لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۷

معاون پلیس هرمزگان «ناآرامی» در بندرعباس را تکذیب کرد

سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد بر اساس تصمیم شورای عالی اقتصادی سران قوا، به بروز اعتراض‌های مردمی در شماری از شهرهای ایران انجامید. بررسی‌های رادیو فردا نشان می‌دهد که در این اعتراضات حداقل ۱۳۸ نفر کشته شده‌اند.

۱۹:۳۱ ۳۰.۸.۱۳۹۸

کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری «سرکوب خشن» تظاهرات سراسری در ایران را محکوم کرد.

شارون بارو، دبیرکل این اتحادیه، با اشاره به کشته شدن شماری از معترضان در ایران، گفت این وضعیت نشان می‌دهد که سیستم به توصیف او،‌ «چپاولگر» باید تغییر کند.

او افزود سرخوردگی‌ها و نگرانی‌های مردم، به ویژه درباره دستمزدهای کم، با خشونت دولتی و سرکوب تشکل‌های کارگری حل نمی‌شود.

به نوشته وب‌سایت کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری،‌ ایران در رده پنجم جدول این اتحادیه در زمینه نقض حقوق کار قرار دارد.

خانم بارو با اشاره به تظاهرات در شیلی و ایران و سیاست‌های مشابه دولت‌های این دو کشور در برخورد با معترضان گفت که به جای برخوردهای خشونت‌بار، حداقل دستمزد باید افزایش یابد و آزادی تشکل‌یابی به رسمیت شناخته شود.

۱۹:۱۳ ۳۰.۸.۱۳۹۸

احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری، روز پنجشنبه ۳۰ آبان گفت که «کمیسیون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی» این مجلس تصویب کرده که مسئولان از این پس اجازه فعالیت به «شبکه‌ها و فضای مجازی خارجی» را ندهند.

او افزود این شبکه‌ها در اعتراض‌های اخیر ایران، «تخریب و اغتشاش را آموزش می‌دادند».

با توجه به اینکه شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توئیتر و همچنین پیام‌رسان تلگرام در ایران فیلتر هستند، به نظر می‌رسد منظور احمد خاتمی فیلترکردن اینستاگرام است.

۱۷:۱۵ ۳۰.۸.۱۳۹۸

بهمن دارالشفایی، مترجم ایرانی، روز پنجشنبه پس از بازگشت محدود اینترنت در ایران خبر داد که یاشار دارالشفا، فعال دانشجویی، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده است.

وی افزوده که پسر عمویش در خانه دوستش بازداشت شده و ماموران امنیتی سپس به خانه او رفته و یکسری از وسایلش را جمع کرده‌ا‌ند.

آقای دارالشفایی گفته که «نهاد بازداشت‌کننده، وزارت اطلاعات دولت روحانی بوده است. فعلاً خبر بیشتری نداریم».

یاشار دارالشفا که حکم یک‌سال زندان دارد به طور مشروط آزاد بود.

۱۶:۵۷ ۳۰.۸.۱۳۹۸

بررسی‌های سایت «نت‌بلاکز» که قطعی و اختلال در اینترنت جهان را رصد می‌کند، نشان می‌دهد که میزان خسارت ناشی از قطع اینترنت در ایران ظرف پنج روز گذشته بیش از ۳۰۶ میلیون دلار بوده است.

این رقم با توجه به دلار ۱۲۰۰۰ تومانی در ایران، معادل سه هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان است.

اینترنت در ایران ساعت شش عصر روز ۲۵ آبان به دستور شورای امنیت کشور که زیر نظر وزیر کشور است قطع شد و سطح دسترسی آن تا پنج درصد بود.

عصر پنجشنبه اعلام شد که اینترنت در برخی از نقاط به صورت محدود بازگشته است.

۱۶:۳۰ ۳۰.۸.۱۳۹۸

«وصل» اینترنت خط ثابت در برخی مناطق

خبرگزاری فارس می‌نویسد که شورای امنیت کشور به ریاست وزیر کشور دسترسی دوباره به اینترنت را برای برخی مناطق صادر کرده است و با توجه به گزارش‌های دریافتی، تاکنون قطعی اینترنت خطوط ثابت (ADSL) در استان‌های هرمزگان، کرمانشاه، اراک، مشهد، قم، تبریز، همدان، بوشهر و بخش‌هایی از تهران برطرف شده است.

این خبر تنها مربوط به خطوط ثابت خانگی می‌شود و شامل اینترنت به صورت وای‌فای نیست.

اینترنت ایران از ساعت شش عصر روز ۲۵ آبان به طور تقریبا کامل قطع بود و در پنج روز گذشته سطح دسترسی آن با دنیای خارج تنها بین چهار تا پنج درصد بود. سطح دسترسی در روز پنجشنبه به هشت درصد رسیده است.

۱۶:۰۹ ۳۰.۸.۱۳۹۸

دفتر نمایندگی آمریکا: ایران نقض آشکار حقوق شهروندان را متوقف کند

دفتر نمایندگی ایالات متحده در ژنو که این کشور را در سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در ژنو نمایندگی می‌کند روز پنج‌شنبه در مورد سرکوب معترضان در ایران پیامی توئیتری منتشر کرد.

این دفتر در توئیت خود نوشت: «ما اقدامات خشونت‌آمیز علیه معترضان ایرانی توسط دولت این کشور را به‌شدت محکوم می‌کنیم و از گزارش تلفات عمیقاً نگران هستیم. همان‌ طور که در جریان سی‌ و چهارمین نشست بررسی دوره‌ای و جهانی حقوق بشر گفتیم، ایران باید به خواسته‌های مردم خود توجه کند و از نقض آشکار حقوق بشر آنان دست بکشد.»

