لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۲

هند می‌گوید اسناد حمله به کشمیر پاکستان را به کسی نشان نمی‌دهد


مرزبانان هند در مرز پاکستان؛ تنش‌ها میان دو کشور در پی حمله شبه‌نظامیان در کشمیر هند و حمله هوایی هند به کشمیر پاکستان افزایش یافته‌است
مرزبانان هند در مرز پاکستان؛ تنش‌ها میان دو کشور در پی حمله شبه‌نظامیان در کشمیر هند و حمله هوایی هند به کشمیر پاکستان افزایش یافته‌است

یک مقام ارشد دولت هند می‌گوید نهادهای نظامی و اطلاعاتی آن کشور اسناد مربوط به «حمله‌ به اردوگاه جیش محمد» در کشمیر پاکستان را بر ملا نخواهند کرد. این اظهارات پس از آن است که اسلام‌آباد گفت حمله هوایی هند خسارت جانی و مادی برجای نگذاشته‌است.

تنش‌ها بین دو کشور، به‌ویژه پس از حمله گروه اسلام‌گرای «جیش محمد» در کشمیر هند که به کشته شدن ده‌ها تن از نیروهای امنیتی هند انجامید، و سپس حمله هوایی هند به منطقه‌ای در کشمیر پاکستان، رو به فزونی گذاشته‌است.

البته دو طرف در پی آزادی خلبان هندی که هواپیمایش در جریان حمله سقوط کرد و خودش به اسارت پاکستان در آمده بود، در تلاش برای کاهش تنش‌ها بودند.

گروه جیش محمد در پاکستان پایه‌گذاری شده و مسئولیت حمله در منطقه «پولواما» در منطقه جامو و کشمیر هند را برعهده گرفته‌است.

هند در واکنش دست به حمله هوایی به منطقه‌ای در کشمیر پاکستان زد.

دهلی‌نو می‌گوید این حمله به یک اردوگاه شبه‌نظامیان جیش‌ محمد انجام شده و «ده‌ها» یا «صدها» تن از اسلام‌گرایان در حمله کشته شده‌اند و خسارت‌های قابل توجهی به این گروه وارد شده‌است.

با این حال در روزهای اخیر گزارش‌های کاملا متناقضی از پاکستان منتشر شده‌است. اسلام‌آباد می‌گوید جنگنده‌های هندی منطقه‌ای جنگلی را بمباران کرده‌اند و این حملات نه جان کسی را گرفته و نه آسیبی به شبه‌نظامیان زده‌است.

مقام‌های پاکستانی و نیز شماری از چهره‌های احزاب مخالفت دولت هند از دهلی‌نو خواستند مدارک مربوط به حملات را برملا سازد.

در واکنش به این درخواست‌ها اما، آرون جیتلی، وزیر اقتصاد و از سیاستمداران نزدیک به نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، گفته این درخواست‌ها «عاری از هرگونه احساس مسئولیت» هستند.

آقای جیتلی که از اعضای ارشد حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا» (حزب مردم هند) است، می‌گوید «نیروهای مسلح و سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی ما، بی‌شک اختیارات کامل برای مقابله با چنین اوضاعی دارند و اگر کسی دنبال این است که جزئیات عملیات در دسترس همگان قرار گیرد… قطعا از عملکرد سیستم (در چنین شرایطی) بی‌اطلاع است».

ارتش هند گفته تصمیم‌گیری در مورد برملا کردن جزئیات حملات هوایی به کشمیر پاکستان، برعهده سیاست‌مداران است.

اظهارات ضد و نقیض دو کشور در مورد رخدادهای اخیر تنها مربوط به خسارت‌ها و یا قربانیان احتمالی حملات نمی‌شود. دو کشور حتی در مورد شمار جنگنده‌هایی که در جریان حمله سقوط کرده‌اند یا سرنگون شده‌اند نیز اظهارات متناقضی را بیان کرده‌اند.

اسلام‌آباد گفته نیروی هوایی آن کشور دو جت نیروی هوایی هند را سرنگون کرده‌است و خلبان یکی از آن‌ها را در کشمیر تحت کنترل پاکستان به اسارت گرفته‌است. هند اما تنها سقوط یک میگ-۲۱ را تائید کرده‌ و می‌گوید در واکنش به حمله هوایی پاکستان در کشمیر یک هواپیمای همسایه را هدف قرار داده و سرنگون کرده‌است. اسلام‌آباد این موضوع را تکذیب کرده‌است.

بین هند و پاکستان، از زمان استقلال در میانه سده بیستم، چندین تنش نظامی و یا جنگ رخ داده‌است که موضوع کشمیر دلیل اصلی بسیاری از آن‌ها بوده‌است. نخستین جنگ که به «جنگ نخست کشمیر» نیز موسوم است به سال ۱۹۴۷ باز می‌گردد و در جریان آن کنترل دو سوم منطقه، دره کشمیر، لداخ و جامو، به دست هند، و کنترل یک سوم منطقه، کشمیر آزاد و گلگت-بلتستان به دست پاکستان افتاد.

رویترز، اسوشیتدپرس|ت
XS
SM
MD
LG