در حالی که آمار رسمی روز سهشنبهٔ تعداد مبتلایان به کرونا در ایران ۳۵ هزار نفر اعلام شده بود، آمار روز چهارشنبه، ۱۳ بهمن، میگوید که ۳۸۱۶۰ نفر از شهروندان ایران طی شبانهروز گذشته به این ویروس مبتلا شدهاند.
شمار رسمی جانباختگان کرونایی چهارشنبه نیز ۵۹ نفر اعلام شده که نسبت به ۵۰ نفر روز گذشته روند افزایشی را نشان میدهد.
آمار رسمی کرونا در حالی به صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام میشود که مسئولان سازمان نظام پزشکی پیشتر آمار واقعی را چندین برابر این آمار اعلام کردهاند.
ابراهیم قادری، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در وزارت بهداشت ایران، روز سهشنبه، ۱۲ بهمن، گفت در حال حاضر تعداد بیمارانی که به کرونا مبتلا میشوند ولی «گزارش نمیشود بیش از پنج برابر تعدادی است که در حال حاضر تشخیص داده میشود».
با توجه به گفتههای این مقام وزارت بهداشت، آمار واقعی مبتلایان به کرونا در شبانهروز چهارشنبه را باید دستکم ۱۹۰ هزار نفر برآورد کرد.
در همین حال، تقی ریاحی، رئیس بیمارستان رسول اکرم تهران، با اشاره به این که تعداد افراد بستری کرونایی افزایش یافته گفت اوایل دیماه امسال «بعد از دو سال بخشهای آیسییو برای بیماران کرونایی بسته شد»، ولی با توجه به افزایش تعداد بیماران بدحال، دوباره این بخشها بازگشایی شدهاند.
خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه نوشت که با این حال علیرغم هشدارهای داده شده هنوز محدودیت خاصی به ویژه برای حضور کارکنان جهت کنترل وضعیت موجود اعمال نشده است.
این گزارش ادامه میدهد: «این در حالی است که پرسوجو از برخی سازمانها نشان میدهد که در مدت اخیر با توجه به شیوع سریع امیکرون، ابتلای کارکنان کم نبوده است، ولی هنوز سازمانها دست به دورکاری نزده و حضور کامل، الزامی است. دلیل عدم ورود دستگاهها به دورکاری نیز نبودِ ابلاغ رسمی از سوی دولت یا دستگاههای ذیربط است.»
گزارشهای دیگری نیز میگویند که مدارس در ایران سرانجام غیرحضوری شده است، «اما نصفه و نیمه.»
ایسنا مینویسد که استاندار تهران از غیرحضوری شدن دستکم یکهفتهای مدارس ابتدایی و تعطیلی مهدهای کودک در این استان برای یک هفته خبر داد، اما مقاطع اول و دوم متوسطه همچنان به صورت حضوری فعال هستند.
در حال حاضر در ایران ۴۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۴۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۳۰ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار گرفتهاند و مسئولان از «ادامه روند صعودی ابتلا به کرونا در پیک ششم» و قرار داشتن ایران «در مرحله همهگیری تصاعدی» سخن میگویند.
در سند خیلی محرمانهای که ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ بهطور اختصاصی توسط رادیو فردا منتشر شد، یکی از مسئولان به نام «محمدی» از معاونت اجتماعی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در یکی از نشستهای اخیر به مسئله تزریق واکسن کرونا در کشور اشاره کرده و گفته است: «حدود هفت هزار ایستگاه تزریق کرونا راهاندازی شد که افراد شبکه بهداشت به صورت اضافهکار اجباری اقدام به تزریق نمودند که اضافه کار این افراد پرداخت نشده است که میتواند تزریق دوز سوم را با نافرمانی مدنی مواجه سازد».