در شبکههای اجتماعی فیلمهایی از شلیک گلوله مستقیم به معترضان در جاده ساوه منتشر شده است. این فیلمها نشان میدهد که یک نفر از معترضان کشته میشود.
در شبکههای اجتماعی فیلمهایی نیز از به آتش کشیده شدن برخی از مراکز دولتی در جاده ساوه منتشر شده است.
در شبکههای اجتماعی همچنین فیلم هایی از شلیک گلوله به مردم منتشر شده است.
بر اساس گزارش و فیلمهای منتشر شده در روز شنبه، تعدادی از معترضان در شهرهای ایران کشته شدند.
چندین فیلم از کشته شدن یک نفر در جاده ساوه بر اثر شلیک گلوله مستقیم ماموران امنیتی منتشر شده است. فیلمی نیز از کشته شدن یک نفر در منطقه زینبیه اصفهان منتشر شده است.
همچنین فیلمی از کشته شدن یک نفر در کرمانشاه منتشر شده است. گزارشهایی درباره کشته شدن یک نفر از معترضان در شهر بهبهان خوزستان هم منتشر شده است.
بر اساس ویدئوهای منتشره در شبکههای اجتماعی، روز شنبه یک تن از معترضان به افزایش قیمت بنزین در گلشهر کرج کشته شده است. تصاویر یک ویدئوی دیگر نشان میدهد که یکی از معترضان در محله معالیآباد شیراز هدف گلوله قرار گرفته است. شاهدان عینی میگویند این تیراندازی از کلانتری گلدشت شیراز صورت گرفته است.
رادیو فردا قادر به تایید یا تکذیب این گزارشها نیست. پیشتر خبر مرگ یک نفر در سیرجان منتشر شده بود که مقامهای محلی به طور رسمی آن را تایید کردند.
برخی از فعالان سیاسی سیرجان خبر دادهاند که یک نفر دیگر نیز در این شهر کشته شده است اما مقامات مسئول هنوز این گزارش را تائید نکردهاند.
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس خبر داده است که هیات رئيسه فراکسیون امید (اصلاحطلبان) مجلس امروز یک جلسه فوقالعاده داشته و مصوب کرده که در جلسه روز یکشنبه ۲۶ آبان «طرح فوریتی بازگشت قیمت بنزین به قیمت قبل» ارائه شود تا «هرگونه افزایش قیمت حاملهای انرژی باید در قالب لوایح بودجه سنواتی به تصویب مجلس برسد».
پیش از این، مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس که از مخالفان اصولگرای دولت است نیز گفته بود قرار است همراه با جمعی از نمایندگان، روز یکشنبه طرحی برای لغو افزایش قیمت بنزین ارائه کند.
میزگرد رادیو فردا برای بررسی اعتراضات ایران را که با حضور آلان توفیقی، تحلیلگر سیاسی در پاریس، رضا حقیقتنژاد، کارشناس رادیو فردا و الهه بقراط، روزنامهنگار در کیهان لندن برگزار شده است در زیر بشنوید:
گزارشهای رسیده به رادیو فردا حاکی است که اینترنت در ایران در سطح وسیعی قطع شده است.
بر اساس این گزارشها، اینترنت در اصفهان و نجفآباد قطع شده است. گزارش مشابهی در مورد سیرجان منتشر شده و اینترنت تلفنهای هوشمند نیز دچار اختلال شده است.
این اختلال بویژه از ساعت هشت شب به وقت ایران تشدید شده است. در حال حاضر دسترسی به بسیاری از سایتهای فارسی زبان در ایران نیز غیرممکن است.
اختلال یاد شده پس از آن صورت گرفت که حجم وسیعی ویدئو و عکس از اعتراضهای دو روز اخیر به افزایش قیمت بنزین در شبکههای اجتماعی بارگذاری شد.
این اعتراضها به بیش از ۵۰ شهر ایران کشیده شده و تاکنون چندین کشته برجای گذاشته است.
بر اساس گزارشهای رسیده، بیش از ۵۰ شهر ایران در روزهای ۲۴ و ۲۵ آبان شاهد تجمعاتی در اعتراض به افزایش قیمت بنزین بود.
بر اساس این گزارشها، شهرهای اسلامشهر، ساری، گرگان، یاسوج، دهدشت، کرمان، جیرفت، نجفآباد، شاهینشهر، رامهرمز، مریوان، جوانرود، پاسارگاد شاهد تجمعهای اعتراضی بوده است.
مشهد، سیرجان، پلدختر، اهواز، آبادان، خرمشهر، بهبهان، ماهشهر، تبریز، شیراز، اصفهان، بیرجند، بندرعباس، بوشهر، شهر قدس، دماوند، سنندج، بندر ریگ، یزد، بابل، رشت، ارومیه، گرمسار، نیشابور، سقز، چابهار، اهر، رودهن، تهران، گچساران، زاهدان، فردیس کرج، قزوین، همدان، خرمآباد و کرمانشاه از دیگر شهرهایی هستند که معترضان به افزایش قیمت بنزین در آنها دست به اعتراض زدهاند.
۷۷ فعال سیاسی اعمال خشونت علیه معترضان به افزایش قیمت بنزین را محکوم و «شلیک بیمحابا» به معترضان را «غیرقابل توجیه و جنایت» خواندند.
در این بیانیه تاکید شده است: «شلیک بیمحابای تفنگی که از محل بیتالمال برای دفاع از مردم فراهم شده بهسوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض و یا خشم خود به خیابان آمدهاند، مطلقا و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایتی است که قانون و دستگاه قضاء نباید حتی لحظهای در تعقیب بانیان، آمران و عاملان آن تعلل کند».
نویسندگان این بیانیه از مقامات جمهوری اسلامی خواستهاند «تا در همه امور مملکت و خصوصاً بسته اقتصادی اخیر به قانون بازگردند و با اعاده حیثیت از قانون اساسی، تصمیمهای حکومتی را از طریق مجاری قانونی رسمی اتخاذ کنند».
احمد منتظری، ابوالفضل قدیانی، صدیقه وسمقی، محسن آرمین، حسن اسدی زیدآبادی، علی مزروعی، ابراهیم اصغرزاده، محسن امینزاده، مصطفی تاجزاده، عبدالله مومنی، مهدی تحققی، زهرا توحیدی، جلال جلالی زاده، محمدرضا جلاییپور، زهرا ربانی املشی، علیرضا رجایی، حسین کروبی، فاطمه کولایی ، کتایون گلرخ و رضا یوسفیان از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
شبکه ناظران اینترنت موسوم به «نتبلاکز» که اختلال و قطع اینترنت را در نقاط مختلف جهان رصد میکند، گزارش داده که شبکههای تلفن «همراه اول»، «رایتل» و «ایرانسل» در ایران از ساعت شش عصر به وقت محلی خاموش شدهاند.
بدنبال بروز این وضعیت، دسترسی کاربران به اینترنت که از سوی شبکههای یاد شده ارائه میشد قطع شده است.
این شبکه دلیل قطعی گستره اینترنت در ایران را ناشی از تشدید اعتراضها در کشور دانسته است.