در حالیکه مقامهای جمهوری اسلامی تاکید دارند خسارتهای مادی سیلزدگان در مناطق مختلف ایران جبران خواهد شد، رسانههای دولتی ایران گزارشها در مورد اعتراضات علیه برخی مقامهای سپاه، مجلس و دولت را تائید کردهاند.
طی چند روز اخیر فیلمها، تصاویر و گزارشهایی از اعتراضات به مقامهای مختلف سیاسی و سپاهی در نقاطی از ایران منتشر شده بود؛ از جمله در جریان انفجار سیلبندها و یا روند کمکرسانیها به شهروندان سیل زده.
شب چهارشنبه احمد خادم سیدالشهدا، فرمانده یکی از قرارگاههای سپاه در جنوب ایران، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت «امروز برای بررسی وضعیت سیلاب در منطقه نیزارهای نیشکر امیرکبیر رفته بودیم که کشاورزان سیلابزده منطقه اعتراضاتی داشتند».
آقای خادم سیدالشهدا میگوید برخی از جوانان منطقه «مقداری عصبی و احساساتی» شده و اعتراضاتی کردهاند؛ اما «ما بدون توجه به عصبانیت آنها به ماموریت خود که همانا نجات جان مردم است ادامه خواهیم داد».
او افزوده است «مجبوریم در جاهایی سیل بندها را بشکنیم تا آب از شهرها و روستاها دور شود که به ناچار این عمل باعث ضرر و آسیب به برخی کشاورزان هم خواهد شد».
اشاره این مقام ارشد سپاه به شکستن سیلبندها در برخی مناطق است که گفته میشود با اعتراض مردمی روبهرو شده که نمیخواهند مزارع و زمینهای کشاورزیشان را از دست بدهد.
البته در مورد فعالیتهای دولت و اقدامات سپاه پاسداران، بین مقامهای این نهاد و دولت نیز تنشهای لفظی شکل گرفتهاست.
پیشتر رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران، گفته بود «برخورد یگانهای سپاه با مردم و فشار بر آنها برای تخلیه منازل مسکونی در مناطق سیلزده» شایعه و «فضاسازی» است.
یکی دیگر از اعتراضات که در رسانهها و خبرگزاریهای داخل ایران بازتاب پیدا کرده، به حضور نماینده پلدختر و استاندار لرستان باز میگردد.
روز گذشته فیلمهایی از حضور برخی مقامهای ایران، از جمله محسن رضایی، در پلدختر و اعتراضات و شعارها علیه آنها منتشر شده بود.
خبرگزاری ایلنا اکنون به نقل از «یک منبع آگاه» میگوید «مردم خشمگین و ناراضی شهرستان پلدختر به دلیل شرایط بحرانی ناشی از سیل و عدم رسیدگی به مشکلاتشان و همچنین ضعف مسئولان در امدادرسانی، واکنش تندی در مواجهه با این دو مسئول (نماینده مجلس و استاندار) داشتند و بهشدت از وضعیت موجود و بیتوجهیها گلایه کردند».
همزمان مقامهای جمهوری اسلامی تاکید کردهاند که خسارت مناطق سیلزده «کاملا جبران خواهد شد». از جمله علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، که شب گذشته گفت «سیلزدگان نگران جبران خسارات نباشند». رهبر جمهوری اسلامی نیز گفته «این ویرانیها و تخریب خانهها و مزارع باید جبران شود و خواهد شد».
با این حال برخی از ناظران، و نیز کاربران شبکههای اجتماعی، با اشاره به روند بازسازی برخی مناطق بحرانزده در ایران در سالهای گذشته، از جمله بازسازیها و جبران خسارتها در برخی مناطق پس از زمینلرزه، تردیدهایی را مطرح میکنند.
برای نمونه میتوان به زمینلرزه بم اشاره کرد، که سالها پس از ویرانی شهر، همچنان با روندی کند و همراه با اعتراضات مردم و کارشناسان همراه بود. ماهها پس از زمینلرزه کرمانشاه مردم با کمبود سرویس بهداشتی مواجه بودند، و یک سال بعد همچنان هزران نفر در چادر و کانکس زندگی میکردند.
مديريت بحران در جریان زلزله اهر و ورزقان در آذربايجان شرقی با انتقاد شدید مقامها و نمایندگان مجلس روبهرو شد. اعتراضات به عملکرد رادیو تلویزیون دولتی ایران در جریان بحرانها و فجایع طبیعی نیز موضوعی دیگریست که تا کنون چند بار مطرح شدهاست.