صالح العاروری یکی از مقامات ارشد حماس میگوید، جمهوری اسلامی ایران ابراز «آمادگی عملی» کرده که «به رغم محاصره و تحریمهایی که علیه ایران وجود دارد، هرگونه کمک (به این جنبش فلسطینی) ارائه کند».
العاروری، معاون اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس این خبر را در جمعبندی دیداری بیان کرد که او و یک هیات همراهش از ایران در روزهای گذشته انجام دادند.
صالح العاروری پنجشنبه سوم مرداد در گفتوگو با خبرگزاری «صفا» متعلق به حماس در باریکه غزه افزود مقامات ایران از اینکه (با وجود تحریمها علیه کشورشان) همچنان «از فلسطین حمایت میکنند، خجالتزده یا شرمنده نیستند؛ کم هستند کسانی که چنین موضعی اتخاذ کنند».
به گفته وی، مقامات ایران در سفر هیات حماس به تهران «نخواستند که روابط متقابل ما در راستای ضدیت با کشور عربی یا اسلامی به کار گرفته شود جز رژیم صهیونیستی (اسرائیل)».
صالح العاروری که خود در ترکیه زندگی و فعالیت میکند، پس از بازگشت هیات حماس از سفر شش روزه به تهران، از استانبول با خبرگزاری «صفا» در غزه مصاحبه کرده است.
رسانههای ایران نیز سخنان العاروری را بازتاب داده اما اکثرا این بخش از اظهارات او را که ایران خود در تحریم و حصر است اما همچنان آماده ارائه عملی هر نوع یاری به حماس است، حذف کردهاند.
العاروری سفر هیئت حماس به تهران را در شرایط کنونی، «راهبردی» و نیز «تاریخی» توصیف کرده است.
العاروری در مورد جزییات «آمادگی عملی» ایران برای «ارائه هرگونه کمک» به حماس توضیحی نداده است؛ اما از مفاد سخنان وی چنین استنباط میشود که در کنار یاریهای مالی و معنوی، کمکهای تسلیحاتی بیشتری از سوی ایران به حماس داده شود.
مقامات مختلف جمهوری اسلامی ایران شامل کمال خرازی رییس شورای روابط راهبردی، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه، در دیدارهای جداگانه با هیئت حماس بر تداوم حمایت ایران از قضیه فلسطین تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، علی شمخانی به هیات حماس گفت «راهبرد جمهوری اسلامی در حمایت از مقاومت فلسطین غیر قابل تغییر است».
همچنین به گزارش ایسنا، علی لاریجانی به العاروری و هیئت همراهش گفت، «حمایت از فلسطین، واجبِ اسلامی است».
اما علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با این هیات به تسلیحات حماس نیز اشاره صریح کرد و گفت آنها «امروز به جای سنگ، مجهز به موشکهای نقطهزن هستند و این، یعنی احساس پیشرفت».
رهبر جمهوری اسلامی ایران در حالی با هیات نه چندان بلندپایه حماس دیدار کرد که ملاقاتهای پیشین او با رهبران اصلی حماس مانند خالد مشعل و اسماعیل هنیه انجام شده بود.
صالح العاروری به علی خامنهای و دیگر میزبانان هیات حماس گفت که سازمان او با ایران «ابراز همبستگی میکند و تاکید دارد که هر گونه اقدام خصمانه در مورد ایران در واقع اقدام خصمانه بر ضد فلسطین و جریان مقاومت است و ما خود را در خط مقدم حمایت از ایران میدانیم».
سران ایران و هیات حماس در مذاکرات روزهای اخیر موضعگیری مشترکی نیز علیه طرح صلح آمریکایی، موسوم به «سازش قرن» گرفته و آن را «خیانتی محکوم به شکست» نامیدند.
حکومت ایران در حالی به گفته صالح العاروری برای تداوم «هر نوع کمک» به حماس «ابراز آمادگی عملی» کرده که شرایط اقتصادی ایران، به گفته حسن روحانی رییس جمهوری ایران «از دوران جنگ با عراق سختتر است».
مالباختگان، کارگران، فعالان سیاسی، دانشجویان و مردم عادی ایران در بسیاری از تظاهرات سالهای اخیر خطاب به سران جمهوری اسلامی گفتهاند که با دادن بیتالمال ایرانیان به فلسطینیان و سایر بیگانگان مخالف هستند.