لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۲۹

آقاسی: اتهام «افساد فی‌الارض» از پرونده چهار فعال محیط زیست حذف شده است


پرونده هشت فعال محیط‌ زیست یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های دو سال اخیر دستگاه قضایی ایران بوده است.
پرونده هشت فعال محیط‌ زیست یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های دو سال اخیر دستگاه قضایی ایران بوده است.

محمدحسین آقاسی،‌ وکیل دادگستری، خبر داده که «اتهام افساد فی‌الارض» دیگر متوجه چهار فعال محیط‌ زیست بازداشت‌شده نیست.

مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و هومن جوکار، چهار فعال محیط زیست هستند که حدود بیست‌ویک ماه پیش بازداشت و به «افساد فی‌الارض» متهم شدند.

مجازات این اتهام طبق قوانین قضایی جمهوری اسلامی‌، می‌تواند حکم اعدام باشد.

اتهام این افراد در ابتدا «جاسوسی» اعلام شده بود ولی مهرماه پارسال، دادستان تهران با استناد به نامه‌ای از ارتش، عنوان اتهامی این افراد را به «افساد فی‌الارض» تغییر داد.

حذف «اتهام افساد فی‌الارض» از پرونده چهار فعال محیط‌ زیست در گفت‌وگو با آقاسی
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00
لینک مستقیم

مشخص نیست عنوان اتهامی جدید این افراد چیست ولی مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی در ابتدا این افراد را به «جاسوسی» و «ارائه اطلاعات طبقه‌بندی‌شده از مراکز حساس به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه» متهم کرده بودند.

اتهام «جاسوسی» به آنها در حالی مطرح شده که وزارت اطلاعات ایران به عنوان مرجع تشخیص این موضوع، بارها این اتهام را رد کرده و آن را وارد ندانسته است.

به گفته این وکیل دادگستری، دادگاه مراد طاهباز روز شنبه ۲۰ مهر برگزار شد و «در روزهای آینده دادگاه دیگر متهمان برگزار خواهد شد».

خانواده این متهمان در نامه‌های جداگانه به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و ابراهیم رئيسی، رئیس قوه قضاییه ایران، به مواردی چون «محروم بودن متهمان از وکیل»، «انتقال تمامی بازداشت شدگان به مکان‌های نامعلوم» و «تهدید و ارعاب» آنها اشاره کرده و خواستار پایان اقدامات غیرقانونی شده‌اند ولی تلاش‌هایشان نتیجه‌بخش نبوده است.

علاوه بر این چهار نفر، سام رجبی،‌ سپیده کاشانی، امیرحسین خالقی و عبدالرضا کوهپایه نیز از بهمن ۱۳۹۶ در بازداشت به سر می‌برند.

کاووس سیدامامی نیز از متهمان این پرونده بود که چند روز پس از بازداشت در زندان جان سپرد و مقام‌های قوه قضائیه علت مرگ وی را «خودکشی» اعلام کردند.

مقام‌های امنیتی ایران پس از مرگ کاووس سید‌امامی فیلمی به نام «منطقه ممنوعه» تهیه و از صداوسیما پخش کردند و این فعال محیط زیست را به ارسال «اطلاعات سری» برای بیگانگان متهم کردند.

خانواده سید‌امامی پس از پخش این فیلم از صداوسیما شکایت کردند ولی پیام درفشان، وکیل خانواده سیدامامی، روز یک‌شنبه ۲۱ مهر خبر داد که شعبه نهم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه برای پرونده شکایت این خانواده از صداوسیما قرار منع تعقیب صادر کرده است.

منبع: ایرنا، گزارش‌های رادیو فردا / ر.ح / ک.ر
XS
SM
MD
LG