آمارهای سازمان ملل که روز چهارشنبه ۳۰ فروردین منتشر شد نشان میدهد که جمعیت هند تا اواسط سال میلادی جاری حدود ۳ میلیون نفر بیشتر از چین خواهد شد و هند به زودی پرجمعیتترین کشور جهان می شود.
صندوق جمعیت سازمان ملل در گزارش سالانه خود از وضعیت جمعیت جهان گفت که جمعیت هند تا اواسط سال ۲۰۲۳ به یک میلیارد و ۴۲۸ میلیون نفر میرسد و حدود ۲.۹ میلیون نفر از جمعیت چین بیشتر خواهد شد.
ایالات متحده نیز با فاصله بسیارزیادی با حدود ۳۴۰ میلیون نفر سومین کشور پر جمعیت جهان اعلام شده است.
برآوردهای صندوق جمعیت سازمان ملل براساس تازهترین تحليلهای آماری ماه فوریه انجام شده است.
کارشناسان جمعیت با استفاده ازآمارهای سازمان ملل پیش بینی کرده بودند که جمعیت هند در ماه آوریل از جمعیت چین بیشتر خواهد شد، ولی صندوق جمعیت سازمان ملل در گزارش جدید خود تاریخ دقیقی برای آن اعلام نکردهاند.
کارشناسان سازمان ملل خاطر نشان کردند که به دلیل عدم دقت آمارهایی که از چین و هند دریافت می کنند تعیین تاریخ دقيق دشوار است.
تازهترین سرشماری جمعیت هند که قرار بود در سال ۲۰۲۱ انجام شود به دلیل همهگیری کووید ۱۹ به تعویق افتاد و آمار سرشماری قبلی مربوط به سال ۲۰۱۱ است.
جمعیت هند و چین روی هم رفته بیش از یک سوم جمعیت جهان است که در تازهترین برآورد حدود هشت میلیارد و ۴۵ میلیون تخمین زده می شود. کارشناسان سازمان ملل می گویند ضریب رشد جمعیت در هر دو کشور به خصوص در چین رو به کاهش است.
جمعیت چین در سال قبل برای اولین برای طی شش دهه گذشته کاهش یافت که یک تغییر تاریخی است و پیش بینی می شود که نقطه آغاز کاهش مستمر جمعیت در این کشور با پیامدهای مهم اقتصادی برای چین و جهان باشد.
سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت فواید جمعیت نه فقط به کمیت بلکه به کیفیت نیز بستگی دارد.
او افزود:«جمعیت مهم است ولی قابلیتها و استعدادها نیز به همان اندازه مهم هستند. چین برای انطباق با سالخوردگی جمعیت کشور اجرای اقدامات موثری را آغاز کرده است. فواید جمعیتی ما رو به کاهش نیست چون فواید استعدادها در کشور در حال شکوفایی است و در نتیجه عامل محرک رشد اقتصادی نیرومند است.»
دولت هند تاکنون به آمارهای جدید سازمان ملل واکنش نشان نداده و یکی از وزرای اين کشور گفت قرار نیست این موضوع در جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت بررسی شود.
آمارهای دولت هند نشان میدهد که ضریب رشد سالانه جمعیت در این کشور از سال ۲۰۱۱ تاکنون حدود ۱.۲ درصد ولی در دهه قبل از آن ۱.۷ درصد بوده است.
صندوق جمعیت سازمان ملل در گزارش سالانه خود افزود که نتایج نظرسنجیهای عمومی در کشورهای هند، برزیل، مصر و نیجریه نشان می دهند که اکثر مردم معتقدند که «جمعیت و نرخ باروری و ضریب افزایش جمیعت» در این کشورها بسیار بالا است.
آندرئا ووجنار، مسئول بخش هند در صندوق جمعیت سازمان ملل گفت:«نتایج نظرسنجی در هند نشان می دهد که بخش اعظم مردم از ضریب بالای رشد جمعیت نگران هستند. ولی تعداد جمعیت نباید به یک نگرانی و یا احساس خطر عمومی بدل شود. در صورت احترام به حقوق و حق انتخاب تک تک افراد رشد جمعیت می تواند نماد رشد و توسعه باشد.»
پونام موترجا، یکی ازمسئولان یک نهاد مدنی به نام «بنیاد جمعیت هند» نیزمعتقد است که این کشور برای مهار رشد جمعیت اقدامات فراوانی انجام داده است.
او افزود:«جلوگيری از ازدواج اجباری و در نتیجه بارداری زودرس دختران که مانع رشد استعدادها و تصمیم گیری مستقل زنان می شود، یک عامل مهمی است.»