تازهترین گزارش سیپری میگوید که ۹ کشور مجهز به سلاح هستهای، از جمله آمریکا و روسیه، احتمالاً با تقویت زرادخانه کلاهکهای اتمی خود، به مدرنسازی آن میپردازند.
سیپری در این گزارش سالانه که روز ۲۳ خرداد/ ۱۳ ژوئن منتشر شده، تأکید کرده است که با وجود کاهش ناچیز تعداد کلاهکهای هستهای در سال گذشته میلادی، انتظار میرود زرادخانههای هستهای در ۱۰ سال آینده در «روندی نگرانکننده» رشد کنند.
۹ کشور مجهز به سلاح هستهای که سیپری اقدامات آنها در مدرنسازی زرادخانه اتمیشان را نگرانکننده خوانده، شامل ایالات متحده، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین، هند، پاکستان، اسرائیل، و کره شمالی، میشوند.
بر اساس برآورد سیپری، کشورهای هستهای در ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی در مجموع دارای ۱۲ هزار و ۷۰۵ کلاهک اتمی بودند که از این تعداد حدود ۹ هزار و ۴۴۰ کلاهک، برای استفاده بالقوه در انبارهای نظامی نگهداری میشوند.
همچنین از حدود سه هزار و ۷۳۲ کلاهکی که روی موشکها و هواپیماها مستقر شده، حدود دو هزار کلاهک در حالت «آمادهباش عملیاتی بالا» نگه داشته شده که تقریباً همه این تعداد متعلق به روسیه یا ایالات متحده است.
مجموع موجودی کلاهکهای ایالات متحده و روسیه در سال ۲۰۲۱ کاهش یافت، اما سیپری میگوید که این امر عمدتاً به دلیل از بین بردن کلاهکهایی است که در سالهای گذشته بازنشسته شده بودند.
بر اساس برآورد سیپری، این دو قدرت هستهای در مجموع ۹۰ درصد از تسلیحات هستهای جهان را در اختیار دارند. این گزارش میگوید که تا ژانویه ۲۰۲۲، آمریکا از مجموع پنج هزار و ۴۲۸ کلاهک هستهای خود، یک هزار و ۷۴۴ کلاهک را بر موشکهای یا هواپیماهای خود مستقر کرده و روسیه نیز در مجموع پنج هزار و ۹۷۷ کلاهک اتمیاش، هزار و ۵۸۸ کلاهک مستقر دارد.
هفت کشور دیگر مجهز به سلاح هستهای هم، یا در حال توسعه و استقرار سیستمهای تسلیحاتی جدید هستند و یا اعلام کردهاند که قصد انجام این کار را دارند، بهویژه چین در حال گسترش قابل توجه زرادخانه هستهای خود قرار دارد.
این گزارش حاکی که دو همسایه رقیب هستهای در منطقه جنوب آسیا، یعنی پاکستان و هند هم زرادخانههایی به نسبت مشابه دارند که به ترتیب ۱۶۵ و ۱۶۰ کلاهک هستهای را شامل میشود.