دفتر نمایندگی ایالات متحده در ژنو در توئیت خود همچنین یک کپی از بیانیه مربوط به نشست یادشده را نیز اضافه کرده است. در جریان سی و چهارمین نشست دوره‌ای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران که روز جمعه، ۱۷ آبان، در شهر ژنو سوئيس برگزار شد، نمایندگان چندین کشور حاضر در جلسه توصیه‌های خود را برای رعایت حقوق بشر در ایران ارائه دادند.

۱۶:۰۱ ۳۰.۸.۱۳۹۸

خبرگزاری‌های ایران از فراخوان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تهران برای برگزاری راهپیمایی در چند شهر خبر دادند.

هدف از برگزاری این راهپیمایی‌های حکومتی «محکومیت اغتشاشات» عنوان می‌شود. مقامات جمهوری اسلامی از اعتراضاتی که در پی گران شدن بنزین رخ داد با عنوان «اغتشاش» یاد می‌کنند.

محسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تهران، ضمن «فتنه» خواندن اعتراضات اخیر در شهرهای ایران گفت: «دشمنان خارجی و منافقین با موج‌سواری با جنایات مشمئزکننده اغتشاشگران همنوایی کردند و دیدیم این خسارات به نظام و مردم چه ضربه‌ای وارد کرد.»

برخلاف معمول که راهپیمایی‌های تشکیلاتی در تهران اغلب در روزهای جمعه و در مسیر خیابان انقلاب برگزار می‌شود، این بار اعلام شده است که این راهپیمایی روز دوشنبه، ۴ آذر، در مسیر میدان امام حسین به میدان شهدا برگزار خواهد شد.

بنا به گزارش خبرگزاری‌های رسمی ایران، طی دیروز و امروز در برخی شهرهای ایران از جمله همدان، قم، کرمان، اراک، اصفهان و شیراز نیز تجمعاتی با حمایت نهادهای دولتی و حکومتی با عنوان «حمایت از اقتدار و امنیت» برگزار شده است.

در چند روز اخیر تمام این شهرها صحنه اعتراضاتی چشمگیر بودند.

۱۴:۵۷ ۳۰.۸.۱۳۹۸

کانون نویسندگان ایران: به سرکوب معترضان پایان بدهید

کانون نویسندگان ایران در بیانیه‌ای که روز پنج‌شنبه، ۳۰ آبان، در اختیار رادیوفردا قرار داد، ضمن محکوم کردن «مقابله خشونت‌بار با آزادی بیان مردم»، از حکومت خواست «به جای تحقیر، تهدید و سرکوب معترضانی که جز فریاد سلاحی ندارند، به حق آزادی بیان آنها تمکین کنند، نیروهای امنیتی و انتظامی را با آلات و ادوات سرکوبگری‌شان از خیابان‌ها جمع کنند و به مردم فرصت اعتراض و بیان خواسته‌هایشان را بدهند».

کانون نویسندگان ایران در بخشی دیگر از بیانیه خود تأکید کرد که «تحمیل سکوت در شرایطی که هر دم بر رنج مردم افزوده می‌شود، فوران خشم و برخاستن فریاد اعتراض را به دنبال دارد و این همان اتفاقی است که اکنون در حال روی دادن است».

در این بیانیه همچنین آمده است: «با تبدیل کردن خیابان‌های شهرها به میدان جنگ و با استفاده از خشونت و بگیروببند و قطع اینترنت شاید بتوان آتش مطالبات مردم را زیر خاکستر برد، اما قطعاً نمی‌توان آن را خاموش کرد.»

۱۴:۳۷ ۳۰.۸.۱۳۹۸

بازگشت «هشت درصدی» اینترنت

سایت «نت‌بلاکز» که وضعیت اینترنت را در جهان پیگیری می‌‌کند، روز پنج‌شنبه، ۳۰ آبان، خبر داد که «بازگشت کوچکی» از ارتباط اینترنتی در ایران مشاهده شده و برخی از کاربران آن‌لاین شده‌اند.

گفت‌وگو با امیر رشیدی درباره بازگشت اینترنت به ایران
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:21 0:00
لینک مستقیم


نت‌بلاکز می‌نویسد که داده‌ها حاکی از ارتباط هشت درصدی ایرانیان به اینترنت است اما افزوده که «مشخص نیست که این بازگشت ادامه‌دار باشد.»

۱۴:۰۱ ۳۰.۸.۱۳۹۸

نامه گروهی از ایرانیان به دولت آمریکا با درخواست تحریم کامل صدا و سیما

گروهی از ایرانیان خارج از کشور با ارسال نامه سرگشاده‌ای به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خواستار تحریم کامل صدا و سیمای جمهوری اسلامی و تمامی رسانه‌های ماهواره‌ای آن شدند.

گفت‌وگو با جانان خرم درباره نامه به دونالد ترامپ در بحبوحه اعتراضات آبان ۹۸
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:48 0:00
لینک مستقیم


در این نامه سرگشاده، صدا و سیمای جمهوری اسلامی و زیرمجموعه‌های آن ابزار تبلیغات و انتشار اطلاعات نادرست حکومتی توصیف شده است. سال گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا صدا و سیمای جمهوری اسلامی را به دلیل پخش اعترافات اجباری تحریم کرد.

نویسندگان نامه با اشاره به قطع اینترنت در ایران و عدم دسترسی شهروندان به اخبار و اطلاعات تأکید کرده‌اند که مقامات جمهوری اسلامی مستحق دسترسی به شبکه‌های اجتماعی دنیای آزاد نیستند.

در بخش دیگری از نامه گفته شده که قطع اینترنت به منظور سرپوش گذاشتن بر سرکوب خونبار در ایران انجام شده‌است. مقامات دولت آمریکا تا کنون واکنشی به این نامه سرگشاده نشان نداده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG