی تولید تسلیحات زمان بیشتری میبرد. تانک، هلیکوپتر، هوویتزر و سامانههای ضدهوایی در انبارها آماده تحویل به مشتری نیستند.»
«راین متال» یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گلولههای توپ و تانک در جهان، پس از حمله روسیه به اوکراین تولید خود را افزایش داده است.
از زمان شروع جنگ در اوکراین بهدلیل مصرف سریع مهمات، از جمله گلولههای توپ، صنایع تسلیحاتی اروپا به سختی توانستهاند این نیاز را تامین کنند.
آرمین پاپرگر، مدیرعامل «راین متال»، گفت: «احداث کارخانه جدید ما نتیجه مستقیم تغییر اوضاع است.»
این کارخانه جدید که سال آینده به مرحله بهرهبرداری میرسد سالانه حدود ۲۰۰ هزار گلوله توپ تولید خواهد کرد.
شرکت «راین متال» میگوید در این تاسیسات جدید که حدود ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد میکند ۳۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری خواهد کرد.
این شرکت قصد دارد علاوه بر تامین مهمات مورد نیاز ارتش آلمان ارسال گلولههای توپ به کشورهای متحد آلمان در دوران بحرانی را تضمین کند.
این کارخانه جدید که در منطقه اونترلوئس، در نواحی مرکزی آلمان، احداث میشود شامل تمامی تاسیسات در خط تولید گلوله توپ خواهد بود.