تعطیلی مدارس در روز یکشنبه در شماری از استانهای کشور
به دنبال اعتراضات در دهها شهر ایران، مدارس در شماری از شهرها و استانهای کشور روز یکشنبه ۲۶ آبان تعطیل اعلام شدند.
مسعود ثقفی سخنگوی آموزش و پرورش تهران گفته است، تمام مدارس استان تهران در تمام مقاطع یکشنبه تعطیل است.
شورای تامین شهر اصفهان هم تمامی مقاطع تحصیلی را در این شهر تعطیل اعلام کرد. محمد اعتدادی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفته است، یکشنبه تمام مقاطع تحصیلی شامل پیش دبستانی، دبستان و متوسطه اول و دوم نواحی شش گانه شهر اصفهان تعطیل است.
مدارس بهبهان هم تعطیل اعلام شده است. گزارش ها در شبکه اجتماعی حاکی است که در جریان اعتراضات روز شنبه در بهبهان چهار نفر کشته شدند.
مدارس استان چهار محال بختیاری هم روز یکشنبه تعطیل اعلام شده است. قائد امینی، مدیرکل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری، گفته است، مدارس شهرستانهای شهرکرد، فارسان و کوهرنگ فردا به «علت برودت هوا» تعطیل هستند.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۲۵ آبان ضمن بازنشر یک توئیت سابق خود خطاب به مردم ایران اعلام کرد که ایالات متحده «با شماست».
آقای پومپئو سال پیش در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «پس از چهل سال بیداد، مردم پر افتخار ایران در مورد سوء استفادههای حکومتشان ساکت نمینشینند. ما هم ساکت نخواهیم ماند. من پیامی برای مردم ایران دارم: ایالات متحده صدای شما را میشنود. ایالات متحده از شما حمایت میکند. ایالات متحده با شماست».
شبکه حقوق بشر کردستان خبر داد که در اعترضات به افزایش قیمت بنزین در مریوان یک شهروند به نام «عثمان نادری» کشته و پنج تن دیگر از معترضین زخمی شدهاند.
بر اساس این گزارش نیروهای یگان ویژه در یکی از خیابانهای منتهی به میدان آزادی سنندج نیز معترضین را به گلوله بستهاند و دستکم یک زن جوان زخمی شده است.
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، اعلام کرد که افزایش قیمت بنزین به تائید رهبر جمهوری اسلامی رسیده است.
وی در توئیتر خود نوشت که نمایندگان مجلس با «سناریوهای مختلف اصلاح قیمتها» مخالفت کرده بودند اما این موضوع در نهایت به تصویب نشست سران قوا و تائید رهبر جمهوری اسلامی رسیده است.
شورای عالی هماهنگی اقتصادی که تصمیم به افزایش قیمت بنزین گرفته با دستور رهبر جمهوری اسلامی برای مقابله با تحریمهای آمریکا تشکیل شده است.
برخی از مصوبات این شورا عملا شکل قانونگذاری پیدا کرده و این موضوع اعتراض برخی از نمایندگان مجلس را به دنبال داشته است.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، تهدید کرد که با ادامه اعتراضها به افزایش قیمت بنزین برخورد خواهد شد.
آقای رحمانی فضلی مدعی شد که تاکنون با معترضان «مدارا» شده است.
وی گفت: «تذکرات لازم داده شد و انتظار ما این بود که این موضوع با اعلام نظر، به عنوان اعتراض پایان پذیرد، اما عده اندکی از این فضای عمومی سوء استفاده کردند و موجب ارعاب، وحشت، ناراحتی و رنجش مردم شدند».
ادعای وزیر کشور ایران درباره «مدارا» با معترضان در حالی بیان شده است که بر اساس گزارشهای غیر رسمی حداقل ۱۰ نفر از معترضان کشته شدهاند.
بر اساس گزارشهای منتشره، اعتراض ها در شامگاه شنبه ۲۵ آبان در تعدادی از شهرهای ایران از جمله اصفهان، سنندج و شیراز ادامه یافت.
در اعتراضات روز شنبه گروهی از معترضان به مراکز دولتی حمله کردند. بر اساس فیلمهای منتشر شده دستکم ۱۰ نفر از معترضان در شهرهای مختلف کشته شدهاند.
