لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۵

پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای هند به سوی قطب جنوب ماه


لحظه پرتاب چاندرایان (ماه‌پیما) ۲
لحظه پرتاب چاندرایان (ماه‌پیما) ۲

هند روز دوشنبه، ۳۱ تیر، موفق شد فضاپیمایی را برای بررسی منابع آب در سمت پنهان ماه به فضا بفرستد. این فضاپیما راکتی است که یک خودروی ماه‌نورد را همراه خود دارد و قرار است در ماه سپتامبر در قطب جنوب ماه فرود آید.

ناحیه قطب جنوب ماه تاکنون از سوی هیچ کشوری اکتشاف نشده و این مأموریت ۱۴۶ میلیون دلاری هند، در صورت موفقیت، به دانشمندان هندی اجازه خواهد داد وجود و حجم آب در این ناحیه را مطالعه کنند. وجود آب در این قسمت از ماه پیش از این از سوی یک مدارگرد تأیید شده است.

هند پیش از این در سال ۲۰۰۸ نیز با ارسال یک مدارگرد به نام «چاندرایان ۱» به تأیید وجود آب در جنوبگان ماه کمک کرد و قصد دارد نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار خود را در سال ۲۰۲۲ به فضا بفرستد.

فضاپیمایی که هند روز دوشنبه به فضا فرستاد «چاندرایان ۲» نام دارد که در سانسکریت به معنای «ماه‌پیما» است. این فضاپیما قرار است در سفری ۴۷ روزه به ماه برسد و سپس ۱۴ روز بر سطح ماه طی طریق کند.

دولت هند از تصمیم راسخ خود برای رساندن این کشور به رتبه پنجمین اقتصاد جهان و همزمان با آن، پیشرفت در مأموریت‌های فضایی خبر داده است.

در همین راستا، هندوستان در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ در اولین مأموریت بین‌سیاره‌ای خود موفق شد ماهواره‌ای را در مدار کره مریخ (بهرام) قرار دهد و در ماه مارس امسال نیز یک سلاح ضد ماهواره‌ای را به طور موفقیت‌آمیز آزمایش کرد.

آغاز مأموریت «چاندرایان ۲» همزمان شده است با پنجاهمین سالگرد فرود انسان بر کره ماه در قالب مأموریت آپولو ۱۱. پنجاه سال پس از آن فرود تاریخی، اکنون آژانس‌های فضایی بزرگ جهان نگاه خود را باری دیگر به سوی ماه دوخته‌اند و قصد دارند با استقرار در خاک ماه و آزمودن انواع فناوری‌ها، در آینده از این کره به عنوان سکوی پرتابی برای کشف اعماق فضا استفاده کنند.

منابع: آسوشیتدپرس و رویترز / پ.پ
XS
SM
MD
LG