بر اساس ویدئوهای منتشره در شبکههای اجتماعی، روز شنبه یک تن از معترضان به افزایش قیمت بنزین در گلشهر کرج کشته شده است. تصاویر یک ویدئوی دیگر نشان میدهد که یکی از معترضان در محله معالیآباد شیراز هدف گلوله قرار گرفته است. شاهدان عینی میگویند این تیراندازی از کلانتری گلدشت شیراز صورت گرفته است.
گزارشهایی درباره کشته شدن یک نفر از معترضان در شهر بهبهان خوزستان هم منتشر شده است.
همچنین فیلمی از کشته شدن یک نفر در زینبیه اصفهان منتشر شده است. رادیو فردا قادر به تایید یا تکذیب این گزارشها نیست. پیشتر خبر مرگ یک نفر در سیرجان منتشر شده بود که مقامهای محلی به طور رسمی آن را تایید کردند.
فیلمهایی از برخورد ماموران امنیتی با مردم اهواز در شبکههای اجتماعی منتشر شده است و صدای شلیک شنیده میشود اما مشخص نیست که این صداهای شلیک مربوط به گلوله و یا گاز اشکآور است.
با این حال فرمانده نیروی انتظامی اهواز اعلام کرد که اعتراضها در این شهر «تلفات جانی» نداشته است.
محسن دالوند تهدید کرد با شهروندانی که خودروهای خود را خاموش کنند، برخورد خواهد شد.
تحلیل مهدی مهدویآزاد، تحلیلگر سیاسی در آلمان، و احمد علوی، اقتصاددان مقیم سوئد، را درباره اعتراضهای گسترده به افزایش قیمت بنزین در ایران بشنوید:
محمدجعفر منتظری، دادستان کل جمهوری اسلامی، روز شنبه معترضان به افزایش قیمت بنزین را «اخلالگر» خوانده و تهدید کرد که با آنها «برخورد جدی» خواهد شد.
دادستان کل در ادامه ریشه این «اخلالگران» را «در خارج از کشور» دانست و آنها را متهم کرد که «با استفاده از فضای مجازی قصد تحریک مردم را دارند».
خبرگزاری صداوسیما به نقل از آقای منتظری نوشت: «به موجب قانون، انجام این فعالیتها جرم تلقی میشود و نیروهای قضایی و انتظامی طبق قانون با خاطیان به طور جدی برخورد میکنند.»
در دومین روز از اعتراضها در ایران به افزایش قیمت بنزین، شورای عالی هماهنگی اقتصادی روز شنبه تشکیل جلسه داد و بر «اجرای مصوبه» بالا بردن قیمت این فرآورده نفتی تاکید شد.
بر اساس گزارش سایت ریاستجمهوری ایران، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در این نشست گفته که «همه قوا در دولت در اجرای این مصوبه، همکاری کامل خواهند کرد».
وی اهداف افزایش قیمت بنزین را «ایجاد عدالت اجتماعی، برخوردار شدن ۶۰ میلیون ایرانی با تأکید بر خانوارهای کمدرآمد، مبارزه با قاچاق سوخت، کاهش رانت، مدیریت مصرف و مقاومسازی اقتصاد» اعلام کرده است.
معاون قضائیه و دادستان کل کشور نیز در این جلسه تأکید کردهاند که قوه قضائیه برای اجرای این طرح به طور کامل همکاری خواهد کرد.
در گزارش سایت ریاستجمهوری ایران هیچ اشارهای به اعتراضهای دو روز اخیر به افزایش قیمت بنزین نشده است.
عراق روز شنبه، ۲۵ آبان، مرز شلمچه را که زائران و مسافران دو کشور از آن تردد میکنند به درخواست مقامهای جمهوری اسلامی بست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام عراقی و یک دیپلمات ایرانی این خبر را اعلام کردهاند.
حسین میرزایی، سخنگوی ستاد اجرایی تبصره قانون ۱۴ بودجه، به خبرگزاری مهر گفت که «کمک معیشتی» دولت به ۱۸ میلیون خانوار به صورت «نقدی قابل برداشت نخواهد بود».
دولت ایران در طرحی که «حمایت معیشتی» نام گرفته، قرار است از محل درآمد افزایش قیمت بنزین به ۶۰ میلیون نفر از ایرانیها، به طور میانگین ماهانه ۴۵ هزار تومان پرداخت کند.
با این حال آقای میرزایی گفته است که این کمک «غیرنقدی» است و در این طرح «کارت سرپرستان خانوار به صورت نقدی شارژ میشود»، ولی افراد «صرفا میتوانند در فروشگاههای بزرگ برای خرید» از این کارت استفاده کنند.
وی پیشبینی کرده که اجرای این طرح تورم چهار درصدی به دنبال داشته باشد.
در ادامه اعتراضها به افزایش بهای بنزین، آیتالله علوی گرگانی، مرجع تقلید شیعه، نیز روز شنبه در پیامی از دولت خواست «تا دیر نشده، در تصمیم خود تجدیدنظر کند».
این مرجع تقلید افزایش قیمت بنزین را را خبری «ناراحتکننده» توصیف کرد و افزود در شرایط فعلی «اثر تحریمها و افزایش غیرمتعارف ارز بر زندگی مردم فشار زیادی وارد کرده است».
گزارشها در شبکههای اجتماعی نشان میدهد در روزهای جمعه و شنبه، ۲۴ و ۲۵ آبان، حداقل در ۳۷ شهر ایران اعتراضهایی به طرح افزایش قیمت بنزین صورت گرفته است.
بر اساس این گزارشها تا ظهر روز شنبه ۲۵ آبان در شهرهای مشهد، سیرجان، پلدختر، اهواز، آبادان، خرمشهر، بهبهان، ماهشهر، تبریز، شیراز، اصفهان، بیرجند، بندرعباس، بوشهر، شهر قدس، دماوند، سنندج، بندر ریگ، یزد، بابل، رشت، ارومیه، گرمسار، نیشابور، سقز، چابهار، اهر، رودهن، اسلامشهر، تهران، گچساران، زاهدان، فردیس کرج، قزوین، همدان، خرمآباد و کرمانشاه تجمع برگزار شده است.
گستردهترین اعتراضات در شهر سیرجان بود که مرگ یک نفر در آن نیز رسما تایید شده است.
خبرگزاری ایرنا گزارش داد که اینترنت گوشیهای همراه در مناطق مختلف خراسان رضوی از شب گذشته تاکنون دچار اختلال شده است.
مشهد یکی از اولین شهرهایی بود که مردم به افزایش قیمت بنزین اعتراض کردهاند.
بر اساس این گزارش، اینترنت «در برخی از دستگاههای مشهد نیز قطع است، به طوری که مسئولان قطار شهری مشهد از قطع منکارتها در ایستگاههای قطار شهری این شهر خبر دادهاند».
برخی کاربران در توییتر هم خبر از «سقوط ناگهانی ترافیک اینترنت ایران» دادهاند. بر اساس این گزارشها، «محدودیت اینترنت» به دلیل اعتراضات در شهرها بوده و «قطع اینترنت موبایل و کاهش محسوس سرعت» هم در برخی نقاط دیگر گزارش شده است.