تا شامگاه روز شنبه، حداقل در ۵۰ شهر ایران اعتراضاتی رخ داد.
شبکه ناظران اینترنت موسوم به «نتبلاکز» که اختلال و قطع اینترنت را در نقاط مختلف جهان رصد میکند، گزارش داده که شبکههای تلفن «همراه اول»، «رایتل» و «ایرانسل» در ایران از ساعت شش عصر به وقت محلی خاموش شدهاند.
بدنبال بروز این وضعیت، دسترسی کاربران به اینترنت که از سوی شبکههای یاد شده ارائه میشد قطع شده است.
این شبکه دلیل قطعی گستره اینترنت در ایران را ناشی از تشدید اعتراضها در کشور دانسته است.
۷۷ فعال سیاسی اعمال خشونت علیه معترضان به افزایش قیمت بنزین را محکوم و «شلیک بیمحابا» به معترضان را «غیرقابل توجیه و جنایت» خواندند.
در این بیانیه تاکید شده است: «شلیک بیمحابای تفنگی که از محل بیتالمال برای دفاع از مردم فراهم شده بهسوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض و یا خشم خود به خیابان آمدهاند، مطلقا و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایتی است که قانون و دستگاه قضاء نباید حتی لحظهای در تعقیب بانیان، آمران و عاملان آن تعلل کند».
نویسندگان این بیانیه از مقامات جمهوری اسلامی خواستهاند «تا در همه امور مملکت و خصوصاً بسته اقتصادی اخیر به قانون بازگردند و با اعاده حیثیت از قانون اساسی، تصمیمهای حکومتی را از طریق مجاری قانونی رسمی اتخاذ کنند».
احمد منتظری، ابوالفضل قدیانی، صدیقه وسمقی، محسن آرمین، حسن اسدی زیدآبادی، علی مزروعی، ابراهیم اصغرزاده، محسن امینزاده، مصطفی تاجزاده، عبدالله مومنی، مهدی تحققی، زهرا توحیدی، جلال جلالی زاده، محمدرضا جلاییپور، زهرا ربانی املشی، علیرضا رجایی، حسین کروبی، فاطمه کولایی ، کتایون گلرخ و رضا یوسفیان از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
بر اساس گزارشهای رسیده، بیش از ۵۰ شهر ایران در روزهای ۲۴ و ۲۵ آبان شاهد تجمعاتی در اعتراض به افزایش قیمت بنزین بود.
بر اساس این گزارشها، شهرهای اسلامشهر، ساری، گرگان، یاسوج، دهدشت، کرمان، جیرفت، نجفآباد، شاهینشهر، رامهرمز، مریوان، جوانرود، پاسارگاد شاهد تجمعهای اعتراضی بوده است.
مشهد، سیرجان، پلدختر، اهواز، آبادان، خرمشهر، بهبهان، ماهشهر، تبریز، شیراز، اصفهان، بیرجند، بندرعباس، بوشهر، شهر قدس، دماوند، سنندج، بندر ریگ، یزد، بابل، رشت، ارومیه، گرمسار، نیشابور، سقز، چابهار، اهر، رودهن، تهران، گچساران، زاهدان، فردیس کرج، قزوین، همدان، خرمآباد و کرمانشاه از دیگر شهرهایی هستند که معترضان به افزایش قیمت بنزین در آنها دست به اعتراض زدهاند.
گزارشهای رسیده به رادیو فردا حاکی است که اینترنت در ایران در سطح وسیعی قطع شده است.
بر اساس این گزارشها، اینترنت در اصفهان و نجفآباد قطع شده است. گزارش مشابهی در مورد سیرجان منتشر شده و اینترنت تلفنهای هوشمند نیز دچار اختلال شده است.
این اختلال بویژه از ساعت هشت شب به وقت ایران تشدید شده است. در حال حاضر دسترسی به بسیاری از سایتهای فارسی زبان در ایران نیز غیرممکن است.
اختلال یاد شده پس از آن صورت گرفت که حجم وسیعی ویدئو و عکس از اعتراضهای دو روز اخیر به افزایش قیمت بنزین در شبکههای اجتماعی بارگذاری شد.
این اعتراضها به بیش از ۵۰ شهر ایران کشیده شده و تاکنون چندین کشته برجای گذاشته است.