فرزاد رحمانی، رئيس اورژانس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، به خبرگزاری ایسنا گفته است که شمار مصدومان در شهرستانهای سراب و میانه به ۷۲۰ نفر رسیده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی تعداد کشتههای این زمینلرزه را هفت نفر اعلام کرده است.
مرکز لرزهنگاری دانشگاه تهران هم گزارش داده است که در طول یک روز گذشته در برخی مناطق زلزلهزده ۱۷۸ پسلرزه گزارش شده است.
وقوع این زلزله در مجموع ۹ شهر و حدود ۱۵۰ روستا را تحت تاثیر قرار داد و خسارات زیادی به مردم وارد کرد.
هنوز گزارشی از برآورد خسارتهای زلزله اعلام نشده، ولی تلف شدن ۱۱۵۰ راس دام، خسارت دیدن بیش از ۲۷۰ جایگاه دام و آسیب دیدن بیش از ۱۵۰۰ واحد مسکونی از جمله مواردی بوده که توسط مقامهای محلی اطلاعرسانی شده است.
مرتضی سلیمی، رئيس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به خبرگزاری مهر گفته است که تاکنون ۳۱۰۰ نفر از زلزلهزدگان با نصب ۷۷۶ چادر، اسکان اضطراری داده شدند.
موضوع دیگر اما نزدیک شدن به فصل سرما و مشکلات مضاعف زلزلهزدگان است.
در حالی که مسئولان ارشد جمهوری اسلامی پیامهایی برای حمایت فوری از افراد آسیبدیده صادر کردهاند، تجربه کمکرسانی به زلزلهزدگان سرپل ذهاب در استان کرمانشاه میتواند نگرانکننده باشد.
هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه روز اول آبان امسال گفت که از مجموع ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده به مناطق زلزلهزده سال گذشته در این استان تاکنون ۱۲۵ میلیارد تومان پرداخت شده است.
عدم پرداخت نیمی از اعتبار مصوب برای کمک به زلزلهزدگان، کند بودن روند بازسازی مناطق زلزلهزده بهویژه در شهرستان سرپل ذهاب و ادامه زندگی برخی زلزلهزدگان در کانکسهای موقت، از جمله مواردی بود که در روزهای اخیر در رسانهها و شبکههای اجتماعی بازتاب داشت.
یک مشکل دیگر در مناطق زلزلهزده سال گذشته وفور کانکسهای خالی است.
علی فولادی، رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق زلزلهزده کرمانشاه در همین زمینه به خبرگزاری ایلنا گفته است که در شهر سرپل ذهاب ۹ هزار کانکس وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد آنها استفاده نمیشوند.