مقامهای هندی می گویند نیروی دریایی این کشور برای مقابله با دزدان دریایی دست کم ۱۰ شناور جنگی به خلیج عدن و دریای عربی اعزام کرده است.
هند به ائتلاف نیروهای تحت رهبری آمریکا در دریای سرخ برای مقابله با حملات حوثیهای یمن نپیوسته و نیروی دریایی آن در دریای سرخ مستقر نیست. ولی به گفته مقامهای هندی، دو کشتی جنگی خط مقدم نیروی دریایی این کشور در خلیج عدن و دست کم ۱۰ کشتی جنگی دیگر آن همراه با هواپیماهای شناسایی در آبهای شرق و شمال دریای عربی در حال گشتزنی هستند.
به گفته مقامهای هندی، این بزرگترین استقرار نیروی دریایی این کشور در این منطقه است.
سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند، گفت افزایش توانایی، منافع و اعتبار هند مشارکت این کشور در وضعیت دشوار را تضمین می کند.
او روز سهشنبه ۱۰ بهمن در مراسمی گفت:«وقتی در کشورهای منطقه اتفاقات بدی روی میدهد اگر بگوئیم که به ما ربطی ندارد کشوری مسئول تلقی نخواهیم شد.»
نیروی دریایی کشورهای دیگر از جمله آمریکا، فرانسه و چین در این منطقه حضور دارند ولی مقامات هندی می گویند حضور نیروی دریایی این کشور از سایرین بیشتر است.
مقامهای نظامی و دفاعی هند گفتند که نیروی دریایی این کشور از جمله کماندوهای يگانهای ویژه در طول دو ماه گذشته در مورد تردد بیش از ۲۵۰ کشتی و قایق تحقیق کرده و در بیش از ۴۰ مورد روی عرشه این شناورها بازرسی انجام دادهاند.
به گفته آنها، دزدی دریایی پس از حدود شش سال توقف دوباره به آبهای منطقه بازگشته است.
مقامهای هندی افزودند که از اول دسامبر گذشته تاکنون نیروی دریایی این کشور دستکم ۱۷ مورد ربودن شناور، اقدام به ربودن شناور و تردد شناورهای مشکوک را ثبت کرده است.
حوثیهای یمن از آبان امسال حملات خود به مسیرهای کشتیرانی بینالمللی در دریای سرخ را آغاز کرده و میگویند این حملات در حمایت از فلسطینیان در برابر حملات اسرائيل به نوار غزه انجام میشود. حدود ۱۲ درصد از حملونقل دریایی جهان از دریای سرخ عبور میکند.
نیروی دریایی آمریکا و متحدان این کشور با اعزم یک ناو گروه به دریای سرخ برای حفاظت از کشتیهای تجاری تاکنون تعدادی از حملات حوثیها را خنثی کرده و مواضع این گروه در خاک یمن را مورد حمله قرار دادهاند.
کارشناسان هندی میگویند این تنش روی وضعيت امنيتی آبهای اطراف دریای سرخ تاثير گذاشته است.
یک مقام نیروی دریایی هند که نخواست نامش در گزارش قید شود گفت: «حوثیها و دزدان دریایی با هم هیچ ارتباطی ندارند. ولی دزدان دریایی سعی میکنند از این وضعیت که نیروی دریایی کشورهای غربی روی مقابله با حوثیها تمرکز کردهاند بهرهبرداری کنند.»
هارش پانت، کارشناس سیاست خارجی در یک پژوهشکده در شهر دهلی نو، گفت نیروی دریایی هند در حال انجام وظایف متعارف یک نیروی پلیس است.
نیروی دریایی هند اوایل هفته جاری در آبهای شرق دریای عمان دو قایق ماهیگیری ایرانی را نجات داد و درعملیات نجات یک قایق ماهیگیری سریلانکايی مشارکت کرد. در ماه دسامبر نیز به دو شناور تجاری که در نزدیکی آبهای محدوده تجاری هند هدف حمله پهپادی قرار گرفته بودند کمک کرد.
دو مقام هندی بدون آنکه جمهوری اسلامی را مسئول این حمله معرفی کنند گفتند این حمله با پهپادهای ایرانی «شاهد-۱۳۶» انجام شده بود. آمریکا جمهوری اسلامی ایران را متهم کرده که با این حملات ارتباط دارد ولی تهران این اتهام را رد کرده است.
وزیر خارجه هند که در ماه جاری از ایران دیدار کرد موضوع امنیت کشتیرانی را در مذاکرات با مقامات جمهوری اسلامی در ميان گذاشت.
هارش پانت، کارشناس سیاست خارجی، گفت: «به عنوان یک حافظ امنیت در منطقه (نیروی دریایی هند) قصد دارد علاوه بر نمایش توانایی خود برای حفاظت از منافع و امنیت هند به سایر بازیگران در سطح منطقه نشان دهد که حاضر است و میتواند بخشی از مسئولیتهای منطقهای را نیز برعهده بگیرد.»