لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۴۰

شناسایی ۱۰ مورد ابتلا به تب کنگو در ایران در سال ۹۷


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از شناسایی ۱۰ مورد ابتلا به بیماری تب کنگو در ایران از ابتدای سال جاری خورشیدی و مرگ یک نفر بر اثر این بیماری خبر داد.

محمدمهدی گویا این موضوع را در تشریح آخرین وضعیت شیوع بیماری تب کریمه کنگو در ایران بیان کرده‌است.

به گفته آقای گویا، سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ مورد از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در ایران شناسایی می‌شود و این بیماری معمولاً از فصل بهار آغاز می‌شود.

وی دربارهٔ شمار مبتلایان به این بیماری در سال جاری نیز گفته که «امسال تا کنون ۱۰ مورد ابتلا شناسایی کرده‌ایم که یک مورد هم منجر به فوت فرد شده‌است.»

به گفته این مقام مسئول، با آنکه تب کریمه کنگو درمان دارویی دارد، اما اثرگذاری آن در گرو «مرحله تشخیص بیماری» است، ضمن اینکه درمان دارویی هم «قطعی و ۱۰۰ درصد نیست.»

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شیوع این بیماری، با آغاز زمان «زایمان دام‌ها» شدت پیدا می‌کند، از افرادی که با دام سر و کار دارند، خواسته مراقبت‌های ویژه‌ای در این زمینه انجام دهند.

به گفته وی، در صورتی که کنه موجود روی بدن دام، روی بدن انسان قرار گیرد و انسان را بگزد، فرد را به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا می‌کند و این نوع ابتلا معمولاً در کسانی دیده می‌شود که به‌طور مستقیم با دام‌ها سروکار دارند.

گویا، شکل دوم انتقال این بیماری را نیز از طریق ترشحات آلوده دام عنوان کرده و بیشترین موارد ابتلا به این مورد را در میان افرادی دانسته که دام را ذبح می‌کنند.

آن‌طور که وی گفته، انتقال بیماری تب کریمه کنگو در بیمارستان هم می‌تواند رخ دهد و به همین دلیل، فرد مبتلا «باید در شرایط بسیار ایزوله نگهداری شود.»

در سال‌های گذشته نیز تعدادی از شهروندان ایرانی به دلیل ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو فوت شدند. این در حالی است که حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران پیشتر اعلام کرده بود که تب کریمه کنگو در ایران کاملاً مهار شده‌است.

به گفته مقام‌های وزارت بهداشت ایران، از سال ۷۹ تاکنون یعنی طی ۱۸ سال گذشته، بیش از هزار مورد ابتلای انسانی به بیماری تب کریمه کنگو در ایران وجود داشته که بیش از ۱۵۰ نفر از آنها فوت کرده‌اند.

تب کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه از دام آلوده به انسان یا به صورت مستقیم از انسان به انسان منتقل می‌شود.

تب، سرگیجه، سفتی گردن، درد پشت، سردرد و نورهراسی، تهوع، استفراغ و گلودرد همراه با اسهال و درد عمومی شکم از علائم این بیماری است.

با استفاده از گزارش‌های ایسنا و رادیو فردا

XS
SM
MD
LG