لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۰۲

وزارت جهاد کشاورزی: نان سنتی گران نشده، در روزهای آینده به مردم یارانه می‌دهیم


صف نان در سنندج
صف نان در سنندج

در پی ابلاغ قیمت‌های جدید برای انواع نان و انتقاد از افزایش قیمت در ایران، وزارت جهاد کشاورزی تلاش می‌کند با تکذیب «شایعات» درباره افزایش قیمت نان سنتی و همین طور وعده یارانه جدید به این انتقادها پاسخ دهد.

جام جم آنلاین روز چهارشنبه، ۱۴ اردیبهشت، به نقل از مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی نوشت: «شایعاتی که در فضای مجازی مبنی بر افزایش قیمت نان سنتی اعم از نان بربری، سنگک، لواش و خراسانی وجود دارد، تکذیب می‌شود.»

گره کور گندم و آرد؛ سفره‌هایی که خالی‌تر می‌شوند
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:27 0:00
لینک مستقیم

اظهار نظر این مقام وزارتخانه یک روز پس از آن منتشر می‌شود که فهرستی از نرخ جدید انواع نان‌های پرمصرف رسانه‌ای شد که نشان می‌دهد برای مثال قیمت نان باگت معمولی از سه هزار به ده هزار تومان افزایش یافته است.

هفته گذشته رئیس انجمن آردسازان خبر داده بود که ده روز پیشتر به کارخانجات ابلاغ شده که قیمت آرد برای تولیدکنندگان ماکارونی، کیک، کلوچه، نشاسته و رشته‌پزی، پنج برابر شده، و به همین دلیل قیمت این محصولات هم در ایران به صورت قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

تکذیبیه وزارت جهاد کشاورزی درباره قیمت نان سنتی در حالی منتشر شده است که با افزایش قیمت آرد، قیمت نان نیز طبیعتا افزایش خواهد یافت.

تجارت‌نیوز روز سه‌شنبه به نقل از حسین یزدجردی، رئیس کانون صنایع آرد و نان ایران، نوشت: «وقتی گندم ۲۷۰۰ تومان به صنف و صنعت می‌دادیم و امسال گندم را برای آنها ۱۲ هزار تومان تعیین کردیم، طبیعی است که قیمت محصولات این صنف هم به‌تبع آن افزایش یابد.»

به نظر می‌رسد در واکنش به انتقاد از این افزایش قیمت‌ها باشد که وزیر جهاد کشاورزی سه‌شنبه شب وعده داد که یارانه جدید به مردم بابت افزایش قیمت آرد پرداخت شود، یارانه‌ای که به گفته او «بیشتر از مقدار افزایش هزینه‌ها خواهد بود».

جواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، در گفت‌وگو با خبر شبکه یک صداوسیما، گفت: «نان صنف و صنعت آزاد شده است و برای جبران آن طی روزهای آینده دولت با واریز مبلغی در قالب یارانه این افزایش قیمت را هم جبران خواهد کرد که بیشتر از هزینه ناشی از این گرانی‌ خواهد بود.»

آقای ساداتی‌نژاد در عین حال تلاش کرده است این افزایش قیمت‌ها در کشور را معلول افزایش قیمت غلات در سطح جهانی در پی تهاجم روسیه به اوکراین جلوه دهد.

او گفت: «شرایط جدیدی برای امنیت غذایی جهان ایجاد شده و دولت ایران هم برای حفظ پایداری امنیت غذایی کشورمان به علت قاچاق گسترده محصولات تولیدی با آرد، تصمیم به آزادسازی آرد برای مصارف صنعتی گرفته است.»

اما این امر تنها تا اندازه‌ای درست است، و افزایش قیمت‌ها در ایران در دو ماهی که از جنگ در اوکراین می‌گذرد آغاز نشده است. ابراهیم رئیسی، رئیس‌ جمهور، از ابتدای آمدن روی کار وعده کاهش نرخ تورم و تثبیت وضعیت بازار را داد، ولی آمارهای رسمی و گزارش‌های میدانی ماه‌هاست که خلاف این وعده‌ها را نشان داده و حاکی از افزایش گرانی‌، بیکاری و افزایش نقدینگی در کشور است.

علاوه بر این، رئیس بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول هفته گذشته گفته بود که جنگ اوکراین تأثیری بر تأمین مواد غذایی کشورهایی مانند ایران و عراق نداشته، و «عراق و ایران با افزایش قیمت نفت، می‌توانند هرگونه نیازی برای گندم و دیگر اقلام غذایی را برطرف کنند».

منابع: خبرگزاری ایرنا، تجارت‌نیوز، رادیوفردا/ ف. دو.
XS
SM
MD
LG