فضاپیمای اسرائیلی «برعشیت» پنجشنبه ۲۲ فروردین در مرحله نهایی و به دنبال مشکلات فنی نتوانست با موفقیت بر سطح کره ماه بنشیند.
به گزارش رویترز، دستگاههای مخابراتی و کنترل این فضاپیمای بدون سرنشین در مرحله پایانی برای فرود که در حدود ۲۱ دقیقه طول کشید، دچار اختلال شده بودند.
در صورت فرود موفق برعشیت، اسرائیل چهارمین کشوری می شد که توانسته است با موفقیت فضاپیما به ماه بفرست.
برعشیت که در صحیفههای پنجگانه تورات نام صحیفه پیدایش جهان است، قرار بود بهطور خودکار یک پرچم اسرائیل را نیز بر کره ماه به اهتزاز درآورد.
گزارش ها حاکی است که «برعشیت»توسط یک شرکت خصوصی به نام اسپیسآیال و با همکاری صنایع فضایی اسرائیل با هزینهای معادل ۱۰۰ میلیون دلارساخته شده بود.
گفته می شود هزینه این فضاپیما توسط بخش خصوصی تامین شده است.
موریس کاهن، یک میلیاردر یهودی اسرائیلیزاده آفریقای جنوبی بخش بزرگی از طرح کاوشگر برعشیت را که یکصد میلیون دلار بوده، تأمین کردهاست.
برعشیت دوم اسفند(۲۱ فوریه) با راکت فالکون۹ شرکت خصوصی «اسپیس اکس» از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد.
عیدو آنتبه، یکی از خلاقان شرکت «اسپیسآیاِل» سال گذشته گفته بود که کاوشگر ۵۸۵ کیلویی برعشیت کوچکترین در نوع خود است که بر کره ماه فرود میآید.
اعزام کاوشگر اسرائیلی به کره ماه در حالی است که در حدود نیم قرن اخیر، آمریکا و شوروی (یا روسیه) دیگر سفینهای به کره ماه نفرستادند؛ سازمان ناسا در آمریکا تحقیقات فضایی خود را در کرههای دیگر و مسافتهای بسیار دورتر متمرکز کردهاست.