دولت آلمان مدیریت دو زیرمجموعه شرک غول نفتی روسنفت در این کشور را برای شش ماه دیگر تمدید کرد.
بر اساس تصمیم دولت آلمان، مدیریت سه پالایشگاه نفتی روسنفت در این کشور به دولت آلمان محول شده است. این پالایشگاهها سهمی ۱۲ درصدی در تولید محصولات نفتی آلمان دارند.
سال گذشته دولت آلمان اعلام کرد که مدیریت شرکتهای «روسنفت دویچهلند» و «شرکت پالایش و پخش روسنفت» را به آژانس شبکه فدرال محول کرده و مارس امسال نیز یک دادگاه فدرال، شکایت روسنفت از تصمیم دولت آلمان را رد کرد.
تصمیم دولت آلمان باعث میشود شرکت روسی نتواند به هیچ بهانهای پالایشگاههای خود در آلمان را تعطیل کرده و باعث کسری سوخت در کشور شود. همچنین شرکت روسنفت قادر به فروش تأسیسات خود و خروج سرمایهاش را آلمان نخواهد بود.
آلمان بعد از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، به همراه اتحادیه اروپا و کشورهای صنعتی جهان تحریمهای سختی علیه روسیه اعمال کرده و واردات نفت و گازش از روسیه را نیز به شدت محدود کرده است.
سه پالایشگاه تحت مالکیت دو زیرمجموعه روسنفت در آلمان تا پارسال نفت خود روسیه را پالایش میکردند، اما به خاطر تحریمها، دولت آلمان تصمیم گرفت که نفت قزاقستان و دیگر کشورها را جایگزین نفت روسیه کند.
وزارت اقتصاد آلمان روز جمعه ۱۷ شهریور اعلام کرد که مدیریت زیرمجموعههای روسنفت تا ۱۰ مارس سال ۲۰۲۴ کماکان در اختیار دولت آلمان خواهد بود.
آمارهای ، سازمان ردیابی صادرات انرژی روسیه نشان میدهد درآمد صادرات نفت، گاز و زغالسنگ روسیه به اتحادیه اروپا از روزی ۷۶۰ میلیون یورو در فوریه پارسال و قبل از تهاجم نظامی به اوکراین، به حدود ۶۰ میلیون یورو در ماه گذشته میلادی سقوط کرده است.
تحریمهای بینالمللی باعث شده که درآمدهای روسیه از صادرات انرژیهای فسیلی به بازارهای جهانی نصف شود؛ خصوصاً درآمد روزانه صادرات گاز این کشور از ۴۰۰ میلیون یورو در فوریه پارسال به ۹۰ میلیون یورو در ماه گذشته میلادی سقوط کرده است.
آلمان پیش از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین مشتری اصلی انرژیهای فسیلی روسیه بود، اما اکنون حتی در فهرست ۲۰ مشتری بزرگ انرژی روسیه نیز قرار ندارد.
از طرفی آخرین آمار دولت فدرال آلمان نشان میدهد صادراتش به روسیه در ماه مارس امسال ۶۳ درصد افت کرده و به پایینترین رقم طی دو دهه گذشته رسیده است.